Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's cultuurknallers van de week
10 DEC 2015 • Door Mirjam Mutzri • Meer blogs over Film Muziek Theater Expo

CJP's cultuurknallers van de week

Deze week zie je het aller-aller-allergrootste Zwanenmeer ter wereld, stap je in Vermeers schilderij Het Straatje en mag je je netkousen en zwarte eyeliner tevoorschijn toveren voor een portie gothic metal. There we go!

Muziek

14 december, 19:00: Fresku
Onze favoriete rapper, a.k.a. Gino Pietermaai, heeft Winne, Ronnie Flex, Glen Faria, Ali B, Mocromaniac, Braz en Brace opgetrommeld om deze avond tot een hiphoppend feestje te maken. 
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

16 december, 20:00: Liv Kristine
Gothic metal van de bovenste Noorse plank. Voormalig Theater of Tragedy-zangeres Liv Kristine laat in haar solo-tour zowel nummers van haar nieuwe album Vervain horen, als de ToT-klassiekers.
P60, Amstelveen // € 1,- CJP-korting // Meer info

Cultuurknallers Liv Kristine CJP korting muziek
Je begrijpt de sfeer van de muziek meteen.

18 december, 19:30: Sabrina Starke
‘Do for love, like you can’t do nothing else no more’. Ken je het refrein uit dat heerlijke liedje nog? Vanavond hoor je het vast weer, als Sabrina Starke tijdens The Dreamers Tour naar Den Haag komt.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

19 december, 20:30: Francien van Tuinen – Countrified
Deze oerhollandse jazz-vocaliste laat vanavond nummers van haar nieuwste album Countrified horen, met sidekick Jesse van Ruller op de gitaar.
Bimhuis, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

19 december, 19:30: Nederlands Kamerkoor + Concerto Copenhagen - Weihnachtsoratorium 

Slow is hip. Dat hebben deze sopranen, alten, tenoren en bassen goed begrepen. Ze zingen alle zes cantates van de bekende kerstuitvoering van Johann Sebastian Bach.
Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam // € 20% CJP-korting // Meer info

Film

Le tout nouveau testament
‘What if God was one of us?' Dan zou hij een pesterig mannetje in een Brusselse flat zijn, die onze levens met liefde in de war schopt.

Chorus
Je voelt de brok in je keel iedere minuut groeien. In deze heftige, Franse zwart-witfilm krijgt een gescheiden echtpaar duidelijkheid over wat er tien jaar geleden met hun zoontje is gebeurd.

Cultuurknallers Chorus CJP korting film
De film bestaat voor een groot deel uit intense blikken.

Burnt
Eens in de zoveel tijd verschijnt er weer een film over voedsel en de passie voor koken. Chef-kok Adam Jones wil zich, na het verkloten van een eerdere kokscarrière, opnieuw bewijzen en een restaurant opzetten dat drie Michelinsterren krijgt.

Mon Roi
Dat liefde niet altijd een nest schattige puppy’s is, ervaar je in deze emotionele achtbaan van een film, over een koppel dat niet met en niet zonder elkaar kan.

Son of Saul
Hij draait al een poosje, deze aangrijpende film over een concentratiekampgevangene die een Joodse begrafenis voor zijn zoon wil regelen. Of is het toch niet zijn zoon?

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

CJP Serveert @ Van Gogh Museum
We begrijpen dat je reactie net zo heftig is als De Schreeuw van Edvard Munch, als je hoort dat je voor zeer weinig knaken naar deze verrukkelijke editie van CJP Serveert kan. We verzorgen een avondvullend programma bij de expositie Much : Van Gogh. Zoals je van ons kan verwachten, zijn er na afloop bier en bitterballen.
Van Gogh Museum, Amsterdam // € 14,- voor CJP’ers // Meer info

Het straatje van Vermeer ontdekt!
Busladingen Japanners voor je deur, dat is misschien wel de realiteit voor de huidige bewoners van Vlamingstraat 40-42 in Delft: dit is namelijk de exacte locatie van het schilderij Het Straatje van Johannes Vermeer.
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Cultuurknallers Straatje van Vermeer CJP korting film
Zoek de verschillen (of gelijkenissen natuurlijk).

Longing for happier times
Audiovisuele installaties passen perfect in de alles-moet-slow trend: ze kosten meer tijd dan het bekijken van een schilderij, maar dan heb je ook wat. Kun je daarna als een malle je gemiste whatsappberichten weer checken.
Kröller-Müller Museum // € 5,30 CJP-korting // Meer info

Ode aan de Nederlandse mode
Wie kent hem niet, de koningsblauwe japon die Maxima droeg toen Wim Lex werd ingehuldigd? Kom kijken naar dit succesnummer en andere creaties van wereldberoemde Nederlandse modeontwerpers.
Gemeentemuseum, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Ontmoetingen
Je wil erbij horen, maar toch uniek zijn. Herkenbaar? Dat afwijken van de norm interessant is, zie je op de ziek goede portretten en mensfiguren in deze tentoonstelling.  
Het Dolhuys, museum voor de geest, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Theater

16 december: De Veenfabriek - Raarrr
In deze performance laat acteur Joep van der Geest zien hoe moderne muziek van een grootse irritatie in zijn BFF veranderde.
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam // Tot € 11,- korting // Meer info

Cultuurknallers Raarrr CJP korting theater
Een beetje raar, maar wel lekker, deze voorstelling.

17 december 2015 – 9 januari 2016: WinterParade
‘Buiten is het koud, van binnen is het warm’, is de slogan van de WinterParade. Op de 120 meter lange podiumtafel serveren de artiesten onder andere muziek, theater, dans en poly-emotische koorzang (wij wisten het ook niet, maar dat schijnt iets te zijn). Oh, en eten. 
WinterParade – Zuiderkerk Amsterdam // Grote of St.-Bavokerk Haarlem // € 7,50 CJP-korting // Meer info

17 december 2015– 17 januari 2016: Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld
Als je een portie overweldiging over je heen wil krijgen, moet je naar deze versie van Het Zwanenmeer gaan. Gedanst door het Shanghai Ballet uit China. 
RAI Theater Amsterdam, Martiniplaza Groningen, Theater Orpheus Apeldoorn, World Forum Theater, Den Haag // € 15,- CJP-korting // Meer info

Cultuurknallers Het grootste zwanenmeer ter wereld CJP korting theater
Wow. Symmetrischer dan deze Shanghai balletdansers krijgt niemand het.

19 december, 20:00: Fatal Attraction
‘Ik had een gelukkig leven, ik had alles wat ik maar wilde. Waarom zou ik dat allemaal op het spel willen zetten?’. Dompel je onder in deze voorstelling over lust, obsessie en wraak.
Schouwburg De Domijnen, Sittard // CJP-prijs € 17,00 // Meer info

19 december 2015 - 3 januari 2016: Wintercircus
In de categorie ‘bijzondere beroepen’ vallen luchtacrobaat, sterkste man en vliegende motorrijder zeker. Het wintercircus heeft ze allemaal in de piste. Tel daar nog wat special effects bij op en je hebt een spectaculaire avond.
Jaarbeurs Utrecht, RAI Amsterdam, MECC Maastricht, Malieveld Den Haag// CJP-korting 50% // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.