Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers van de week
10 JAN 2016 • Door Tommie Luyben • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers van de week

Deze week schudden met de billen, het warme dekentje van Conny Janssen Danst en een vier uur durende classic uit 1939 op het witte doek.

Muziek

12 januari - Satanique Samba Trio
Stilstaan is een mission impossible bij de sexy ritmes van Satanique Samba Trio, wat - lekker verwarrend - helemaal geen trio is. Shaken met je ass tot je erbij neervalt. 
Doornroosje (locatie Merleyn), Nijmegen // € 1,60 CJP-korting aan de deur // Meer info

3 januari – Casey James Prestwood & The Burning Angels
Casey James Prestwood en zijn brandende engelen spelen authentieke Amerikaanse Honky Tonk Country uit Denver, Colorado. Hi-haaa!
Burgerweeshuis (locatie café), Deventer // Gratis // Meer info

15 januari - Sjako! + The Black Veins
De Nederlandse pop-rock band Sjako! bestaat 35 jaar en brengt binnenkort haar tiende album uit. Je was waarschijnlijk nog niet geboren of in ieder geval piepjong toen deze mannen hun hoogtijdagen vierden. Gelukkig kun je nog steeds naar deze rockers op leeftijd luisteren.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

Theater

12 t/m 16 januari – Het Nationale Toneel - De Revisor
De Revisor gaat bijna in premiére. Jij krijgt de kans een try-out te bezoeken; ben je één van de eersten om deze komedie over perikelen in de gemeenteraad te checken.
Koninklijke Schouwburg, Den Haag // € 5,- CJP-korting // Meer info

4 januari – Kapsalon de Comedy
Multiculti-komedie over vriendschap en identiteit. Af te raden bij een zwakke blaas.
Schouwburg De Domijnen, Sittard// € 6,40 CJP-korting // Meer info

14 januari – Conny Janssen Danst – I’M HERE & Álbum Familiar
Je ziet niet één maar twee highlights uit het repertoire van Conny Janssen Danst. Waar in I’M HERE de rauwe energie van de stad het toneel af spat, voelt het knusse Álbum Familiar aan als een warm dekentje. 
Stadsschouwburg Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

16 januari – Soldaat van Oranje – de musical
Soldaat van Oranje brak alle records. Heb je ‘m nog steeds niet gezien? Dan wordt ’t tijd om wat rondjes te draaien op die beroemde draaischijf.
Theaterhangaar, Katwijk // € 15,- CJP-korting // Meer info

Net een film.

Expo

IJsbeelden Festival
Dikke trui aan, want het IJsbeelden Festival is zeker geen tropische bedoening. Bevroren water in de meest opzienbarende vormen. Brrrr…
Zwolle // € 3,- CJP-korting // Meer info

Verboden te likken.

CERAMIX
Bij keramiek denk je vooral aan vazen, borden en een botervloot van Delfts Blauw. Het kan ook anders. Wat dacht je van een leger keramieken kakkerlakken op oorlogspad? CERAMIX is nog t/m eind januari te zien, dus grijp je kans.
Bonnenfantenmuseum, Maastricht // € 5,- CJP-korting // Meer info

De Iconen van National Geographic
Bekijk de 'Mona Lisa van de fotografie' en andere wereldberoemde foto's van tien topfotografen die werken voor National Geograpic, zoals Frans Lanting en Annie Griffiths.
Afrika Museum, Berg en Dal // € 1,- CJP-korting // Meer info

Film

12 januari – Gone with the Wind
Voor op je bucklist, dit met Oscars overladen epos uit 1939 over liefdesperikelen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Trek wat gemakkelijks aan, want de klassieker duurt zo’n vier uur.
Rialto, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

The Danish Girl
Als Einar Wegener kousen en een jurk aantrekt om te poseren voor zijn schilderende vrouw, valt het kwartje; Einar is in het verkeerde lichaam geboren. Zijn vrouwelijke alter ego Lili wordt aanvankelijk geintroduceerd als ‘de zus van’ maar uiteindelijk ondergaat Lili als eerste op de wereld een geslachtsoperatie.

Zoek de verschillen.

Jheronimus Bosch – Touched by the Devil
Tijdens de middeleeuwen schilderde Jheronimus Bosch (Jeroen voor intimi) vele bizarre schilderijen. In deze docu zien we het onderzoek van Bosch’ schilderijen, welke later dit jaar allemaal te zien zijn in het Noordbrabants Museum. Maar zijn alle werken wel écht van de master himself?

Out of Nature
Martin zit in een midlifecrisis. Wat beter te doen dan een weekend rennen door de Noorse natuur? De rust heeft het tegenovergestelde effect en Martins gepieker verhevigd met elke stap. Volgens het Berlijnse Filmfestival de beste Europese film van het jaar.

 Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Lifestyle

13 januari – Arminius Collegetour
Zijn favo kroeg? Grootste misser ooit? Eerste natte droom? Je kan Jandino Asporaat álles vragen bij de Arminius Collegetour.  Maar wees niet té ‘onbeskoft’.
Arminius, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.