Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
10 redenen waarom je naar Best Kept Secret moet gaan
16 DEC 2015 • Door Tommie Luyben • Meer blogs over Festival Muziek

10 redenen waarom je naar Best Kept Secret moet gaan

Editors, Beck, Wilco: de eerste namen van Best Kept Secret festival zijn vandaag bekend gemaakt. CJP headquarters veranderde meteen in een dansende festivalmassa. We kunnen bijna niet wachten tot juni. 10 redenen waarom jij dit festival ook niet mag missen. 

1. Voorpret

Je kunt je al maanden van tevoren niet meer concentreren van de spanning en kent de hele Best Kept Secret Spotify-playlist uit je hoofd. De leukste mensen van de aardbol (oftewel: je vrienden) heb je opgetrommeld, want met hen is een episch weekend gegarandeerd. De tickets (natuurlijk met CJP-korting) zijn gekocht en pushberichten van de vers opgerichte ‘Best Kept-groepsapp’ laten je telefoon bijna op hol slaan. Je oude backpack mag weer van zolder en de doos met Aldi’s Schultenbräu staat paraat om in de achterbak geladen te worden.

Proost!

2. Deuntjes

Best Kept Secret Festival draait om muziek. Als we de line-ups van vorige jaren mogen geloven, komen we ook dit jaar weer ruimschoots aan onze trekken. Optredens van Artic Monkeys, Sigur Rós en alt-J staan in ons geheugen gegrift. Ga helemaal los in een bezweet shirt of laat je ontroeren door betoverende stemmen en melodieën. Leuk hoor, de bekendmaking van de eerste dertien namen, maar we kunnen pas écht rustig slapen als het volledige programma bekend is.

3. Versnaperingen

‘Eet je wel goed?’ Moeders vinden het over het algemeen lastig te verteren dat hun spruiten een weekend lang vette festivalmeuk naar binnen proppen. We kunnen het thuisfront geruststellen: de food line-up bij Best Kept Secret is net zo uitmuntend als haar muzikale broertje. We durven zelfs de term ‘topkwaliteit’ in de mond te nemen, want wat je ook kiest: het is allemaal even smakelijk. De biologische patatje kapsalon, pulled pork cheeseburgers en schelpdieren die we hebben verorberd op vorige edities, waren om je vingers bij op te eten.

'Doe er maar twee.'

4. Chips (niet die van aardappel)

Thuisgekomen vis je altijd een aantal ongebruikte munten op uit de diepe krochten van je rugzak. Daar heb je nu dus geen reet meer aan. Dat geklooi met die muntjes (en vooral halve muntjes) is verleden tijd. Bij dit festival zit een chip verwerkt in je festivalbandje, waar je geld op kunt zetten. Niet alleen handig als je lekker snel je drankjes afrekent, maar veel beter voor het milieu ook. ‘Hoe kunnen we dan zonder muntjes een pot maken?’, vraagt u, beste CJP’er? Jij en je vrienden kunnen ook al jullie geld op één chipkaart zetten. Handig om rondjes mee te betalen, maar verlies hem niet. Anders wordt het een karig weekend.

5. Bekertjes retour

Statiegeld. Een woord waar je direct huiduitslag van krijgt. Eerlijk is eerlijk; als je in de pit probeert je omgeving blauwe plekken for life te bezorgen, ziet zo’n leeg plastic bekertje in je hand er nogal knullig uit. Maar hé, zo hoef je niet door een zee van plastic bekertjes te banen. Bovendien blijven de struiken zo ook tevreden. Het enige waar ze nu nog bang voor hoeven zijn, is jouw verzuurde maaginhoud.

6. Selfiesticks zijn verboden

Geen geintje. Dit staat in het huisreglement, gezellig tussen het verbod op vuurwapens en gevaarlijke gassen. Logisch, want de kans dat zo’n stick als satéprikker in je oog eindigt, is aanzienlijk groter dan weggesmolten wenkbrauwen door obscure spuitbussen. Plus: als jij een groepsfoto van jou en je aanhang wilt, vraag het gewoon even aan je buurvrouw. Goed excuus voor een flirt.

Doei, selfiestick!

7. Beweging

‘Oh nee! Zo kan ik drie dagen lang niet naar de sportschool. Adieu, beach body.’ Ach, de klaagzang van eerstewereldlandenproblematiek. Dit weekend hoeft een best kept blokjesbuik niet in de weg te staan. Sterker nog; na drie dagen lang hossen, zwieren, shaken en schuren ben je fitter dan ooit. Afgezien van het slaapgebrek en overmatig drankgebruik dan.

8. Dagkaarten

Typisch. Middenin het weekend van het leukste festival van het jaar zijn je ouders veertig jaar getrouwd. Een feestelijke gelegenheid die je niet wilt missen, maar dit (voor ondergetekende waargebeurde) scenario gooit wel roet in je eten. Geen paniek: er zijn ook dagkaarten te koop. Handig als je een dubbele planning hebt, of als je na één dag helemaal total loss bent. Kun je gewoon thuis in je eigen bed herstellen.

9. Fris en fruitig het weekend door

Als een doorgewinterde festivalganger kun je natuurlijk makkelijk al die tijd zonder douche. Lang leve de Zwitsal Bijdehandjes! Maar je kunt er ook voor kiezen om te verpozen in een bungalow, met een toilet, douche, keuken en warm bed. Zo luxueus dat je eigenlijk je huisje niet uit wilt. Trouwens; op het campingterrein hoef je ook niet te morren in je tentje. Uit de warme douches komt een stevige straal water en de wc’s zijn schoon en fris. Een goede reden om op zondag naar een beschimmelde groentelade te ruiken heb je dus niet.

'Deo nodig?'

10. Nooit meer naar huis

Uiteindelijk wil je naar Best Kept Secret festival omdat het episch wordt. Een avontuur waar jij en je maten nog jarenlang over napraten. Anekdotes over skinny dippen in het meer, nachtelijke verstoppertjesessies en dansen tot het ochtengloren. Verhalen die hoogstwaarschijnlijk alleen overtroffen worden door Best Kept Secret 2017.

Aanstaande zaterdag 19 december start om 11:00 de kaartverkoop. Scoor € 10,- euro CJP-korting op een Best Kept Secret Weekendticket inclusief camping. Houd onze website goed in de gaten nieuws over de line-up, winacties en ander nieuws.

 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.