Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wie is de grootste Russische idioot ooit?
12 OKT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Lezen

Wie is de grootste Russische idioot ooit?

Iedereen in Dostojevski's De Idioot vindt de schatrijke Russisch hoofdpersoon een dwaas. Omdat hij voor de liefde is en zo zijn geld verliest. Ter ere van de heruitgave die vandaag verschijnt, vraagt CJP zich af: wie is hier nu de echte idioot?

Deze adrenalinejunk

Mustang Wanted is de enige Rus die extreem domme dingen doet terwijl hij nuchter is. Met de nadruk op extreem. Ongezekerd aan een honderd meter hoge televisiemast bungelen is voor hem niet genoeg; hij moet zich ook nog even per se aan één hand optrekken. Probeer dit filmpje maar eens te kijken zonder zwetende handpalmen.

Gevaarlijk: 10/10
Dom: 8/10 (twee punten aftrek wegens afwezigheid van wodka)
Idiotenmeter: 9/10

De man die het een goed idee vindt om twee wilde beren alcohol te voeren

Wie is de grootste Russische idioot korting winnen CJP Rusland beren onlyinrussia
'Mag ik ook een slokje? Ik heb beredorst.' 'Natuurlijk.'

Eh, #onlyinrussia? Je zou dit natuurlijk ook een positieve foto kunnen noemen: de beren dragen geen kettingen en komen ogenschijnlijk uit vrije wil een slok nemen. Wat aardig van die Rus dat hij ze een drankje aanbiedt, eigenlijk.

Gevaarlijk: 8/10
Dom: 8/10
Idiotenmeter: 8

De hoofpersoon van De Idioot

De Russische prins Mysjkin komt na vier jaar in een Zwitsers sanatorium te hebben doorgebracht weer terug in het moederland. Mysjkin arriveert verarmd en zonder contacten in St. Petersburg, want vrijwel zijn hele familie is overleden. Er komen echter al snel een hele hoop mensen op af op de enorme erfenis die hij heeft gekregen. Die geldberg slinkt rap, omdat Mysjkin het hele boek lang uit liefde en Christelijke waarden handelt. In een wereld die drijft op (een honger naar) geld, macht en seks, word je dan al snel voor idioot uitgemaakt.

Gevaarlijk: 2/10
Dom: 2/10
Idiotenmeter: 2

Deze stratenmakers

Russen zijn dol op oorlogstuig, dat valt niet te ontkennen. Ze zijn ook dol op wodka. Die twee liefdes gaan meestal niet zo goed samen, maar deze jolige stratenmakers zijn een genot om naar te kijken. Kunnen we vanaf nu al onze oorlogen zo uitvechten? 'Hitler, nein, nein.'

Gevaarlijk: 4/10 (het blijven toch pneumatische boorhamers)
Dom: 6/10
Idiotenmeter: 5/10

De ondertekenaars van deze petitie om een veroordeelde zedendelinquent vrij te krijgen. Want: het is een vrouw.

Wie is de grootste Russische idioot korting winnen CJP Rusland Jennifer Fichter onlyinrussia
Sommige ondertekenaars van de petitie gaan zo ver dat ze Jennifer Fichter letterlijk afbeelden als heilige.

Als een oudere man affaires begint met drie minderjarige meisjes, kun je er donder op zeggen dat het conservatieve deel van Rusland hem publiekelijk wil castreren. Maar als een Amerikaanse docente het doet, is ze volgens een petitie die een aantal Russen startte op Change.org een heilige die drie jongens heeft geholpen volwassen te worden. Zo'n vrouw mag niet de gevangenis in gaan.

Gevaarlijk: 4/10
Dom: 8/10
Idiotenmeter: 6/10

Deze clown

Wie is de grootste Russische idioot korting winnen CJP Rusland oleg popov onlyinrussia
Oleg Popov mag dan een rode neus hebben, hier is geen drank in het spel.

De beroemdste clown ter wereld doet alsof hij achterlijk is, maar is dat in werkelijkheid natuurlijk niet. Anders was Oleg Popov in zijn 65-jarige carrière bij het circus echt wel een keer door een beer of tijger gegrepen.  

Gevaarlijk: 2/10
Dom: 4/10
Idiotenmeter: 3

Deze clown

Wie is de grootste Russische idioot korting winnen CJP Rusland Putin onlyinrussia
De grootste idioot van Rusland? Waarschijnlijk wel.

Hij verbood homoseksualiteit (pardon, 'homoseksuele propaganda') in Rusland, annexeerde de Krim zonder met zijn ogen te knipperen, laat zijn soldaten 'stiekem' meevechten bij de burgeroorlog in Oekraïne en mensen die lastig voor hem zijn, hebben nogal eens de neiging om te verdwijnen. Of dat nou achter tralies is of van de aardbodem. Maar boven alles heeft hij niets dan minachting voor alles en iedereen die niet in zijn wereldbeeld past (en de macht om een deel van de wereld naar dat beeld te vormen).

Gevaarlijk: 10/10
Dom: 4/10
Idiotenmeter: 7

De mensen die het een goed idee vonden om een büste van Stalin op het dorpsplein te plaatsen

Wie is de grootste Russische idioot korting winnen CJP Rusland Stalin Penza onlyinrussia
Hoi, geliefde leider die miljoenen burgers naar strafkampen stuurde.

Zeker 26.000 inwoners van de Centraal-Russische stad Penza zijn in Stalins tijd slachtoffer geweest van zijn brute bewind. Toch vonden enkele inwoners het afgelopen september een goed idee om een standbeeld voor de wijlen dictator op te richten. Zijn naam mocht immers 'niet in vergetelheid raken'. Wat zijn daden betreft was dat blijkbaar al gebeurd. 

Gevaarlijk: 5/10
Dom: 9/10
Idiotenmeter: 7

De mensen die zich op dun ijs begeven

Ok, bonuspunten voor die zeer natuurlijke selfiestick, maar waarom zitten jullie op een smeltende ijsschots te BARBECUEN? 

Gevaarlijk: 7/10 (ervan uitgaande dat iedereen zijn zwemdiploma heeft)
Dom: 7/10
Idiotenmeter: 7

Het mag duidelijk zijn: Dostojevski's idioot zou ook naar hedendaagse maatstaven nog de minst dwaze van alle Russische idioten zijn. Lees dat boek. Of beter nog: win het bij CJP! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.