Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 52
24 DEC 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 52

De allerlaatste luisterlijst van het jaar staat natuurlijk in het teken van Kerst. Maar met Pusha T., Bowie en Lucky Fonz hoef je niet voor of Wham!-taferelen te vrezen.

Moon Moon Moon - Christmas Time (single)

Nederland had al een dijk van een zielig kerstliedje met Flappie. Tekstueel een topnummer natuurlijk, maar wel behoorlijk plat en muzikaal stelt het nog geen konijnenkeutel voor. Daarom zijn we erg blij dat droomfolk-band Moon Moon Moon eind vorige week het melancholische Christmas Time heeft uitgebracht. Met een animatie-clip waarbij je even een brok in je keel moet wegslikken. Net als toen je Flappie voor het eerst hoorde, geef maar toe.

Lucky Fonz III – Een Rare Tijd (single)

Geen kerstnummer in de klassieke zin des woords, maar wat is Kerst anders dan ‘een rare tijd’? Die clip op een gure bergweide in Schotland is bovendien precies wat we nodig hebben om te vergeten dat het buiten lente is. Pak er lekker een kop warme choco bij, gooi er eventueel drugs in als je toevallig één van de leden van Luckys ‘nachtelijke klas’ bent en geniet.

Money - A Cocaine Christmas And An Alcoholic’s New Year (single)

Over een rare tijd, drugs én Kerstmis gesproken. Money heeft net als Moon Moon Moon gekozen voor de zwartgallige aanpak, maar laat de stemmige folk van de eerste coupletten langzaam uitgroeien tot een weids gebaar van melancholie. Mocht je één van de leden van Luckys nachtelijke klas zijn geweest en ons advies hebben opgevolgd, dan is dit de ideale voortzetting van je vrij aparte donderdagmiddag. En direct ook een hint voor de goede voornemens die je over een week dient te maken.

David Bowie – Lazarus (single)

Als we één ding geleerd hebben in het afgelopen jaar, is het dat drugs onlosmakelijk met verbonden zijn met drank (en dat Lil Kleine en Ronnie Flex maling hebben aan de bro code). We knallen dus nog even door met nummers voor mensen die hun kerst het liefst in een wazige staat doorbrengen. Na de nieuwe single Lazarus ben je in één klap zeseneenhalve minuut dichter bij derde kerstdag en totaal van de wereld geweest. Een erg prettige cocktail van dramatische artrock en jazzy pop.  

Pusha T – King Push – Darkest Before Dawn – The Prelude (mini-album)

Kerstmis viel vroeg dit jaar, want Pusha T. duwde eind vorige week dit kerstcadeautje al door de schoorsteen. Zijn langverwachte King Push-album komt pas in april 2016 uit, Darkest Before Dawn – The Prelude is dus bedoeld als zoethoudertje/opwarmer voor de fans. Wat, als je tracks als Got Em Covered hoort, nogal wat belooft voor aanstaande april. De meeste rappers zouden alvast hun geld gaan tellen als ze de beste beat die Timbaland in jaren maakte mogen gebruiken voor hun album, maar Pusha T. zet hem gewoon weg op een prelude. Damn.

Ariana Grande - Christmas & Chill (EP)

Zoals Netflix & Chill codetaal is voor ‘je hand in elkaars broek stoppen op de bank van je moeder’, begrijpen al je kerstdinergasten waarom ze het pand moeten verlaten wanneer jij Christmas & Chill opzet. Tijd voor een potje keiharde romantiek, waarbij je je kerstsokken gewoon aan mag houden. Bedankt Ariana.

Dit was de laatste luisterlijst van het jaar! Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten hem ook in 2016 weer wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.