Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De 8 slechtste keuzes voor karaoke
04 NOV 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Theater

De 8 slechtste keuzes voor karaoke

Beter laat je deze nummers aan professionals over.

Adele - Someone Like You

Waar ter wereld je karaokebar zich ook bevindt, Someone Like You wordt er elke avond gezongen. In Zuid-Oost Azië gegarandeerd vier keer op een avond. Dat komt doordat Adele het refrein zingt alsof het een eitje is, maar dat is het dus absoluut niet. (Zoals je in haar laatste refrein van de single-versie kunt horen heeft ze er zelf ook moeite mee.) Wat er gebeurt als je het toch probeert, is het volgende: de eerste 'someone like you' ben je zo trots dat je de noot haalde, dat je vergeet te ademen voor 'best for you, too', waardoor je hoofd bijna explodeert tegen de tijd dat je bij 'don't forget me, I beg' bent aangekomen. Sometimes je adem lasts in karaoke, sometimes it hurts instead

Whitney Houston - I Will Always Love You

I Will Always Love You is een fan-tas-tisch nummer om mee te blèren. In de auto. Of onder de douche. Maar niet in het openbaar. Hoe romantisch je die AAAAAAI IIIII AAAAAAIII WILL ALWAYS LOVE YOUOUO ook bedoelt, het is maar voor zeer weinig mensen weggelegd om er een goede indruk mee achter te laten op je date. Oké, je date meenemen naar een karaokebar is sowieso geen goed idee. Koop liever met 50% lastminute CJP-korting een kaartje voor de musical The Bodyguard, waar Romy Monteiro laat zien hoe het moet.

Mariah Carey - Without You

Karaoke doe je meestal wanneer je al goed gedronken hebt (niemand houdt van serieuze karaoke-zangers). We snappen best dat je dan wat overmoedig raakt, maar knoop deze simpele regel voor eens en altijd in je oren: kies nooit of te nimmer een nummer van Whitney Houston of Mariah Carey. Wanneer je hun bovenmenselijke tonen probeert te halen, moet dat uit je tenen komen. De kans is daardoor groot dat je het volume wel haalt en met je hoge gegil de rest van de bar naar huis stuurt met blijvende gehoorschade.

Sia - Chandelier

Chandelier is niet compleet zonder de bijpassende ballet-choreografie, maar zelfs als je die moet overslaan omdat je badpak en bobline-pruik nog thuis liggen, is dit nummer al lastig genoeg. De coupletten zijn nog wel enigszins te doen, maar je zelfbeheersing bewaren wanneer je het aan het begin van dat refrein mag uitschreeuwen gaat echt niet lukken.

Journey - Don't Stop Believin'

Bij bovenstaande nummers hadden we vooral medelijden met je vrienden of date, maar denk ook eens aan de mensen achter de karaokebar. Die horen sommige liedjes zo vaak oraal verkracht worden dat ze er een enorme hekel aan krijgen. Zoals Don't Stop Believin'. Wanneer je dit nummer kiest, zegt het vooral veel over je (gebrek aan) originaliteit, zoals dit filmpje pijnlijk duidelijk maakt. Heel pijnlijk.

Celine Dion - The Power Of Love

Jij bezit hoogstwaarschijnlijk niet Celine Dions onnavolgbare zangkwaliteiten. Dat je gezicht net zo vastgezet is met plastische chirurgie als het hare, lijkt ons nog onwaarschijnlijker. Over het feit dat je van dit populaire karaokenummer alleen het refrein kent gaan we niet eens in discussie. Wees je er daarom van bewust dat wanneer je de tekst dus eindelijk met volle overgave in de microfoon durft te blèren, je gezicht eruit ziet als dat van de meisjes in deze video. 

Jay Z - 99 Problems

Heel weinig witte mannen met brillen kunnen zo goed rappen als Jay Z, maar er zijn er veel te veel die het wel proberen. Dit was de beste video die we daarvan konden vinden. Zie het als een waarschuwing: je bent echt niet zo stoer als je je op dat moment voelt.

Minnie Riperton - Loving You

Met stip op één in de lijst met meest onmogelijke karaokenummers ooit. Die ene noot haalt vrijwel niemand. Gelukkig lijken de meeste mensen dat ook te beseffen, want op internet zijn nauwelijks filmpjes te vinden van mensen die het proberen in een karaokebar. Hou dat zo, mensen. Hou dat zo.

In het Beatrix Theater in Utrecht laat Romy Monteiro avond na avond horen hoe Whitney Houstons klassieke I Will Always Love You wél zou moeten klinken. Met CJP krijg je 50% lastminute korting op je kaartje voor The Bodyguard - De Musical. Maximaal vier kaarten per pas. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.