Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's cultuurknallers van de week
18 DEC 2015 • Door Mirjam Mutzri • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's cultuurknallers van de week

Adriaan van Dis op de planken, mysterieuze naaktfoto's en heel veel kerst. Je culturele agenda kent ook deze week geen grenzen.

Muziek

21 december, 20:15: FrommerKerst - Theatraal kerstconcert door Frommermann
‘Waar vind je tegenwoordig nog een goede timmerman?’ Een van de dingen die de zeven heren van Frommermann zich afvragen. Compleet met gebreide truien, kerstbomen, pianomuziek en kerstmutsen.
De Doelen, Rotterdam // € 16,- CJP-korting // Meer info

22 december, 19:30: Trieu etc. & Laura Stavinoha
Een cover doen van Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig is een hele uitdaging. Trieu etc. deed het. Samen met vocal looping-artiest Laura Stavinoha staan ze vanavond in ’s lands gezelligste suikerfabriek.
Sugarfactory, Amsterdam // 2,50 CJP-korting // Meer info

23 december, 19:30: Lucas Hamming XL Kerstshow
Een andere kerstshow om uit te kiezen, want ja, het is natuurlijk wel kerst. Of bijna dan.
Lucas Hamming neemt een vrachtwagen aan special guests mee: Sunday Sun, Max Meser, Sue the Night, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en meer.
Melkweg, Amsterdam // 2,50 CJP-korting // Meer info

26 december, 22:00: Back to the 90’s: The Christmas Edition
Ja, je leest het goed, wéér een kerstshow. Eentje waarbij 90’s- en kerstliefhebbers in het Oost’n van ’t land ook weten waar ze een knallende kerst kunnen vieren.
Poppodium Metropool, Hengelo // 3,- CJP-korting // Meer info

27 december, 20:15: Black Bottle Riot – The Naked Sweat Drips
De mannen van Black Bottle Riot weten wat ze moeten doen met de woorden ‘rock’, ‘blues’ en ‘bluesrock’. Dat kun je horen op hun album III: Indigo Blues, waarvan ze de nummers spelen tijdens hun laatste touroptreden vanavond.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting aan de deur // Meer info

Film

Carol
Wat gebeurt er als je in het New York van de jaren vijftig als vrouw verliefd wordt op een vrouw? Dan worden andere mensen heel boos en jaloers en bang. 

Star Wars – The Force Awakens
Eindelijk: we kunnen naar het zevende deel van deze hyperberoemde sci-fi-space-fantasy-avontuur-filmreeks over oorlog, The Force en de strijd tussen Goed en Kwaad.

Reis naar het Noorden
Dit mag dan officieel een kinderfilm zijn, maar door de mooie animaties moet je 'm gewoon zien. Het Russische meisje Sacha gaat op zoek gaat naar haar opa, die niet terugkomt van ontdekkingsreis.

A Walk in the Woods
De bromance tiert welig als twee oude jeugdvrienden (Robert Redford en Nick Nolte) - die in een verlate midlife crise zitten - de Appalachian Trail (su-per-lang wandelpad door de wildernis) in Amerika gaan lopen.

Rams
De IJslandse schapenhouders Gummi en Kiddi delen dezelfde moeder, maar hebben al jaren een broertje dood aan elkaar. Als er ‘scrapie’ (een schapenziekte) wordt aangetroffen bij hun kudde, moeten ze opeens samenwerken.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Dana Lixenberg – Imperial Courts, 1993-2015
Wie zijn ze, wat denken ze? Je blijft kijken naar de prachtige zwart-witfoto’s die fotograaf Dana Lixenberg maakte van de inwoners uit de wijk Imperial Courts in Los Angeles.
Huis Marseille, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Dana Lixenberg Imperial Courts cultuurknallers week 52 CJP korting expo
Twee wijkbewoners van Imperial Courts.

The Sixties
Je leefde (waarschijnlijk) niet in dit roerige tijdperk, dus is een bezoek aan deze tentoonstelling de enige manier om beroemde objecten en kledingstukken van toen (dé broek van Jimi Hendrix) live te aanschouwen.
Tropenmuseum, Amsterdam // € 1,- CJP-korting // Meer info

Francesca Woodman – On Being an Angel
Eindeloos (naakt)portretten van jezelf maken; zo kunnen we de artistieke activiteit van deze jong overleden Amerikaanse fotograaf het best uitleggen.
FOAM, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

FOAM Francesca Woodman cultuurknallers week 52 CJP korting expo
Artistieke vrijheid kent geen grenzen.

WAANZIEN
Facebook, Instagram, Snapchat…alleen al op je smartphone zie je duizenden beelden per dag voorbijkomen. En dan hebben we het nog niet eens over visuele explosie in ‘de echte wereld’. 
MOTI, Breda // 50% CJP-korting // Meer info

De heksen van Bruegel
Heksen in de kunst; er bestaan gezelligere onderwerpen. Maar interessant is het wel. Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse schilder Pieter Bruegel het typische heksbeeld (oude vrouw op bezemsteel) heeft bedacht?
Museum Catherijneconvent, Utrecht // € 5,50- CJP-korting // Meer info

Theater

17 december 2015 – 3 januari 2016: Wereldkerstcircus
Terwijl jij Communicatie & Marketing studeert, vliegen deze acrobaten in salto’s door de lucht of klimmen ze lenig bovenop elkaar, bij wijze van cv-building. Ook jongleren ze bizar snel en/of noemen ze zichzelf de ‘Koreaanse Springplank’.
Carre, Amsterdam // 40% lastminute CJP-korting aan de deur, op de dag van de voorstelling // Meer info

20-25 december: Ik kom terug
Adriaan van Dis’ boek Ik kom terug wordt opgevoerd en hij is zelf de hoofdpersoon. Dat kun je narcistisch noemen, maar uiteindelijk weet hij zelf het best hoe hij zichzelf moet spelen. Toch? Oh ja, het stuk gaat – in grote lijnen - over de verstikkende band tussen moeder en zoon.
De Kleine Komedie, Amsterdam // 50% CJP-korting aan de deur // Meer info

21-22 december: DM2B - Wat ik niet had moeten doen
Een verkeerde keuze maken is altijd k*t. Helaas kom je daar vaak te laat achter. Het gevolg: spijt. Over dit soort kwesties gaat deze dansvoorstelling, wat je na de titel vast al verwacht had.
Theater aan het Spui, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Wat ik niet had moeten doen cultuurknallers week 52 CJP korting theater
Perfecte uitbeelding van de titel van het stuk.

22 december: Het Zwanenmeer
Ieder zichzelf respecterend balletgezelschap danst Het Zwanenmeer. Deze keer is de eer aan het Oekraïens Staatsopera en Ballet Theater, die het immer tragische liefdesverhaal tussen prins Siegfried en prinses Odette vertolkt.
Schouwburg De Domijnen, Sittard // CJP-prijs € 21,80 // Meer info

23 december: Geboeid/Prometheus
Zeus laat Prometheus aan een rots ketenen en stuurt elke dag een adelaar, die zijn lever kapot prikt. Wat waren die goden soms toch onvriendelijk naar elkaar.
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam // Tot € 11,- CJP-korting // Meer info

Geboeid/Prometheus cultuurknallers week 52 CJP korting theater
Hoe loopt dit af?

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.