Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
6x waarom je naar de Grote Prijs moet komen
25 NOV 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

6x waarom je naar de Grote Prijs moet komen

De Grote Prijs van Nederland is de belangrijkste muziekwedstrijd van Nederland. Maar waarom zou je een kaartje kopen voor de halve finale, vol amateurbands en -hiphop?

Tussen 10 en 19 december gaan de halve finalisten van De Grote Prijs van Nederland de strijd met elkaar aan om de zes felbegeerde finaleplaatsen. CJP mag twee bands en twee hiphopartiesten met een wildcard naar de finales sturen, dus wij zijn er sowieso elke avond bij. Maar er zijn ook een paar goede redenen waarom jij even naar je lokale poppodium dient te fietsen. (Naast dat je ons dan even in het echt een high five kunt geven.)

Zodat je over twee jaar stoere verhalen op kunt hangen

Typhoon in 2005. Aahw.

Tijdens de halve finales ga je de nieuwe Typhoon, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Nobody Beats The Drum, Junkie XL, Charl Delemarre, Roosbeef, Ali B., Mr. Polska of Dope D.O.D. zien. Zij (en vele anderen) stonden lang voordat ze zo bekend waren als nu in een halve finale van De Grote Prijs. De kans is dus groot dat jij over twee jaar heel wijsneuzerig over dé BN’er van dat moment kunt zeggen dat je hem nog gezien hebt toen ‘ie niks voorstelde. Sterker nog: misschien heb je wel een biertje met hem/haar gedronken. 

Je ziet er de beste Nederlandse live-band of -hiphopper van 2015

De Grote Prijs van Nederland is zonder twijfel de belangrijkste muziekwedstrijd van Nederland. Ja, je hebt de 3FM/MTV/FunX/Edison Awards, maar daar nemen de artiesten het niet live tegen elkaar op. Dichter bij een Nederlands Kampioenschap Live Muziek dan de GPVNL ga je dus niet komen. En daarmee ook niet dichter bij de Nederlands Kampioen.

Vorig jaar was er geen landelijke wedstrijd voor hiphop

Hiphop Grote Prijs finale kaarten korting CJP

Omdat appels zich slecht met muzieknoten laten vergelijken, is de Grote Prijs opgedeeld in drie categorieën: Singer-Songwriter, Bands en Hiphop. Elk jaar is er echter maar in twee categorieën een Grote Prijs, zodat de derde categorie weer even kan aansterken. Dit jaar kun je bands of hiphop-artiesten aanmoedigen (en worden de singer-songwriters even met rust gelaten), maar vorig jaar had hiphop een rustjaar. Tijdens de halve finales hiphop zie je dus de ontwikkelingen in de hiphop-underground van de afgelopen twee jaar. Dat moet spektakel opleveren.

Niet gaan is een klap in het gezicht van de democratie

Grote Prijs finale kaarten korting CJP
With great power comes great responsibility. Oh wacht, dat is weer een andere film.

Jij hebt macht, serieuze macht. Per categorie bepaalt het publiek namelijk één van de zes finalisten (en de uiteindelijke publiekswinnaar in de finale). Zeker als je vrienden in de halve finales staan, ben je dus eigenlijk een klootzak als je dit democratische recht niet opeist. Hoe meer vrienden je mobiliseert, hoe groter de kans is dat jouw favoriete act wint. En support your locals! Als je wil dat jouw stad of dorp vertegenwoordigd wordt in de finale van de Grote Prijs, zul je toch echt even moeten komen stemmen. 

Het wordt een feestje

Grote Prijs Nederland finale kaarten korting CJP Misery Kids
Zo ging het er in 2012 bij de Misery Kids aan toe. En dat waren dan nog nmiet eens de winnaars. Foto: Sander Baks

(Halve) finales van de Grote Prijs hebben altijd een gekke dynamiek. Er staat namelijk echt wat op het spel: geld voor merchandising, promo-cd's, een radioplugger en een compleet begeleidingstraject, om maar wat te noemen. Dat maakt dat dit voor bands een heel belangrijk optreden is, een optreden waarbij alles moet kloppen en waar gevlamd moet worden. Ergo: tijdens de halve finales staan vijf bands op te treden zoals ze dat nog nooit eerder hebben gedaan. Wel even een ander gevoel dan wanneer je een band ziet die al voor de derde keer die week op het podium staat.

Je ziet maar liefst vijf acts voor maximaal € 9,-

De winnaar in de categorie Bands van 2014.

Met een CJP-pas krijg je € 1,50 korting op kaarten voor de Halve Finales. Dit betekent dat je artiesten kunt zien voor € 7,- (EKKO), € 7,50 (Sugarfactory, Tivoli de Helling) of € 9,- (Hedon, Patronaat). Vijf bands of hiphop-acts die al meer dan 250 concurrenten achter zich hebben gelaten!

Meer redenen heb je niet nodig toch? Bestel dus snel je kaartje voor een halve finale van de Grote Prijs. Als je ons kunt vinden, geven we je nog een gratis high five ook. OP de finale moet je nog een tijdje wachten, die wordt in beide categorieën pas gehouden op 30 januari.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.