Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 45
05 NOV 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 45

Oortjes diep inpluggen een gaan met die banaan. Hij is er weer: de luisterlijst waar je blind op kunt vertrouwen. Deze week hoor je onder andere Karawane, IX en Sofie Winterson.

Jamie Woon – Making time (album)

Hier moet je even tijd voor vrijmaken, want dit is echt zo’n plaat om van voor tot achter uit te wo(o)nen. De Britse producer Jamie Woon is een van de grootste muzikale verrassingen van het afgelopen decennium, met zijn tracks in de stijl van James Blake en The Weeknd. Het was een tijdje stil rondom de artiest nadat hij in 2011 zijn debuutalbum Mirrorwriting uitbracht. Een plaat daarmee hij als een dolle tornado over de wereld tourde. Nu is hij terug met D’Angelo-achtige lounge-geluiden. Iedereen die er op 9 november bij is in een uitverkochte Melkweg: dit concert wordt gegarandeerd yummy.

IX – IXTAPE

Afgelopen zaterdag kregen wij een mysterieus smsje (old skool!) met de coördinaten voor een spektakel: de IXTAPE-releaseparty op een historische boot in Amsterdam-Noord. Uiteindelijk verkozen we autistisch bankhangen met een dekentje boven dit muzikale event. We trekken nog steeds de haren uit ons FOMO-hoofd. IX is een project van Marnix Dorrestein: componist, producer, gitarist, tekstdichter, arrangeur, zanger, drummer en duimpianist (serieus, hoe inhalig ben je bij het incasseren van zoveel skills?). Iets met een insect dat heel veel pootjes heeft. Je hoort zijn liefde voor muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Exotisch en elektronisch. Een nostalgische poptrip naar de toekomst. Snel die tijdmachine fixen en terug naar zaterdag.

Ellie Goulding – Delirium (album)

Het meisje met het gouden strotje komt met haar derde studioalbum. Delirium staat bomvol hits zoals On my mind, Outside en Love me like you do. Wij hebben onze favoriet al gevonden: Army. Nou associëren we doorgaans het leger niet met een zoetsappig liefdesliedje, maar dit geval is anders. Weet je nog, de eerste keer dat je All of me van John Legend of Thinking Out Loud van Ed Sheeran hoorde? Nog voordat het werk kapotgedraaid was door Sky Radio en de winkelmuzieksamensteller van Albert Heijn? Zo mooi is Army.

Youngbaekansie, prod. Esko – Situatie (single)

Stel: je bent ergens in verzeild geraakt in een situatie. Dan is dit jouw soundtrack. Youngbaekansie kun je kennen van zijn samenwerking met rappers als Bokoesam, BSMG en Jonna Fraser. Hij zit ook bij movement #HASHTAGDIEBOYS, zes gasten die zichzelf profileren om jongeren meer shinna te bemachtigen. Shinna is hippestraattaal voor aandacht. Hoe dat werkt zie je hier. Get shinna or die trying.

Karawane – Karawane (album)

Twee jaar lang nam kunstenaar Anne Caesar de tijd. Hij schreef in die vierentwintig maanden een rits ziel-verwarmende liedjes. Voordat hij aan project Karawane begon, was hij frontman bij LPG. Eind vorig jaar scharrelde hij een nieuwe band bij elkaar, bestaande uit muzikanten die allemaal hun eigen sausje toevoegden aan het geluid. Het resultaat: Indiase raga’s, klokkenspellen en kerkelijk gezang, waarbij inspiratie is gehaald uit The Flaming Lips, Beck en Sigur Rós. Heb je zin om ondergedompeld te worden in je badkuip en weet je geen plaat om je daarbij te vergezellen? Ga dan voor deze harmonieuze melodieën en stemmen en klap er nog wat extra badschuim bij.

Sofie Winterson – Dreams (EP)

Het was natuurlijk al een droom voor Sofie om te vlammen op de backcover van C. Magazine en nu komt zo ook nog met EP Dreams. Deze drie tracks zijn een klein cadeautje van de zangeres en ze voelen als in een warme badjas roomservice bestellen. Sofie timmert hard aan de weg. Ze heeft fans van Texas tot Terschelling, dankzij haar geluid dat is te vergelijken met dat van Jessie Ware en Grimes. Dreams klink filmisch door de sfeervolle toetsen, elektronische drums en haar zachte stem. Bekijk hier de video over bomen knuffelen en pesterijen met een Romeo + Juliet-waardig einde.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.