Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Hoe een Apple-fan naar de film gaat
04 DEC 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

Hoe een Apple-fan naar de film gaat

Gisteren ging een nieuwe film over de oprichter van Apple in première, Steve Jobs. Wij verplaatsten ons in één van de fans die al dagen voor de bioscoop ligt.

2 december – 10:32 uur

Met trillende handen sluiten we achteraan in de lange, lange rij. Morgenavond is het pas eindelijk zo ver, maar wie een glimp van het nieuwe product op wil vangen, moet nu al met zijn slaapzakje aansluiten. Op een paar vrouwelijke hardcore tech-fans na, worden we omringd door mannen van allerlei pluimage. Van typische computernerd met vettige bril tot de hypergestylde jongen die net zo goed in de rij zou kunnen staan voor een nieuw paar Jordans. De variatie in leeftijd is ook behoorlijk, naast me staan een jongen van zestien en een man van achtenveertig, maar iedereen die hier staat wordt een jochie zodra er ook maar enig teken van leven is achter de glazen deuren. Ah kijk, daar staat die gast van Omroep West alweer te filmen, gezellig! Benieuwd wie er zo als eerste het sixpack bier dat ‘ie in zijn tas heeft ‘om de nacht te overleven’ mag laten zien.

3 december – 14:15 uur

Af en toe worden er foto’s van ons gemaakt. Mensen vragen: welke idioot gaat er nou twintig uur voor de deur liggen om als eerste een nieuw product te kunnen zien?! Op zo’n moment rol ik met mijn ogen. Hallo, het gaat hier om Steve Jobs! De man die vanuit zijn garage de toekomst van de mens heeft vormgegeven! Meestal reageert men dan met gegrinnik, maar daar heb ik na een keer of drie wel genoeg van. Ik ben niet zo goed in uitleggen waarom het zo belangrijk is wat ik doe, maar de jongen in dit filmpje weet het als echte Amerikaan wel goed te verwoorden. Bovendien kan ik door de critici dit filmpje te laten zien zelf even lekker shinen met mijn iPhone 6s.

'I'm Apple EVERYTHING!'

3 december – 18:57 uur

We mogen bijna naar binnen! Wat een half uur geleden nog een nette rij was, is nu een dikke kluwen mensen. De beveiligers achter de deur hebben bezorgde blikken opgezet. Zij zien ook wel dat er geen houden meer aan is zodra die sluizen opengaan: iedereen wil vooraan zitten bij het evenement van het jaar. Als zelfs de originele Apple-technicus Steve Wozniak enthousiast is, weet je dat het goed zit!

19:16 uur

Gejuich en geklap, mensen gaan op hun stoel staan: Steve Jobs, de grote held, is voor het eerst sinds twee jaar weer in beeld! Ik kan mijn tranen bijna niet bedwingen, de man die zo veel voor ons betekend heeft is even terug. En wat ziet hij er goed uit! Niemand kondigt een stuk elektronica zo mooi aan als hij, dat blijkt maar weer. Je kunt alleen maar bewondering hebben voor zo’n vakman. Voor zo’n drive, focus en visie. En Michael Fassbender is als Steve een stuk overtuigender dan Ashton Kutcher.

'Did you seeeeee the Ashton Kutcher one?!'

21:17 uur

Dat was het dan. Ik heb gehuild. Daar ben ik eerlijk over. Ik heb als één van de eersten in Nederland Steve Jobs, de film gezien. Eerder dan al die andere Apple-fans! Dat neemt niemand ooit nog van me af. De film was verder ook erg tof, ik zou hem zeker aanraden. Goede rol van Michael Fassbender en een fijn grimmig script door de gast die ook de film heeft gemaakt over Facebook waar Mark Zuckerberg niet blij mee was. Top gefilmd. Maar dat is natuurlijk allemaal bijzaak: ik heb hem gezien!

Steve Jobs draait natuurlijk niet meer in de bioscoop. Wel zin in een avondje staren naar het witte doek? CJP geeft korting op heel veel filmhuizen in Nederland. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.