Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers van de week
04 JAN 2016 • Door Mirjam Mutzri • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Cultuurknallers van de week

De eerste week van januari zit weer tjokvol culturele hoogstandjes. Zo kijk je naar de nieuwe Tarantino, ga je uit je dak bij De Staat, bezoek je eindelijk Anish Kapoor & Rembrandt en beleef je je gelukkigste dag op het toneel. 

Muziek

6 januari: Corb Lund
Zet je cowboyhoed op en neem je lasso mee. Deze Canadese koeienjongen (goh, klinkt een stuk minder stoer in het Nederlands) maakt countrymuziek met vleugjes western swing, rockabilly, cowboy-ballads, roots-, en sixtiesrock. 
Doornroosje (locatie Merlyn), Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

7 januari: Sonic Soiree #40 – Blackie & the Oohoos (BE) + Naive Set (NL)
Een avond met experimenteel Vlaams en Nederlands talent. De zussen van Blackie & the Oohoos maken psychedelische droompop met video's die doen denken aan The Addams Family, en met de indiepop van Naive Set ben je altijd op een zonnige road trip.
De Brakke Grond, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

7 januari: Jan Akkerman ft. Benjamin Herman
De beste gitarist van Nederland meets 's lands beste saxofonist: de Hollandse Meesters Jan Akkerman en Benjamin Herman mengen vanavond rock en jazz tot de lekkerste cocktail die je ooit geproefd hebt.
P60, Amstelveen // € 1,- CJP-korting // Meer info

9 januari: Traumahelikopter + Monsun
Vanavond kun je de eerste liedjes van het nog uit te komen album Competition Stripe van Traumahelikopter beleven. De rock ’n roll-, obscure country-, punk-, garage- en grunge-muziek die deze mannen uit Groningen maken, tillen gegarandeerd je energie-level naar een hoger niveau. 
Podium 't Beest, Goes // € 2,- CJP-korting // Meer info

9-10 januari: The Clash of the Coverbands, 1st & 2nd Benelux Semi Final
Luister twee dagen lang naar de achttien beste cover- en tributebands van de Benelux, die elkaar de halve finale uit proberen te bashen. Welke gaan door naar de Grande Finale?
Paradiso, Amsterdam // minstens € 2,50 CJP-korting // Meer info

10 januari: De Staat + Bombay
Sluit de week af met de mokerharde klanken van De Staat. Het nieuwe album, met de minimalistische naam O, komt officieel 15 januari uit, maar je hoort er vanavond al een voorproefje van.
Burgerweeshuis, Deventer // € 2,- CJP-korting  // Meer info

Film

The Wakhan Front
Mysterieuze verdwijningen zijn altijd een goed ingrediënt voor een spannende film. Uit een groep Franse soldaten verdwijnt één voor één iemand op onverklaarbare wijze. De setting is de Afghaanse Wakhan-vallei. 

Point Break
Deze film moet je alleen al zien om de fantastische stunts. De beste extreme sporters van onze planeet surfen over intens hoge golven, motorcrossen van bergtop naar bergtop en freeclimben op alles wat ze tegenkomen. Tijdens die halsbrekende toeren, beroven ze ook nog even wat banken.

A Strange Love Affair with Ego
Filmmaker Esther Gould bewonderde als kind haar zelfverzekerde zus, die leed aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Aan de hand van vier portretten van vrouwen uit verschillende werelddelen, onderzoekt ze de grens tussen gezond en ongezond narcisme.

Joy
Een uitzichtloze baan, torenhoge schulden en je huis delen met je gescheiden ouders, je oma én je ex. Wij zouden het roer óók om willen gooien. Met Jennifer Lawrence in de hoofdrol.

The Hateful Eight
Goed voornemen voor 2016: breng het nieuwe jaar door met iemand die je haat. Althans, volgens de trailer van deze ijskoude westernfilm van Tarantino. De personages klinken weer zum smullen: de premiejager, de beul, de zuidelijke soldaat, de sheriff, de Mexicaan, de kleine man, de dierenbeul en de gevangene. Met Samuel L. Jackson en Kurt Russell.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Expo

Kirchner. Paradijs in de bergen
De expressionist Ernst Ludwig Kirchner woonde ruim twintig jaar in de Zwitserse Alpen en schilderde zoals wij bezig zijn met onze smarthphone: onophoudelijk. Bekijk bergen schilderijen op deze expo.
Singer Laren // € 5,- CJP-korting // Meer info

Kirchner cultuurknallers CJP korting expo
Echte liefde.

De collectie belicht door Stephan Vanfleteren
Deze steengoede Belgische portretfotograaf kiest vijftien foto's uit de museumcollectie die hem inspireren en zijn fascinatie voor de mens en het gelaat tonen.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

The Fish Pond Song – Jeroen Kooijmans
Jeroen Kooijmans maakte een surrealistisch videodrieluik bestaande uit 23 films, waarbij hij zich liet inspireren door de Tuin der Lusten van schilder Jheronimus Bosch en zijn ervaringen tijdens ‘9/11’ in New York. De video gaat over menselijke angsten, dromen en verlangens ten tijde van oorlog.
Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Georg Baselitz – Straßenbild
Je hebt tot 12 juni de kans om dit meesterwerk, bestaande uit achttien schilderijen van vrouwen achter vensterglas, te zien. Straßenbild is na 25 jaar alsnog te zien in museum De Pont, die in 1989 nadacht om het werk te kopen. Na de tentoonstelling verhuist het kunstwerk, van de nog altijd levende neo-expressionist, terug naar het Kunstmuseum in Bonn.
De Pont, Tilburg // gratis met je CJP-pas // Meer info

Strassenbild cultuurknallers CJP korting expo
Zouden ze geweten hebben dat ze geschilderd werden?

Anish Kapoor & Rembrandt
Horen we het goed? Ben je hier nou nóg niet geweest? Gelukkig heb je nog tot 6 maart om deze twee grootmeesters naast elkaar te zien in 'het Rijks'. Anish Kapoor pinkt nog net geen traantje weg nu hij samen met Rembrandt te zien is.
Rijksmuseum Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

4 januari – 7 februari: Een soort Hades – Theater Utrecht
Hades is de god van de onderwereld, of in dit geval: van het psychiatrisch ziekenhuis. Tegelijkertijd is het ziekenhuis een warm thuis voor de patiënten, hun familie en verzorgers. 
Stadsschouwburg Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

5-9 januari: De Theatertroep – Hoe echt is het echt?
Eeuwig vraagstuk; zijn we onszelf of spelen we een rol? Hoe goed kun je jezelf voordoen als iemand anders op bijvoorbeeld een huwelijk of begrafenis?
Theater Frascati, Amsterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

6 januari: De gelukkigste dag
Stel: je vrienden komen niet opdagen op je –  tot in de puntjes verzorgde –  verjaardagsfeest. Alleen de cateringdame is er. Jammer? Of is dit precies zoals het had moeten zijn? Met Johnny de Mol en Johanna ter Steege.
Goudse Schouwburg, Gouda // 25% CJP-korting // Meer info

8 januari: Bloedverwanten
Heb je Bloedverwanten op tv gevolgd? In deze theaterversie van de dramaserie zie je hoe bloemenbaron Anton de Winter zich terugtrekt in het vakantiehuis van de familie. Heeft hij wel het beste voor met het familiebedrijf De Winter Flowers?
Stadsschouwburg De Domijnen, Sittard // CJP-prijs € 17,- // Meer info

10 januari: Gesluierde monologen
De actrices van de Gesluierde Monologen lichten een nogal grote tip van de sluier op met hun in your face-verhalen, gebasseerd op interviews met twaalf moslimvrouwen die in Nederland wonen.
Oude Luxor Theater, Rotterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

Gesluierde Monologen cultuurknallers CJP korting theater
Wat zouden ze hier aan het vertellen zijn?

10 januari 2016: Het meisje met het rode haar
Bij de titel zie je waarschijnlijk een schattig meisje voor je. Misschien was Hannie Schaft dat ook wel, maar ze was vooral strijdvaardig. Als jonge rechtenstudent sloot ze zich in de oorlog aan bij het gewapend verzet.
Stadsschouwburg De Domijnen, Sittard // CJP-prijs € 21,50 // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.