Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Toerist in eigen stad
30 NOV 2015 • Door Sara Madou • Meer blogs over Festival Expo

Toerist in eigen stad

CJP laat zich niet tegenhouden door windkracht 10 en regenachtig Hollands weer. Dus: wij zaten afgelopen zaterdagavond gewoon in een rondvaartboot bij de opening van het Amsterdam Light Festival, voor wat broodnodig licht in de duisternis.

 

De rondvaartboot valt voor een Amsterdammer zoals ondergetekende in dezelfde categorie als het Anne Frank Huis (bear with us): je moet er een keer geweest zijn, maar om de een of andere reden komt het er nooit van. Omdat je niet verward wilt worden met een toerist, liever geen halve dag doorbrengt in een rij achter een dikke Amerikaan of vanwege de gedachte ‘dat kan altijd nog’.

Toch is het aan te raden, zo merkten wij al eerder. Vanaf het water zie je Amsterdam namelijk letterlijk en figuurlijk van een andere kant. Of je nu in de stad zelf woont of niet: dat is altijd de moeite waard. De achterkant van een pand waar je iedere dag langs fietst blijkt een zwaar onpraktische deur te hebben, die direct boven de gracht uitkomt. Je hebt de tijd om naar boven te kijken, en droomscenario’s te bedenken waarin jij je een pand op de Herengracht kunt veroorloven. En het kabbelende water doet je zelfs de grootste werk- of relatiestress vergeten, daar weerhoudt zelfs een storm je niet van.

Dus: iedereen moet een keer op een rondvaartboot. Geen discussie mogelijk. Ons advies: doe het vanaf nu tot 17 januari. Wij maakten de Water Colors cruise via de Blue Boat Company met een tourguide, maar het is ook mogelijk (met CJP-korting) via de Canal Company. Bij beide varianten kun je –naast alle toeristische fun- óók nog een blik werpen op de lichtkunstwerken die zich op/in/naast/boven/bij de grachten bevinden. Van in water verzonken Vrijheidsbeelden via over zichzelf buitelende mannen van licht op een brug, tot een betoverende versie van het Noorderlicht. Het aantal dikke Amerikanen valt meestal best mee.

Een kleine impressie:

amsterdam light festival polygonum korting cjp festival expo
Je zou er bijna aan willen gaan slingeren.
 
amsterdam light festival run beyond korting cjp festival expo
Eureka-momententje boven de brug.
 
amsterdam light festival talking heads korting cjp festival expo
Zo krijgt het begrip 'waterhoofd' een hele andere lading
 
amsterdam light festival light kite korting cjp festival expo
Idee voor als er binnenkort een gunstige wind staat.
amsterdam light festival talking heads korting cjp festival expo uniting lightstar korting cjp festival expo
Net zo mysterieus als The Da Vinci Code.

Met een CJP-pas krijg je tot € 12,50 korting op de Amsterdam Light Festival cruise met de Canal Company. Mocht je extreem bang zijn voor boten en/of water: er is ook een wandelroute langs lichtkunstwerken, met dezelfde lekkere korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.