Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
13 dingen die lekker licht zijn
17 NOV 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Expo

13 dingen die lekker licht zijn

Glow-in-the-dark, lava en de Cushy 2300. Deze lichte dingen zijn écht lekker.

Soms zie je ineens het licht. Wie geniet er niet dagelijks van de elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het oog? Wij wel. Toch zien we licht als iets vanzelfsprekends. Het wordt tijd dat licht eens in het zonnetje wordt gezet. Daarom hebben onze favoriete lichte dingen op een rijtje gezet. Daarom, én omdat er nu een coole tentoonstelling is het Centraal Museum Utrecht genaamd Lekker Licht.

1.Glow-in-the-dark sterrenhemel

Je hele plafond vol sterren én een retourtje kindertijd. Dat is toch hemels?

2. Regenboog

Een van de lekkerste lichtbundels out there is toch wel de regenboog. Vooral als er twee zijn. Of drie. En dan bestaat er ook nog de kans dat er een pot met goud aan het einde staat. What’s not to like? Deze regenbooghippie neemt je mee op zijn lichttrip.

3. Light frisdrank

Geen calorieën en toch het gevoel hebben dat je een bubbelend drankje binnen krijgt waar vrouwen what a man, what a man, what a man’ van gaan zingen. Oké, er zitten wel E-nummers en andere dubieuze stofjes in waar je op den duur voor zal boeten, maar je blijft wel dun!

4. Dit lied genaamd Licht van Gerard

Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het klinkt als het kind van Rammstein, Mumford and Sons en een hippe elektronische band op Geigenunterricht zit. Vioolles, dus. 

5. Een laserstralenshow

Je staat in een gigantische loods, gehuld in een stof die hoogstwaarschijnlijk oplicht als de blacklight aangaat. Je favoriete dj, neem een Major Lazer of één van de andere groten der aarde, begint te draaien en een waaier van gekleurde laserstralen schiet door de zaal.

6. Lavalamp

Ben je geboren in de jaren tachtig of negentig, dan ken je deze bijzondere lamp (zie hierboven in de header). Niets is lekkerder, qua licht, dan bubbelde lichteffecten in een ruimteschip-setting. Voor iedereen die de rest van de dag een Mama Appelsap met ‘jouw lavalamp’ in zijn of haar hoofd wil: luister naar de intro van deze track. 

7. Glow-in-the-dark feestjes

Het is technisch gezien geen licht, maar de fluoriserende verf absorbeert het wel lekker. Ga vol voor die bodypaint tijdens dat Thaise Vollemaansfeest.

8. Glowsticks

Ofwel breekstaafjes, in de Hollandse volksmond. Je weet wel, zo’n transparante plastic buisjes die je moet knikken waardoor chemicaliën worden vermengd en er ineens licht is. De stokjes worden schijnbaar gebruikt in het leger als we de interwebz mogen geloven. We zijn er niet helemaal uit waarom. ‘Kijk, hier zitten we, gemene tegenstanders! Zien jullie ons zitten?’ Vreemd. Ze worden ook gebruikt op feesten en partijen om in een drankje te steken of onder je tandvlees te schuiven. Verder zijn mini-glowsticks een dikke hit bij vissers. Zo kunnen ze ’s nachts hun dobber zien drijven.

9. Deze lekker lichte slaapzak

Perfect voor soul-searchen in warme oorden zoals Azië. De Cushy 2300 heeft een unieke eivorm. ‘Een eivormige slaapzak’, horen we je denken? Ja, breed bij de schouders en smal bij de voeten. Net als een ei, dus.

10. Het licht in je koelkast

Trek je de koelkast open, dan gaat het licht aan. En een open koelkast betekent: eten. Yeah!

11. Spreekwoorden

Aan het licht brengen, de hielen lichten, een tipje van de sluiter oplichten… Soms is het lekker om taalkundig als groot licht over te komen en te pas en te onpas spreekwoorden te gebruiken.

12. Zonsondergang

Of opgang. Het liefst met een Instagramfilter eroverheen. Lekker veel likes.

13. Lekker Licht in het Centraal Museum

Zin in iets cultureels? Hier is een light bulb-momentje: ga naar de tentoonstelling Lekker Licht in het Centraal Museum Utrecht. Deze expo gaat over de betekenis van licht in ons leven. Tijdens het interactieve randprogramma kun je zelf experimenteren met licht en verschillende kunstenaars als Viktor & Rolf, Jan Taminiau en Erika Hock laten zien hoe zij licht interpreteren. De tentoonstelling laat de wezenlijke, sociale, maatschappelijke, religieuze en technologische betekenis van licht zien. Ervaar zelf licht door beeldende kunst, modevormgeving, design en muziekvideo’s.

Wij van CJP gunnen jou het licht in je ogen. Ga daarom zo snel als het licht naar Centraal Museum waar je de tentoonstelling Lekker Licht tot 24 januari 2016 kunt zien. Als CJP’ers krijg je maar liefst € 6,- korting op je toegangskaart.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.