Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 48
26 NOV 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 48

Deze week geen spelletjes. We rijmen over chips en astronauten, zingen mee met Benny, luisteren naar Dreamkraut en zwemmen met rivieren. Oh, en wie is toch die man met die volle baard?

Donnie – Wubbo Ockels (single)

We wisten nog niet zo veel over rapper Donnie. Daarom inspecteerden we als ware rechercheurs zijn Instagram-account. Wat blijkt? De antiheld heeft een potje humor (en bekende vrienden) waar je u tegen zegt. Met zijn beugel, oh wacht, het is geen beugel, maar een grill met de letters C.O.K.E.. Opnieuw. Met zijn grill, eyeliner en lange blonde krullen is Donnie een opvallende verschijning. Je hoort in zijn track ook meteen dat hij dik is met Vjeze Fur en Bas Bron. Wubbo Ockels is een ode aan –je verwacht het niet- Wubbo Ockels. De beste man overleed vorig jaar, maar wordt levendig gehouden door de sterrenstof die Donnie het luchtruim in stuurt met zijn catchy plaat.

Tinie Tempah – We don’t play no games ft MoStack & Sneakbo (single)

Je lover zit al de hele avond te rummikuppen en jij hebt het helemaal gehad. Draai voor de afwisseling deze video eens! Tinie vindt ook dat er minder spelletjes gespeeld moet worden. Daarom kwam hij helemaal naar Amsterdam om zijn video te schieten. Eerst staat hij nogal alleen op een basketbalveld, maar dan komen scootermeiden langs om een selfie te nemen met de Engelse rapper. Ze krijgen drie zoenen. Ook de Nederlandse rapwereld representeerde: daar is Lil’ Kleine met zijn bontmuts! Ze ontkurken champagne, racen op fietsen en tafelen met sexy vrouwen. Als je trouwens dacht dat de tongpiercing uit is, dan heb je het fout. In Amsterdam hebben alle meiden er blijkbaar een, verscholen achter hun duckface.

Benny Sings – Studio (album)

De wereld zou een stuk overzichtelijker zijn als iederéén een referentie naar zijn beroep de achternaam had. Zoals Benny. Afgelopen jaar produceerde hij muziek voor Faberyayo en BEA1991, dankzij die laatste kwam hij in aanraking met nieuwe instrumenten. Voor zijn vijfde studio-album creëerde de zingende Benny daarom een retro geluid. Zo verruilt hij de analoge jaren zeventig en tachtig voor de digitale wereld van de jaren negentig. De Amerikaanse soulzanger Mayer Hawthorne zingt mee op Shoebox Money en er wordt gerapt door GoldLink op You and Me. Sings uit volle borst mee!

Rivers – Sober (single)

Wie droomde er als kind niet van: je stiekem verstoppen in het omkleedhokje en dan -als alle badmeesters weg zijn- in je eentje zwemmen in het zwemparadijs. Daar hoef je echt geen moed voor in te drinken, dat kan gewoon Sober. Net als leadzangeres Annika doet. Check de clip van Rivers en herbeleef je incomplete jeugd, met hun pop-country liedje als soundtrack. De sympathieke Amsterdammers weet als geen ander hoe ze een catchy melodie, meezinger van een refrein en #bluefilter moeten combineren. Dit is americana en folk, in een Hollands jasje. Begin januari komt de EP van de zevenkoppige band uit en dit is de eerste single.

Ben Caplan – Birds with broken wings (album)

Eigenlijk hebben we het wel een beetje gehad met potsierlijke gezichtsbeharing, maar soms komt er een exemplaar voorbij met zo’n intense baard, dat we moeten toegeven: that’s impressive, dude. De Canadese Ben Caplan is zo iemand. Naast een volle baard laten groeien, houdt hij ook van whisky drinken en kettingroken. Zo’n klinkt zijn stem in ieder geval. En met een band genaamd The Casual Smokers, is dat vast geen voorbarige conclusie. Sluit even je ogen bij Bens folky ballades, met jazzinvloeden. Zie jezelf houten deurtjes van een saloon openklappen. Aan de bar staat Tom Waits en er ontstaat een opstootje. Pullen bier vliegen over de toonbank en vrouwen met wulpse lichamen en gelaagde jurken beginnen te dansen. Dit is poëtische rauwheid. Ben doet trouwens in december een clubtour, langs veel zalen met CJP-korting.

Bird on the wire  - Horse (video)

Hoe klinkt een sterke zuidelijke wind, die over de kust van India blaast? Je hebt het je waarschijnlijk nooit afgevraagd, tenzij je daar op vakantie was en dacht: wat is dat voor bizar geluid!? Nu is het antwoord voor iedereen beschikbaar. Luister naar de muziek van Bird on the wire. Ze hebben zelfs een eigen term bedacht voor hun muzikale geluid: Dreamkraut. Voor mensen die lekker gaan op muziek-journalistieke termen: psychedelische vocalen, noisy gitaren en gruizige synths. Begin januari komt hun tweede album Elephanta trouwens uit.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.