Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 51
17 DEC 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 51

In de voorlaatste luisterlijst van het jaar moeten we keihard lachen om rappers, zijn we even stil van Eefje de Visser en krijg je eindelijk antwoord op de vraag: Wêr bisto?

Eefje de Visser – Scheef (single)

Wow, Scheef komt even hard binnen zeg. En niet alleen door de prachtige clip. Iedereen kent het gevoel wel van je heel eenzaam voelen op een drukke dansvloer/in een stampvol café. Via dat gevoel zuigt Eefje je een steeds donkerder wordende wereld in. Je volgt haar graag naar de diepte, maar als Eefje aan het eind zingt 'ik zie dat we traag, maar vanzelf boven water komen' is het echt even zuchten van opluchting. Zo intens hoorden we Eefje niet eerder. 

Yeek – Love Slacker (album)

Als je de titel leest en de eerste noten van dit album hoort, verwacht je een slacker-album á la Kurt Vile of dreampop op zijn Real Estates. Dat krijg je ook. Een beetje. De helft van Love Slacker is gitaarpop, de andere helft is eh... hiphop? Gemixt in één nummer, als een gemakkelijker te verteren versie van Kid Cudi's Speedin' Bullet 2 Heaven. En met iets meer electronica. Kortom; :verdomd lastig te definiëren, maar een perfecte soundtrack voor laatstejaars-studenten die eigenlijk nog niet aan het echte leven willen beginnen.

Hef – Kofferbak (single)

We schreven eerder dit jaar al dat we enorm uitkijken naar Hefs album 13. Dat komt morgen uit, helaas één dag te laat voor de luisterlijst waarmee we dit jaar afsluiten. Gelukkig was er wel al een clip bij Kofferbak, waarin de rapper uit Rotterdam de hoofdrol speelt in Grand Hef Auto XIII. Maar wat zou toch 'die ding in het dashboard' kunnen zijn?

Sväva – Ocean Child (single)

Veertien jaar na Twarres geven Friese bands Sväva, The Black Atlantic en The Future’s Dust eindelijk het verlossende antwoord op de prangende vraag 'wêr bisto?' In de nog te verschijnen documentaire Hjir (Fries voor 'hier') maken de bands muziek op bijzondere locaties in Friesland. Pop noir-band Sväva kwam zodoende in de Blokhuispoort-gevangenis in Leeuwarden tot deze parel. Check hjir de trailer van de documentaire, met nog meer mooie muziek.

Lizzo - Big GRRRL Small World (album)

Liefhebbers van Missy Elliott kunnen hun vingers aflikken dit jaar. Vanwege de terugkeer van de koningin zelf, maar ook omdat ze nu een legitiem alternatief hebben voor Nicki Minaj: Lizzo. Zelfde attitude, lekker old school geluid. Bob your head crazy.

Rasskullz & DJ NLZ - Kook1 (EP)

We hebben niet vaak rappers gehoord die zó serieus zijn en tegelijkertijd zó grappig. De beats zijn 100%, de flow idem, maar we liggen op de grond van het lachen als er in prijsnummer Aan De Lijn  word gerapt: 'Ik heb tien mooie vissen aan de lijn en één van die vissen is het zusje van Martijn. (...) Ze woont helemaal in België, maar ze komt wel met de trein.' Zo zwart op wit ziet dit er heel dom uit, dus luister het gewoon even. Kook1, topspul.

Bonus: Big2 en Tellem zingen over het weggooien van een Star Wars-onderbroek

Het is deze week overal Star Wars wat de klok slaat en dat mogen we eigenlijk niet negeren in deze Luisterlijst. Daarom deze parel van Big2 (The Opposites) en Tellem (Drerrie United). Over een vriendin die een Star Wars-onderbroek weg wil gooien. Of zoiets.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.