Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers van de week
28 DEC 2015 • Door Mirjam Mutzri • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Cultuurknallers van de week

Deze week ga je naar een harig Oud & Nieuw-feestje, krijg je er een Japans halfzusje op het witte doek bij en zie je het dagelijks leven uit de 16e eeuw in verf. 

MUZIEK

28 december – Carte Blanche – Harmen Fraanje – And out of the Wilderness the Songbird Sang
Pianist en componist Harmen Fraanje stort samen met zijn muzikale vrienden een vat aan jazz-, klassieke en improvisatiemuziek over je heen.
Bimhuis, Amsterdam // 3,- CJP-korting // Meer info

31 december – Happy New Hair!
Bedenk de meest creatieve coupe voor dit harige Oud & Nieuw-feestje in ‘het paard’. De avond staat helemaal in het teken van haar, met zalen genaamd De Vetkuif, Big hair, don’t care en Haarfijn.
Paard van Troje // € 2,50 CJP-korting // Meer info

1 januari – 'NYE 2016: VISION' ft. DJ AK & Remco Gaiteros
Een nieuwjaarsfeestje op 31 december is zó 2015. Begin de eerste nacht van het nieuwe jaar feestend met deze NYE 2016-party met DJ’s AK, Remco Gaiteros, Day10, Brent New &Ricky Ray.
Nieuwe Nor // Tot € 5,- CJP-korting  // Meer info

2 januari – The Ultimate Led Zeppelin Experience by Physical Graffiti
Op de tweede dag van het nieuwe jaar kun je gewoon keihard doorfeesten, en wel op de klassiekers van Led Zeppelin. De mannen van Physical Graffiti laten je rocken op Whole Lotta Love, Dazed and Confused en Good Timed Bad Times.
Metropool, Hengelo // € 5,- CJP-korting  // Meer info

3 januari – Splendor Parade
In deze jaarlijkse parade kun je genieten van mini-concerten door het hele Muziekgebouw heen, gebracht door vijftig musici van Splendor.
Muziekgebouw aan ’t IJ  // € 3,50,- CJP-korting // Meer info

FILM

45 Years
Je eerste grote liefde wordt ingevroren teruggevonden in het ijs van de Alpen, terwijl jij net je 45-jarig huwelijksfeest voorbereidt. Zowel qua leeftijdsklasse als verhaal is dit voor jou waarschijnlijk onvoorstelbaar. Goede reden om de film te checken.

Delibal
We zijn allemaal wel eens lichtelijk obsessief met de ander bezig als we verliefd zijn. In deze heftige Turkse film koestert architectuurstudent Baris een tikkeltje teveel liefde voor het meisje van zijn dromen.

Our Little Sister
Drie Japanse zussen krijgen er na het overlijden van hun overspelige vader een halfzus bij. Gezellig, zou je denken. Dat vinden zij ook, maar de omgeving ziet in de halfzus alleen maar 'het kind van de vrouw die het gezin heeft verwoest'. Zucht.

Our little sister CJP korting film
Een typische zussenactiviteit.

Les enfants du paradis
Deze grote Franse klassieker uit 1945 is nu digitaal gerestaureerd, zodat jij hem met korting kan zien. Vier mannen strijden om de hand van een beeldschone actrice in het 19de-eeuwse Parijs.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

EXPO

De werkelijkheid van Jan Schoonhoven
Verdrink in de abstracte witte reliëfs die Jan Schoonhoven de afgelopen 20 jaar maakte. Ga daarna naar Museum Prinsenhof in Delft voor de combi-tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven.
Stedelijk Museum Schiedam en Museum Prinsenhof, Delft // € 4,50 en 50 % CJP-korting // Meer info 

Jan Schoonhoven CJP korting expo
Raak in trance met muurverf, papier en karton.

Van Bosch tot Bruegel – De ontdekking van het dagelijks leven
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in de 16e eeuw had men óók een dagelijks leven. Dit kun je zien op meesterwerken van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel, Jan Massys, Marinus van Reymerswaele, Jan Provoost, Ambrosius Benson en meer schilders wiens namen zo heerlijk 16e-eeuws klinken.
Boijmans van Beuningen, Rotterdam // € 2,50,- CJP-korting // Meer info

Van Bosch tot Bruegel CJP korting expo
Zo zien belastingontvangers uit de 16e eeuw eruit.

Vincent van Gogh, 400 dagen in Amsterdam
'’t Is een mooie stad hier, wat zou ik graag U allerlei dingen hier wijzen en laten zien.' Aldus Vincent in een brief aan zijn broer Theo in 1877. De kunstenaars die Van Gogh in Amsterdam zag en die hem inspireerden, zie je op deze tentoonstelling. En dat is een rijtje toffe namen: Rembrandt, Jacob en Matthijs Maris, Gustave Doré, Millet, Jozef Israëls, Bosboom, Cornelis Springer, Jan Sluijters, Piet Mondriaan en James Whistler, bijvoorbeeld.
Stadsarchief Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Carla Zaccagnini: Elements of Beauty. A Tea Set Is Never Only A Tea Set
De vrouwen van het Engelse Women’s Social and Political Union gingen in 1913 ver voor vrouwenstemrecht: ze vernielden kunstwerken om aandacht te vragen. Kunstenaar Carla Zaccagnini heeft daar een minimalistische installatie omheen gebouwd.
Van Abbemuseum, Eindhoven // € 6,- CJP-korting  // Meer info

THEATER

28 december: Op Hoop van Zegen
In 1900 ging dit beroemde stuk van Herman Heijermans in première, over de moeilijke omstandigheden van vissersfamilies in een Nederlands vissersdorp. En nee, het is niet in Volendam.
Toneelgroep de Appel en Appeltheater, Den Haag //  € 3,50 CJP-korting  // Meer info

29 december: Hänsel und Gretel
Hans en Grietje komen naar je toe vanaf een Braziliaanse vuilnisbelt. Een hippe en vieze, maar goede bewerking van het beroemde sprookje, door regisseur Lotte de Beer. Lees ook CJP's échte verhaal van Hans en Grietje.  
Nationale Opera & Ballet, Amsterdam // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

30 december: Adele & Mannen
Zin om alle hits van Adele loeihard mee te blèren? Hou je niet in en ga naar deze show. De kans bestaat wel dat je Someone like you, Skyfall, Chasing Pavements, Set Fire To The Rain en Make You feel My Love nooit meer uit je hoofd krijgt.
Schouwburg De Domijnen // € 13,- Last minute-korting aan de kassa // Meer info

3 januari: RO Theater/Jeroen de Man & Marjolijn van Heemstra - Na mij de zondvloed / Vraatzucht
Vraatzucht, we kennen het allemaal. Helemaal tijdens de feestelijke decembermaand. Theatermakers Jeroen de Man en Marjolijn van Heemstra geven je hun visie op vraatzucht, met onder andere tips and tricks voor vreetzakken.
Stadsschouwburg Utrecht // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

CJP korting theater
Deze foto geeft niet bepaald een tipje van de sluier weg over het stuk. Er naartoe dus!

 Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.