Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Van koffieleut naar kunstenaar
27 NOV 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Lifestyle Expo

Van koffieleut naar kunstenaar

Een goede kop koffie heeft dezelfde uitwerking als een super mushroom bij Mario. Deze wonderdrank verdient dan ook een veel grotere rol in je leven dan gedachteloos weggelurkt worden. Tijd voor wat artistieke bonding met je vloeibare BFF.

Leonardo da Koffie

Omdat je wilt voorkomen dat je straks tussen de hyperactieve freaks moet zitten bij een Caffeïne Addicts Anonymous-meeting, kun je je verse pot pleur ook af en toe op een andere manier inzetten. Schilder er bijvoorbeeld eens een meesterwerk mee. Zoals je hieronder ziet, heb je binnen no time een echte Mona Latte in elkaar gezet.

Met genoeg koffie in je mik is het zo gepiept.  Check coffee-art.com voor meer inspiratie.

Omdat je niet zeshonderd keer je espressopotje op het vuur wilt zetten, kun je hiervoor het beste oploskoffie gebruiken (wat anders natuurlijk nóóit jouw koffieliefhebbende huis zou binnenkomen). Hoe sterker de koffie, hoe donkerder. Laat elke laag drogen voordat je de volgende aanbrengt, anders ziet je kunstwerk er straks meer uit als de placemat van een Parkinson-patiënt. Overigens kun je de ringen die je kopje achterlaat ook tot kunst verheffen, zoals je de Taiwanese kunstenares Hong Yi hier kunt zien doen. 

Art-diction

Mocht je naast caffeïne een groot liefhebber zijn van nicotine, kan het geen kwaad je arme longen eens een dag te ontzien. Plak je sigaretten tussen wat tactisch geplaatste koffiebonen en vang dat heerlijke 'bakkie troost met een peuk'-gevoel in een cool kunstwerk. Tevens een prima manier om je van ontwenning trillende handen bezig te houden.

Tom Waits Mike Oncley CJP korting
Door Mike Oncley. Tip: kijk Coffee & Cigarettes voor inspiratie.

Kampioen Koffiehipster

Wel fan van het zwarte goud, maar niet zo bedreven met een kwast? Je kunt het koffiezetten zelf natuurlijk ook tot kunst verheffen. Als je toevallig nog een levensdoel zocht, zijn het World Barista Championship en het World Latte Art Championship prima opties. Het risico is wel dat je vrienden heel hard gaan zuchten als je de zoveelste lofzang afsteekt over je aeropress, of vertelt over het fantastische irrigatiesysteem van een koffieboer in Colombia waar je penvrienden mee bent. Maar als je het niet erg vindt om onuitstaanbaar te zijn is dit a great way to espresso yourself.

Als je het even niet meer trekt...#waitforit

Jan de Koffrie

Als koffieleut heb je alle attributen al in huis om een geniale designer te worden. Weet je bijvoorbeeld nog niet wat je deze Sabbath aantrekt naar de synagoge? How 'bout een koffiecup-keppeltje? De filters die je hebt gekocht en die - elke f***ing keer - te groot of te klein blijken, verander je in een awesome lamp of een verwelkbestendige bos bloemen. Als je vaak te lui bent om je koffie zelf te zetten, huur dan een extra opslagruimte en bewaar je bekers van een jaar of tien. Daar kan je namelijk iets belachelijk tofs mee doen. Op het Rocks Aroma Festival in Sydney vulden ze luttele 5200 koffiebekers met verschillende sterktes koffie en voíla, Marilyn!

Marylin koffiebekers CJP korting
Some like it hot.

Drink coffee 'till you drab

Waag het niet je koffiedrab weg te gooien, want dat spul is nuttiger dan ducttape. Haarmasker, shampoo, plantenmest, mierenverdelger: koffieprut is de superheld onder de prutten. Als je echt heel creatief wilt worden, kun je er prima oesterzwammen in laten groeien. Op een vochtige plek als de badkamer - dat gaat je huisgenoot vast fantastisch vinden - gaan die als een speer. Mocht je spiritueel aangelegd zijn: koffiedik kijken is nog steeds booming business. Op de site van professioneel koffiediklezeres Tülay Mehmet staat te lezen dat je zó veertig euro per half uur kunt verdienen met wat gedegen 'tasseografie' (we verzinnen het niet). 

Combineer jij je liefde voor kunst liever op een andere manier met je passie voor koffie? Het Museum Volkenkunde in Leiden won dit jaar de prijs voor de lekkerste koffie bij de Beste Museumcafé van Nederland-verkiezing. Laat jij daar met je CJP-pas nou net korting krijgen op de entree.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.