Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 49
03 DEC 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 49

Deze platen zijn grensverleggend, grens-openend of gaan gewoon keihard door de grenzen van de geluidsbarrière.

M.I.A. – Borders (video)

Als de inhoud van een omgevallen beker verspreid de video Borders zich over het internet. Druk je op het verticale play-driehoekje, dan word je meegesleurd in de wereld van hekken met prikkeldraad, propvolle boten en zwemmen voor je leven. M.I.A. maakt in één klap gehakt van het idee dat vluchtelingen gelukszoekers zijn. De Londense rapper staat bekend om haar politieke muziek en maakt statements met een oog voor detail. Zo draagt ze in de video op ironische wijze een voetbalshirt met het logo van Fly Emirates. ‘Borders, politics, identities, police shots, the new world: what’s up with that. Fuck them when we are saying we are not with them.’ Een protestsong in een jasje van elektronica, rap en wereldmuziek.

The Indien –  Hiatus (EP)

Je zit in kleermakerszit voor een bruin behangetje met gele en oranje stippen. Vingers glijden in een peace-teken, als een Volkswagenbusje -met surfboard op het dak- voor de deur stopt. Je vrienden springen eruit en jullie gaan spontaan roadtrippen langs Route 66. Onderweg wordt er geluisterd naar Fleetwood Mac, Tame Impala en The Black Keys. Zo klinkt de Haagse band The Indien. De stem van frontvouw Rianne Walther doet denken aan AlunaGeorge, met een rokerige jaren zestig-filter. Heb je de komende maand een hiatus (gapend gat) in je agenda? Dan kun je die opvullen met een bezoek aan de clubtoer van The Indien. Ze staan geprogrammeerd van Paradiso tot in het Paard van Troje.

Strictly Family Business (SFB) - Reset the Levels II: Boulevard (EP)

Nog een Haagse act, deze keer uit de Top Notch-familie. De jongens van SFB zijn onderdeel van het New Wave-collectief. Voor wie niet weet wat New Wave is: dit is een groep getalenteerde jonge rappers, die samen een plaat hebben opgenomen op Schiermonnikoog. SFB bestaat uit vier rappers en zij combineren Engelse en Nederlandse teksten, triphop, R&B, hiphop, afrobeat en grime. Dit is leuk voor iedereen die van de rappers Future, The Weeknd en de Facebookpagina Make that the cat wise houdt. Extra leukheid: de EP Reset the Levels II: Boulevard hoor je ook onder andere Ronnie Flex en Broederliefde.

Chet Faker en Marcus Marr -  Work (EP)

We moesten twee keer kijken, maar het is toch echt de enige echte Chet Faker. Hij heeft alleen een intense metamorfose ondergaan: een nieuw geluid en geen baard meer. Samen met Marcus Marr brengt hij de EP Work. En wat hebben ze er een werk ingestoken! De twee ontmoetten elkaar via het internet, as you do tegenwoordig. Chet Faker postte een plaat van Marcus op Twitter, waarna deze hem bedankte voor de duimpjes omhoog. Na een potje chetten en een nerderige conversatie over het proces van muziek opnemen, musiceerden ze samen. Een ware bromance was geboren. Marcus op de keyboard, bas, gitaren, achtergrondzang en drum en Chet als leadvocalist, toetsenist en op de synth bas.

Lissie - Don't you give up on me (single)

Stel: je hebt een idee, maar bent nog in de experimentele fase. Dat maakt je onzeker. Maar, als je vrienden in je geloven, dan moet de uitvoering lukken, toch? Als dit herkenbaar is, is dit jouw track. De Amerikaanse singer-songwriter Lissie bezingt dat in haar liedje Don’t you give up on me. Lissie woonde een tijdje in Californië, maar besefte dat ze weer in het Wilde Westen wilde leven, waar ze vandaan komt. Dus besloot ze terug te verhuizen. Daar nam de zangeres en gitarist haar nieuwe muziek op. Het klinkt als Nashville ten top: country-achtige folky poprock. In februari komt Lissie met haar derde studio-album, maar je kunt nu al naar deze video kijken, inclusief aandoenlijke babykiekjes.

Ty Segall – Ty Rex (uitgebreide heruitgave)

De man met een voornaam die klinkt als een plek waar je goed groene curry kunt scoren, is niet vies van een potje garagerocken. Sterker nog: hij is een garagerocker pur sang. Zijn opnamen klinken nooit perfect. Eerder smoezelig en gruizig. Alsof hij het in de garage van zijn ouders stond, knetter stoned, met een gebroken hart door dat ene leuke meisje. Een primitieve vorm van rock-’n-roll. Het nieuwe album van de artiest die al acht studio-albums heeft uitgebracht, komt begin volgend jaar. Om alvast in de stemming te komen is dit een uitgebreide heruitgave, met nieuwe nummers van zijn topplaat Ty Rex.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.