Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Moet jij ook je Sinterklaascadeaus nog kopen?
27 NOV 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Shoppen

Moet jij ook je Sinterklaascadeaus nog kopen?

We hebben een verlanglijst met elf culturele cadeaus gemaakt. Voor als je, net als wij, nog één weekend hebt om ál je Sinterklaas-inkopen te doen.

Kaartjes voor Star Wars VII

De komende kerstvakantie komen er -naast Star Wars- bijna geen films van betekenis uit. Weinig filmmaatschappijen durven de concurrentie met dé klapper aan. De teasers en trailers vliegen je al maanden om de oren, elke seconde film die we zien belooft weer meer goeds dan de vorige. De zevende Star Wars kan gewoon bijna niet tegenvallen en laten we wel wezen: als degene voor wie jij een schoenendoos met krantensnippers moet maken een echte fan is, wil hij/zij de film sowieso zien. Al is het maar om daarna te kunnen zeggen dat de eerste drie toch echt het beste waren. ‘Ta-ta-ta-ta-tada-ta-ta. In a galaxy…’
19 december // Heel Nederland // tot € 2,- CJP-korting

Kaarten voor Het Grootste Zwanenmeer Ter Wereld

Tsjaikovski’s Zwanenmeer is het bekendste ballet dat er is, als was het maar vanwege die Disney-bewerking die we allemaal gezien hebben. Het stuk moet al in minstens duizend verschillende versies opgevoerd zijn sinds 1877, maar nog nooit eerder met zo veel balletdansers tegelijk. In plaats van de traditionele zestien, stuurt choreograaf Derek Dean maar liefst 48 ballerina’s de planken op.
Het Grootste Zwanenmeer Ter Wereld // Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Groningen // € 15,- CJP-korting

Het boek Humans Of New York: Stories

Sinds we begin 2011 Brandon Stantons blog Humans Of New York ontdekten, lezen we bijna elke week wel een levensverhaal van een New Yorker die hij voor zijn camera heeft weten te krijgen. Soms zijn de verhalen treurig, soms vrolijk en altijd een stuk persoonlijker dan je verwacht. Wie stort er nu zijn hart uit bij een vreemde, die dat bovendien op een site zet? Nou, een heleboel mensen dus. In 2013 kon Brandon er al een boek mee vullen en nu is er een tweede exemplaar. We kunnen niet wachten om dit, met een doos tissues naast ons op de bank, van voor tot achter uit te lezen
American Book Center // Amsterdam, Den Haag // Vanaf € 27,-, incl. 10% CJP-korting

Cadeautjes van America Today

Tuurlijk, kleding kopen als cadeau kan tricky zijn. Je loopt het risico dat je je zus beledigt door een veel te grote spijkerbroek voor haar te kopen. Daarom wijzen we je even op de sectie Gifts in de webshop van America Today. Met een retro wekker kun je weinig fout doen, toch? Hoewel... ‘Bedoel je dat ik altijd te laat ben ofzo?!’
Korting geldig in de winkels en de webshop // 10% CJP-korting

Een avond met Fresku

Afgelopen najaar was Fresku overal. We zagen hem bakken vol kreeft eten, en zichzelf zwart schminken als kritiek op het witte bastion dat de radio heet. Die spraakmakende clip deed heel wat stof opwaaien, waardoor Fresku ineens gezien werd als een activist. Een rol waar hij zich niet echt prettig bij voelt. Hij staat liever gewoon mensen blij te maken op een podium. Dat kan ‘ie heel goed, kunnen we je uit eerste hand vertellen. Bounce in het weekend na Sinterklaas als een blanke puber mee met zijn tracks.
Fresku // 11 december Nieuwe Nor, 14 december Paradiso // tot € 4,- CJP-korting

Kaarten voor de expo David Bowie Is

Heb je met lootjes trekken je pa getrokken? Je zou hem voor de zoveelste keer een fles whisky cadeau kunnen doen, maar de kans is groot dat die naast de pas halflege fles van vorig jaar komt te staan. Beter geef je hem iets dat hij zich zal herinneren: zoals twee kaartjes voor de expositie David Bowie Is in het Groninger museum, waarbij het tweede kaartje uiteraard voor jezelf is. Want dat is toch eigenlijk waar het om gaat in de decembermaand: dat je dingen samen doet?
David Bowie Is // Groninger Museum, Groningen // tot € 8,- CJP-korting

Festivalkaarten Grasnapolsky, WTWTA of Motel Mozaïque

Het festivalseizoen staat weer voor de deur! Huh, wat? Jep, tegenwoordig beginnen de eerste muziekfestivals al aan het eind van de winter. Op Radio Kootwijk, in het hart van de Veluwe, vindt begin februari bijvoorbeeld Grasnapolsky plaats. Een festival met een heel fijne sfeer en dito bands, check ons verslag van vorig jaar. Je kunt passe-partouts en dagkaarten kopen met € 5,- CJP-korting, maar doe dat snel, want de kaarten gaan erg hard. In maart kun je dan door naar Where The Wild Things Are in bungalowpark de Eemhof (tot € 191,- CJP-korting!) en in april staat Motel Mozaïque (€ 5,- CJP-korting) in Rotterdam alweer voor de deur.

Een outfit voor het kerstdiner bij WE Fashion

Kan je vriend nog wel een nette das of fijne blazer gebruiken, voordat hij op eerste kerstdag aanschuift bij het kerstdiner van je ouders? Zoek niet verder, WE Fashion heeft het (en meer). Met een fijne 15% korting bovendien. Wij hebben in ieder geval deze rugzak op de verlanglijst staan, mocht je ons een plezier willen doen.
Korting geldig in de winkels en de webshop // 15% CJP-korting

Op vrijdagavond naar CJP Serveert @ Van Gogh Museum

De impressionisten Munch en Van Gogh leken niet alleen op elkaar doordat ze allebei psychisch niet helemaal in orde waren. Ook hun werk vertoonde opmerkelijke overeenkomsten. In het Van Gogh Museum wordt dat prachtig duidelijk gemaakt, door wereldberoemde werken van de twee schilders naast elkaar te hangen. Dat levert al een expositie op waarvan wij vinden dat je hem niet mag overslaan, maar op vrijdagavond 18 december maken we hem nog een stukje bijzonderder voor een selecte club CJP’ers (en hun vrienden). Tegen de perfecte cadeauprijs van € 14,- krijg je dan een inleiding door de curator, een rondleiding, een cursus Kunst Kijken van kunstkenners-met-een-topnieuwsbrief Ko en Kho, bier én bitterballen. Vrienden zonder pas mogen mee voor € 17,-.
CJP Serveert @ Van Gogh Museum // 18 december // bestel nu je kaarten, op=op

Kaarten voor het Wintercircus

Elk jaar worden rond de kerstvakantie de beste circusacts van heel Europa naar Nederland gehaald. Acrobaten, clowns en jongleurs, maar ook motorcrossers en basketballers passeren de revue. En er is zelfs een act waar iemand als ouderwetse menselijke kanonskogel wordt afgevuurd. Een origineel alternatief voor een bioscoopbon, als je het ons vraagt.
Wintercircus // Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Utrecht // 50% CJP-korting

Doe een CJP-pas cadeau

cadeau CJP pas sinterklaas IFFR 2016 gratis korting vrijkaarten
Cadeautje!

Het gemakkelijkste (en leukste) culturele cadeau is natuurlijk de CJP-pas. Voor € 17,50 geef je iemand een heel jaar korting op films, festivals, musea en nog veel meer cadeau. Extra mooi dit jaar is dat je er (tot woensdag 2 december) twee vrijkaarten bij krijgt, voor een film naar keuze op Internationaal Film Festival Rotterdam. Zo kun je dus twee cadeaus geven voor de prijs van één. Ben je écht een late Piet en moet je op 3 december nog een cadeau bestellen, dan kunnen we nu al een puntje van de sok oplichten: voor elk presentje dat we vanaf dan uitdelen aan nieuwe CJP’ers, sturen we ook een cadeau naar een vluchteling.
Doe een CJP-pas cadeau en ontvang twee kaarten voor IFFR 2016

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.