Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Sjaal om, muts op, festival!
10 DEC 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Festival

Sjaal om, muts op, festival!

Een festival bezoeken in de winter vergt een compleet andere voorbereiding. De festivalexperts van CJP presenteren een cursus: ‘Hoe overleef ik de coolste festivals van het jaar?’

Drink geen bier

Een voordeel van de winter is dat het risico op lauw bier erg klein is. Een nadeel van de winter is dat een lauw drankje juist veel prettiger in de hand ligt. Een gouden tip voor winterfestivals is dus: drink geen bier, maar rode wijn, wodka, whisky of rum. Eh ja, of thee natuurlijk. Word je lekker warm van en dat houdt de stemming er dan weer beter in.

Vul een kruik met glühwein

Voor op je paklijst: een kruik (let erop dat je hem zelf kunt vullen). Kost je ongeveer een tientje, maar daar heb je veel plezier van. Vooral wanneer je de kruik niet vult met kokend water, maar met warme glühwein. Of thee. Je kunt een kruik van twee liter aan een touw om je nek hangen, maar wij prefereren toch de zogenaamde handkruikjes. Die stop je gemakkelijk in je wanten en er past een goede borrel in. Perfect voor een festival als Motel Mozaïque, waar je de ene dag in een t-shirt de aankomende lente viert en de volgende dag ineens toch nog een ijskoude winterwind waait.
Motel Mozaique 2016, € 5,- CJP-korting

Neem je eigen kussen mee

Meerdaagse winterfestivals zijn fantastisch, omdat ze over het algemeen zeer comfortabel zijn. Geen gezeik met tentharingen en lekke luchtmatjes, maar gewoon een echt bed ter beschikking. Je hoeft hoogstens beddengoed mee te nemen in plaats van een slaapzak, verder staat alles er al. Dat betekent een lichtere backpack: top! Gebruik die ruimte voor het item dat je leven gaat redden: een eigen kussen. Veel slapen zul je niet op een festival, dus beter zorg je dat je zuivere slaaptijd optimaal ingevuld wordt. En dat doe je niet op dat slappe vodje van het bungalowpark. Grasnapolsky 2016, € 5,- CJP-korting 

Neem ook een aluminium kussen mee

WInterfestival-kussen-aluminium-zitten-isolatie-mat-korting-Perry-Sport-CJP
Voorkomen is beter dan genezen, zeker als genezen gepaard gaat met liters cranberrysap.

Op zomerfestivals plof je neer waar je wil, maar op winterfestivals moet je iets kieskeuriger omgaan met je zitplaats. Voor je het weet ben je weer een paar weken cranberrysap aan het drinken. Het bootbankje tijdens de Amsterdam Light Festival vaarroute is een goed voorbeeld van een zitplek met verhoogd blaasontstekingsrisico, maar daar hebben we iets op gevonden. In de webshop van Perry worden nu deze bad boys aangeboden, voor een schamele € 3,99 (excl. 7.5% CJP-korting). Met een beetje beleid passen ze in je handtas en je bent altijd verzekerd van een warme zitplaats. Topspul.
Amsterdam Light Festival Water Colors Vaarroute, tot € 12,50 CJP-korting

Vergeet je zwembroek niet!

Uiteraard is je zwembroek niet top of mind als je een reistas staat in te pakken terwijl het buiten -3 graden is. Maar op Where The Wild Things Are of Grasnapolsky zijn juist de zwembadfeestjes het meest legendarisch. Je wil echt niet de ene gast zijn die thuis bij het haardvuur blijft zitten, terwijl je vrienden in het subtropisch zwemparadijs tekeergaan. Where The Wild Things Are 2016, tot € 191,- CJP-korting 

LAAGJES, LAAGJES, LAAGJES!

Dit devies geldt natuurlijk voor zowel zomer als winter, alleen het aantal laagjes en de dikte ervan verschilt. Het tot nu toe koudste festival dat we hebben meegemaakt was Grasnapolsky 2015. De Veluwe was bedekt met een licht sneeuwlaagje, dus wandel- en handschoenen waren zeker niet overbodig. Een groot deel van de tijd stonden we namelijk in een tochtige paardenschuur naar rammelende garagebandjes te kijken. Zet dus op zijn minst op de paklijst: een thermoshirt en een lelijke kersttrui (gewoon, omdat het kan). Zolang je bovenlijf en je voeten goed verwarmd zijn, ben je de koning te rijk. Aldus de jongen die het hele festival in korte broek rondliep.
Grasnapolsky 2016, € 5,- CJP-korting

Niet meenemen: lang ondergoed

In tegenstelling tot de zomerfestivals, is seks op een winterfestival goed te doen. Oké, op het coolste festival van december, het IJsbeeldenfestival in Zwolle, wordt het misschien lastig. Maar op een meerdaags festival liggen er kansen, wegens de aanwezigheid van douches, bedden en een verminderd risico op aangekoekt zweet. Je kunt onze festival-flirttips met seksgarantie dus met een gerust hart toepassen. Laat het alleen alsjeblieft niet tot nummer 13 komen.
IJsbeeldenfestival 2015, € 3,- CJP-korting

Oh, vergeet ook het zoutvaatje niet in te pakken

Weinig is zo vervelend als ’s ochtends wakker worden in je bungalow, met je laatste kracht een ei maken om je kater weg te eten en er dan achter komen dat er geen zout is. Mocht je het toch nog vergeten, vraag ons dan even via Twitter of we misschien het zout hebben meegenomen. Of ren naar je bungalowburen, daar hebben wij vorig jaar ook de voorraadkast geplunderd.
Where The Wild Things Are 2016, tot € 191,- CJP-korting

Een extra telefoonaccu is belangrijk

Circle of life Amsterdam Light Festival korting CJP
Dit zou jouw Instagram-feed kunnen zijn. Als je een extra accu bij je had gehad.

Ja, je hebt op winterfestivals over het algemeen binnen een dag weer toegang tot een stopcontact, maar bedenk dat batterijen niet zo goed tegen kou kunnen. Een batterij is in principe niets anders dan een chemische reactie in je broekzak en die wordt door lage temperaturen minder effectief. Zo kan het, zeker bij iPhones met metalen achterkanten, dat je accu heel snel leeg is. Je zou er in extreme gevallen ook een sok omheen kunnen doen als je even geen lichtinstallaties op Instagram aan het zetten bent.
Amsterdam Light Festival Wandelroute, tot € 12,50 CJP-korting

Over sokken gesproken

Thor-sok-helden-op-sokken-CJP-korting-many-mornings
Many Mornings-sokken zijn ideaal voor in de winter, deze Noorse god kan het weten. (En elke held op sokken die een paar bestelt, doneert automatisch een nieuw paar sokken aan Vluchtelingenwerk.)

Neem altijd dubbel zo veel sokken mee als je normaal gesproken zou doen. Zo kun je elke dag twee verse laagjes sokken aantrekken. Extra tip: bestel nu een CJP-pas. Dan krijg je niet alleen tientallen euro’s korting op de festivals die hierboven genoemd zijn, maar ook een gratis paar Many Mornings-sokken (t.w.v. € 8,-). De keuze is reuze, maar de dikke wintersokken met dito print kunnen we warm aanbevelen.
Bestel nu een CJP-pas en ontvang een gratis paar Many Mornings

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.