Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers van de week
18 JAN 2016 • Door Mirjam Mutzri • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Cultuurknallers van de week

Deze week zie je een stukje recente geschiedenis op Wall Street, leer je wat Flip Noorman met make-up heeft en schreeuw je mee met een dronken Engelse folkzanger. Klaar voor de start? Af!

MUZIEK

19 januari: Christopher Paul Stelling
Rondreizen met een gitaar (en wat schone sokken) om je zelfgeschreven liedjes te laten horen; dat is het troubadourbestaan van deze New Yorkse singer-songwriter. Luister vanavond naar de blues-, folk-, en americana-klanken van zijn nieuwe album Labor Against Waste.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

21 januari: Clean Pete
Waarom is het toch altijd zo leuk als tweelingzusjes samen zingen? Misschien omdat ze dat moeiteloos synchroon doen. Loes en Renée Wijnhoven laten hun nieuwe nummers als Leuk voor later en Wat kom je doen dan horen.
Patronaat, Haarlem //€ 1,- CJP-korting  // Meer info

22 januari: Yzabel
Als je nog half aan het slapen bent vanavond, zorgt singer-songwriter Isabelle van ’t Woud voor je wakkere helft; ze viert de release van haar debuut-EP Half Awake.
Paradiso, Amsterdam (locatie: Bitterzoet) // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

23 januari: Beans on Toast
Bonen op je toast, waarom ook niet? Jay McAllister, ook bekend als de dronken folkzanger, zien we het in ieder geval zo eten. Met zijn lekkere Engelse accent krijgt hij hele zalen in no time aan het zingen en feesten.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

Beans on Toast cultuurknallers CJP korting muziek Mirjam Mutzri
Je snapt het.

23 januari: B.S. I love you x Men don’t break
‘Wie is zij en wie de fuck zijn wij eigenlijk?’. Met die zin wordt een tipje van de sluier opgelicht over de multidisciplinaire surrealistische performance B.S. I love you, over het leven van Britney Spears. Men don’t break gaat over de goudkoorts in 1848-1855, waardoor immigranten massaal naar Californië trokken.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

FILM

Black
Wéér een film over rivaliserende jeugdbendes, kan dat nog wel origineel zijn? Deze donkere film over de liefde tussen Black Bronx-lid Mavela en 1080-lid Marwan laat zien dat het kan. Setting: de nu zo actuele Brusselse wijken Molenbeek en Matongé. 

Elser
Als Adolf Hitler dertien minuten langer in de Bürgerbräukeller in München was gebleven, zou hij in 1939 overleden zijn door de bom die daar ontplofte. Dat het anders liep, weten we. Kruip in het hoofd van Duitser Georg Elser, die de aanslag op Hitler tot in de puntjes voorbereidde. Je kan de film ook winnen.

The Big Short
Een paar slimme Wall Street-mannen wisten te profiteren van de credit bubble die de huizenmarkt en daarmee de wereldeconomie deed instorten in 2007. Met onder andere Ryan Gosling, Brad Pitt (check de oudemannenbaard), Steve Carell en Christian Bale.

Sketches of Siberia
Een ‘boatmovie’, met als uitgangspunt de expeditie die de Noorse poolreiziger Fridtjof Nansen in 1913 naar Siberië maakte. Regisseur Ben van Lieshout zat voornamelijk met zijn auto op de boot tijdens het filmen. Bekijk de verschillen en overeenkomsten van het Siberië van toen en nu.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

EXPO

Karel Appel
Je kent hem misschien als de woesteling die schreeuwend zijn doeken te lijf ging met verfblikken. Dat de expressieve Cobra-schilder ook nauwkéurig kon schilderen, is minder bekend. Ga hier heen als je extreem veel verschillende soorten Appelkunst bij elkaar wil zien.
Gemeentemuseum, Den Haag // € 3,50 CJP-korting  // Meer info

karel appel cultuurknallers week 3 CJP korting expo
Nee, dit had je niét ook makkelijk zelf kunnen maken.

Excavating The Contemporary
Je focussen op de ziel van de aarde in tijden van technologische vooruitgang; klinkt pittig, maar internationale hedendaagse kunstenaars als Anish Kapoor, Otobong Nkanga en Yael Bartana laten zien dat steen, olie en water toffe uitgangspunten voor kunst zijn.
Joods Historisch Museum // 50% CJP-korting  // Meer info

Dutch Identity - Nederlandse portretfotografie NU
Portretten van reddingshonden die werden ingezet na 11 september 2001, een duidelijk herkenbare homoseksuele man uit West-Afrika en een jongen met zijn naaktkat; slechts een paar voorbeelden uit de meer dan honderd portretfoto’s van Nederlandse topfotografen op deze tentoonstelling. Met werk van onder andere Charlotte Dumas, Ernst Coppejans en Danielle Kwaaitaal.
Museum De Fundatie, Zwolle // € 3,- CJP-korting // Meer info

Danielle Kwaaitaal cultuurknallers week 3 CJP korting expo Mirjam Mutzri
Twee zo goed als naakte organismen.

Graffiti. New York meets the Dam
Misschien ben je het er absoluut niet mee eens, maar graffiti is een geaccepteerde kunststroming. Bekijk op deze expo hoe dat gekomen is, door bergen graffiti uit de jaren zeventig en tachtig van bekende artiesten als Shoe en Dondi uit Amsterdam en New York. Ben wel snel, want de tentoonstelling is nog maar te zien t/m 24 januari.
Amsterdam Museum, Amsterdam // € 2,75 CJP-korting // Meer info

THEATER

20 januari - 21 mei: LEEF!
Trouwen met jezelf is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je twintig bent. Laura doet dat wel, want ze wil het leven met een ongeneeslijke ziekte vieren zolang het nog kan. Solovoorstelling met actrice Jamie Grant (je weet wel, van Flikken Maastricht).
Verschillende locaties // Tot € 11,25 CJP-korting // Meer info

LEEF! cultuurknallers CJP korting theater Mirjam Mutzri
De solo-bruiloft is misschien wel hét ding voor singles in de Randstad. I love me!

19 januari: Horror
Afgebeten tongen, vrouwen die in een kledingkast hangen en met bloed besmeurde badkuipen. Bij deze voorstelling zonder tekst (nu in reprise) van horrorfanaat Jakob Ahlbom ga je absoluut gillen. Met special effects die uniek zijn voor het toneel. 
Schouwburg De Domijnen, Sittard // CJP-prijs € 11,- // Meer info

21 januari: Nachtgasten improvisatietheater
Altijd spannend, improviseren. De formule van de mannen van Nachtgasten: bekende Nederlandse acteurs genadeloos hard in het diepe gooien. Hun enige houvast: ‘een geheim’ en anderhalf uur speeltijd. Lees het interview dat CJP eerder met Nachtgasten had.
Concordia, Enschede // € 2,- CJP-korting  //Meer info

21-22 januari: Sixto Rodriguez
Roem komt soms járen nadat je een superhit hebt geschreven. Het nummer Sugar Man van Sixto Rodriguez sloeg zo’n 25 jaar na verschijning aan in Amerika en Europa. In Zuid-Afrika was het wél direct een radiohit; de bekende docu Searching for Sugar Man is hieruit voortgekomen. Vanavond geeft de inmiddels wereldwijd bekende Rodriguez een show.
Carré, Amsterdam // 40% last-minute korting // Meer info

Sixto Rodriguez cultuurknallers CJP korting theater Mirjam Mutzri
I'm your sugar man.

23 januari: Make-up
'Ik lees je appje nú pas!' is een uitspraak die Flip Noorman waarschijnlijk wel kan waarderen. In zijn muziektheaterstuk brengt de Wim Sonneveldprijswinnaar van 2014 een ode aan de leugen.
Rotterdamse Schouwburg (zaal RO Theater), Rotterdam // Tot € 11,- CJP-korting // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.