Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Wat je van Popoz leert, tussen de lachstuipen door
07 OKT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

Wat je van Popoz leert, tussen de lachstuipen door

Morgen gaat de politiefilm Popoz in première. CJP mocht deze uitermate realistische speelfilm alvast kijken en we hebben er erg veel van geleerd. Vooral hoe je iets niet moet doen.

Spoilers maken geen zak uit als je genoeg grappen in je film stopt

Als je onderstaande blog hebt gelezen, zou je kunnen denken dat je de hele film al hebt gezien. Inclusief alle grappen. (Dat idee hadden wij namelijk ook na het zien van de trailer.) Gelukkig bleek Popoz zo veel grappen en plottwists te bevatten, dat het gevaar op spoilen vrijwel nihil is. Bovendien: een spoiler maakt alleen maar uit als je een film kijkt vanwege de briljante verhaallijn. Popoz is niet zo'n film.

Stage lopen bij de politie is kei-gevaarlijk

Beter draag je een kogelvrij vest als je je schietgrage collega’s wil verrassen met koffie. (Of solliciteer op een stageplek bij CJP. Dan hoef je gegarandeerd geen koffie te halen.)

Agenten kunnen de Nachtwacht ongestraft aan gort schieten met een automatisch kanon

De Nederlandse overheid telde vorige week tachtig miljoen neer om twee portretten door Rembrandt van Rijn te mogen exposeren. Maar als hoofpersonen Randy (Sergio Hasselbaink) en Ivo (Huub Smit) de complete Nachtwacht uitschakelen, worden ze niet eens gearresteerd. Ze moeten alleen wat vaker saaie stake-outs doen. Dan zwijgen we nog over het feit dat Randy blijkbaar een vergunning heeft gekregen voor een gun die groot genoeg is om helikopters mee uit de lucht te schieten.

De cupmaat van Ancilla Tilia

Een gouwe ouwe uit de serie: patholoog-anatoom Leo tekent voor de meest erotische manier waarop je een lijk kunt wassen.

Trouwe kijkers van de serie hadden al wel een idee van de cupmaat van Ancilla, maar toch: dat ze ook in de film de fantasie van Randy en Ivo op hol laat slaan is een fijne meevaller. Of had je haar maten al gegokt aan de hand van Ancilla's Playboy-covers die onder je bed liggen?

Een scrotum is 360 graden roteerbaar, zonder dat het blijvende schade oplevert

Popoz Yolanthe film korting bioscoop CJP
Alleen al naar een still van deze scène kijken doet pijn.

We geloven heilig in de wetenschappelijke basis van deze scène, maar probeer dit niet thuis. Echt niet, het doet pijn.

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft humor

Popoz Yolanthe film korting bioscoop CJP
Yolanthe Sneijder-Cabau, vlak voordat ze zich omkleedde voor haar rol als Zwarte Weduwe.

Yolanthe speelt een keiharde huurmoordenaar en lacht de hele film niet, maar toch. Hoe ze 'MOTHERFUCKER!' roept terwijl ze gekleed als dominatrix een machinegeweer leegschiet, geeft aan dat ze zichzelf niet zo serieus neemt als we allemaal denken.

Pierre Bokma draait zijn ijzeren vuist niet om voor een handgemeen

Popoz Pierre Bokma film korting bioscoop CJP
'Dit gaat pijn doen.'

Zijn robot-grijpklauw trouwens ook niet. Of zijn opklikbare tuinharkje.

Waarom die dude van de Hi-commercials soms zijn telefoon niet opnam

Popoz film Uria Arnhem korting bioscoop CJP
'Ik ben wat later man. :$'

Uria Arnhem was stiekem gewoon een geflipte gangster en logischerwijs dus niet altijd bereikbaar met een appje of een tweet: de dikke muren van de gevangenis laten misschien wel zijn coke, maar geen telefoonsignaal door. Zelfs geen porretje.

Popoz, de film draait vanaf 8 oktober in bioscopen door heel Nederland. Met een CJP-pas krijg je tot € 2,50 korting op je kaartje, check wel altijd eerst even de website van de betreffende bioscoop voor de voorwaarden.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.