Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
5 films voor in de vakantie
22 DEC 2015 • Door Mirjam Mutzri • Meer blogs over Film

5 films voor in de vakantie

Je hebt (waarschijnlijk) vakantie, dus dit is hét moment om naar de film te gaan. CJP heeft vijf films voor je geselecteerd, die je wel óf niet moet zien.

1. The Night Before (2015)

The night before CJP korting film

Het verhaal:
Drie brothers from another mother hebben snel veranderende levens: zo wordt er een vader en is een ander opeens beroemd topsporter. Om nog één keer samen for old times sake van het padje af te raken, zeten ze alles op alles om op kerstavond naar het Nutcracka Ball – het meest legendarische kerstfeest in New York – te gaan.

Waarom wel:
Omdat het totale feelgood is, compleet met foute kersttruien waar je oma nog wat van kan leren, grove grappen, clichés over volwassen worden en parodieën op zoetsappige kerstfilms.

Waarom niet:
Omdat je volwassen bent geworden en het kijken van dit soort films voorgoed vaarwel hebt gezegd.

2. Krampus (2015)

Krampus CJP korting film

Het verhaal:
Max voelt tijdens Kerst veel negatieve vibes vanwege het geruzie in zijn familie, waardoor hij dit feest een beetje gaat haten. Slechte keuze; de kwade demoon Krampus wordt hierdoor aangeroepen, klaar om iedereen (vooral Max en zijn ongezellige familie) te straffen die niet in Kerst gelooft.

Waarom wel:
Omdat je sinds It en Saw geen wezens meer hebt gezien die zo gruwelijk angstaanjagend zijn. It’s about time!

Waarom niet:
Omdat je nog wel een beetje wilt kunnen slapen tijdens je kerstvakantie.

3. Mannenharten 2 (2015)

Mannenharten 2 CJP korting film

Het verhaal:
Vijf mannen worstelen met de liefde. Voor Wouter valt het vaderschap zwaar, Tim wil weer terug naar zijn vroegere verloofde maar kan tegelijkertijd de sexy yogalerares niet weerstaan, Dennis wordt verliefd op een zangeres, Niels gaat op hoe-versier-ik-een-vrouw-cursus en Younes wil het meisje vinden met wie hij één geweldige nacht heeft beleefd.

Waarom wel:
Omdat het leuk is om te zien dat – hoe voorspelbaar ook – vrouwen bitches zijn die gehakt maken van tere mannenharten, maar dat dit omgekeerd ook het geval is.

Waarom niet:
Tsja, we zeiden het hierboven al: voorspelbaar. Sullige vrijgezellencursussen, baby’s als relatie-killer en waarschijnlijk een happy end. Maar voor in de (kerst)vakantie is dit toch lekker.

4. A Walk in the Woods (2015)

A walk in the Woods CJP korting film

Het verhaal:
Reisboekenschrijver en zeventigplusser Bill Bryson wil ongetraind de Appalachian Trail lopen, oftewel een 3500 kilometer lang wandelpad door de Amerikaanse wildernis. Dit doet hij samen met zijn slonzige, dikke jeugdvriend Stephen Katz, die om het uur iets moet eten en een titanium knie heeft.

Waarom wel:
Omdat je wil weten hoe twee fossielen een joekel van een wandeltocht doorstaan die de gemiddelde twintiger niet eens aankan. Into the Wild met bejaarden.

Waarom niet:
Omdat je hierna nooit meer zin hebt om een wandeltocht langer dan vijf kilometer te maken.

5. Notting Hill (1999)

Notting Hill duikpak CJP korting film

Het verhaal:
Deze film is je waarschijnlijk niet onbekend. William Thacker is eigenaar van een slechtlopende reisboekenwinkel en heeft niet veel geluk in de liefde. Dan loopt superfilmster Anna Scott zijn boekwinkel – en zijn leven – binnen. De twee worden verliefd op elkaar, maar de vraag is of de liefde zich kan ontwikkelen als de hele wereld meekijkt.

Waarom wel:
Omdat het dé romantische komedie is met Hugh Grant en Julia Roberts, die nooit verveelt. En omdat we allemaal een huisgenoot willen hebben die in een duikpak rondloopt omdat al zijn kleren in de was zitten.

Waarom niet:
Omdat de personages niet bestaan en dus nooit je echte vrienden of familie zullen zijn. Dat lege gevoel is bij deze all time fave-film nog erger dan bij alle andere filmkarakters.

Benieuwd naar de vier nieuwe films? Afhankelijk van de bioscoop krijg je als CJP'er tot € 2,50 korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.