Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Nog stééds niet naar Munch : Van Gogh geweest?
16 DEC 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Expo

Nog stééds niet naar Munch : Van Gogh geweest?

Blok NU vrijdagavond aanstaande in je agenda, want er is voor CJP’ers geen beter moment om naar deze spectaculaire expo in het Van Gogh Museum te gaan. 

Wij weten precies hoe het gaat: je ziet de posters al maanden hangen, je leest de juichrecensies en de vrienden die zijn geweest zeggen allemaal dat je die expo echt niet mag missen, maar het komt er gewoon niet van. Natuurlijk wil je graag die superberoemde schilderijen van Munch zien, naast de soms speciaal vanuit het buitenland ingevlogen doeken van Van Gogh. Alleen: de expo duurt vier maanden en dit weekend heb je ook al een verjaardag. Begrijpelijk. Maar het is ook een kwestie van prioriteiten stellen. Van zeggen: ‘En NU ga ik.’ Daarom maken we het je gemakkelijk en zetten zeven redenen op een rij waarom je vrijdag naar CJP Serveert @ Van Gogh Museum moet gaan. Want op een gegeven moment is Munch : Van Gogh voorbij en dan sla je echt je kop tegen een muur als je niet geweest bent.   

1. Je hoeft vrijdagavond niet in de rij te staan

De rijen buiten het Van Gogh Museum zijn bijna net zo beroemd als de schilderijen binnen. Die eerste drempel nemen we alvast weg: mensen die een kaartje hebben voor CJP Serveert Munch : Van Gogh mogen aanstaande vrijdagavond als echte VIP’s langs de rij lopen.

2. Curator Edwin Becker

Edwin werkt al 23 jaar bij het Van Gogh Museum en weet álles over Vincent van Gogh. Hij zal CJP Serveert inleiden met een wervelende vergelijking tussen deze supersterren van de moderne schilderkunst. Onze hosts Ko & Kho zullen proberen Edwins enthousiasme een beetje bij te sturen. Want Edwin is niet meer te stoppen als hij eenmaal losgaat op het liefdesleven van deze ‘falers in de liefde’ of welk willekeurig ander zijstraatje waar een publieksvraag hem ook heen stuurt.

3. Een college kunst kijken, maar dan leuk

Ko en Kho CJP Serveert Munch van Gogh Museum korting
Ko en Kho, we weten nog steeds niet wie van de twee nu precies wie is.

Heb jij al eens een kunstcollege gehad waarbij je sprintjes door het museum trok om als eerste een blote tiet te vinden? Neuh, wij ook niet. Daarom verheugen we ons heel erg op het college Kunst Kijken van Ko & Kho. Zij begonnen ooit een nieuwsbrief voor hun vrienden waarin ze de (inter)nationale exposities tipten die ze (als amateur-liefhebbers) te gek vonden, maar dat liep enorm uit de klauwen. Inmiddels krijgen duizenden mensen elke maand een nieuwsbrief met kunsttips, maar vrijdag zullen de hosts van de avond ons in twintig minuten leren hoe je een museumbezoek voor jezelf zo leuk mogelijk maakt. Oh, en ze houden de Grote Munch En Van Gogh Onbenullige En Onbelangrijke Weetjes Kwis.

4. Het is de ideale vrijdagmiddagborrel (gratis bier en bitterballen)

CJP Serveert Van Gogh Munch Museum korting borrel
Borreltijd.

Je vrienden die nog niet zijn geweest hebben ook de posters gezien en de juichrecensies gelezen. Ze voelen zich hier waarschijnlijk net zo slecht over als jij. Verlicht jullie last en plan komende vrijdag een borrel in: met zijn allen naar het museum, inclusief gratis bier en bitterballen en toffe mensen van je eigen leeftijd om je heen. Niet-CJP’ers kunnen namelijk ook een kaartje kopen voor CJP Serveert. Zij krijgen alleen niet de € 3,- CJP-korting, maar wél alle extra’s die genoemd worden in deze blog (tegen de normale ticketprijs van het Van Gogh Museum). Het is trouwens ook een ideale manier om indruk te maken op collega’s: ‘Zo zo, met Sophie kun je én bier drinken en naar een serieuze tentoonstelling, wat is het toch een leuk mens!‘  

5. Een gratis rondleiding

Om een rondleiding te krijgen van iemand die echt weet waar ‘ie het over heeft, moet je bij het Van Gogh Museum een vooruitziende blik hebben. De rondleidingen zijn namelijk zo populair dat je minimaal twee weken van tevoren moet reserveren en tot aan het einde van de expositie op 17 januari zijn er nog maar een paar dagen waarop dat kan. Bovendien kost het je € 85,- voor een groep tot maximaal 15 personen. Aanstaande vrijdag kost de wandelende context die al jouw vragen kan beantwoorden helemaal niks: in het programma van CJP Serveert zit ook een rondleiding van drie kwartier ingebouwd.

6. Dansend door het museum

Nadat je sprintend tieten hebt gezocht en bier gedronken is het tijd om de avond dansend af te sluiten. Daarvoor heeft het Van Gogh dj Mr. Mendel ingehuurd. Hij zal tot een uur of tien je stapavond inleiden met dit soort house-deunen:

7. Een envelopje met inhoud

Tas CJP Earth Without Art CJP Serveert Munch Van Gogh korting Museum
Maar wat zit er in?

Zoals altijd krijgen bezoekers van CJP Serveert een goodiebag mee. Wat we alvast kunnen verklappen is dat dit na een expositie natuurlijk de felbegeerde ‘Earth without art is just… eh’-versie is. Wat we niet kunnen vertellen, is wat het speciale envelopje bevat dat je in de tas zult vinden. Hint: het cadeau zal je terugvoeren naar lang vervlogen tijden en heeft iets te maken met de sterrennachten die Munch en Van Gogh allebei schilderden.

Zo, alle twijfel lijkt ons nu wel weggenomen. Whatsapp je vrienden en bestel nu jullie kaartjes voor CJP Serveert Munch : Van Gogh, een beter moment is er niet. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.