Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Tips voor de kunstfanaat op zwart zaad
16 OKT 2015 • Door Djuna Kramer coverfoto: muurschildering Okuda San Miguel • Meer blogs over Expo Lifestyle

Tips voor de kunstfanaat op zwart zaad

Dillema: Als je kunst koopt voor in je huis, hou je geen geld over om überhaupt in je huis te blijven wonen. Omdat een Mondriaan niet echt geschikt is als deken als je onder een brug woont, hebben wij een paar tips voor je.

Om een passie voor kunst te onderhouden hoef je helemaal geen oliesjeik uit Qatar te zijn. Sterker nog: je mag gewoon jezelf zijn, met of zonder cash. Aangezien CJP toch een soort beschermheilige is voor de platgezakten der samenleving, helpen wij je een stuk op weg.

Kunstuitleen Veenendaal CJP korting
Elvis, In bezit van Kunstuitleen Veenendaal.

Kunstenaar: Herman Brood

Waarom je dit in huis wilt:
Omdat Herman Brood een fucking legende is! En omdat er op het schilderij een nóg grotere legende staat. De seks en de drugs moet je zelf regelen, maar je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid rock-'n-roll is zo in ieder geval binnen.

Hoe je het daar krijgt:
Herman kwam vaak geld te kort en betaalde zijn rekeningen bij cafés daarom met schilderijen. Eén manier om aan een Brood te komen is dus om flink te slijmen bij Amsterdamse kroegeigenaren, die vaak nog een stapeltje op zolder hebben liggen. Zuipen kon Herman wel, namelijk. Mochten de cafébezitters toch niet gevoelig zijn voor je charmes, kun je er bij Kunstuitleen Veenendaal ook gewoon een lenen. Sterker nog: als je een jaarabonnement afsluit (mét CJP-korting) kun je zoveel schilderijen lenen als je wilt. Dat wordt dus heel precies meten hoeveel vierkante centimeter oppervlakte je beschikbaar hebt, want zichtbare muren zijn overrated. Mocht je plek overhouden; ook de kunstuitleen in Den Haag en die in Utrecht bieden CJP-korting.

Noel Loozen We Like Art CJP Korting
 I am Noël Loozen and I am searching for naked girls to photograph in my bedroom, please leave a message, via We Like Art.

Kunstenaar: Noël Loozen

Waarom je dit in huis wilt:
Wie wil er nou geen naakte vrouwen in zijn huis? Daarnaast is het verhaal achter deze serie hilarisch. De naam is nogal een mondvol, komt-ie: I am Noël Loozen and I am searching for naked girls to photograph in my bedroom, please leave a message. Yep, met een simpele advertentie kun je alles vinden: een date, een klusjesman óf een naakte vrouw om te fotograferen in je slaapkamer. De kunstenaar heeft de reacties van de dames bewaard en ingesproken, die kun je hier beluisteren. Noël is filmmaker en fotograaf. Hij stond met zijn werk onder andere op de Unseen Photo Fair. Bekijk hier meer van zijn werk.

Hoe je het daar krijgt:
Daarvoor kun je terecht bij We Like Art, waar je nog veel meer toffe kunst kunt kopen op afbetaling. Werk van aanstormende talenten of gerenommeerde namen: hier kun je net doen alsof je een chique kunstverzamelaar bent. Maar dan zonder in huilen uit te barsten als de prijs van het werk genoemd wordt. Je vindt daar bijvoorbeeld werk van internationale prijswinnaar Berend Strik en Charlotte Dumas, wier werk wij onlangs van tekst voorzagen. Met je CJP-pas mag je al werken vanaf € 150,- kopen op afbetaling (instapprijs is normaal gesproken € 450,-).

 

Affordable Art Fair CJP korting
 ActiveART, Kaos Star, Affordable Art Fair Stand D6.

Kunstenaar: Okuda San Miguel.

Waarom je dit in huis wilt:
Omdat je net als wij meteen fan bent van de Spaanse kunstenaar Okuda zodra je deze big ass muurschilderingen ziet. Of omdat je van kleurexplosies houdt. Check Okuda hier zijn ding doen en knoop zijn naam in je oren.

Hoe je het daar krijgt:
Het is te koop op de Affordable Art Fair, 29 oktober tot 1 november in de Kromhouthal in Amsterdam. Behalve de collectie van 65 galleries, zijn er workshops, lezingen en een prijsuitreiking voor jong talent. Met CJP kom je voor € 9,50 binnen en kan jouw leven als kunstbezitter beginnen. Je kunt het beste nu vast beginnen met het uiten van zinnen als: ‘Hier zien we dat er een transformationele spanningsboog tussen Zeitgeist en metafysica wordt verbeeld, die het huidige materialisme sublimeert.’ Zelf weten waar je het over hebt, is voor de echte kenner geen vereiste.

Erwin Olaf kunstuitleen Utrecht CJP korting
Zonder titel 7,  in bezit van kunstuitleen Utrecht.

 Kunstenaar: Erwin Olaf.

Waarom je dit in huis wilt:
Omdat Erwin Olaf. Het werk van een van Nederlands' meest subversieve fotografen is dan behalve in het Groninger Museum, het Gemeentemuseum Den Haag, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum ook in jouw nederige kamer te zien. Hell yeah!

Hoe je het daar krijgt:
Een werk van Olaf Erwin kost al gauw een euro of tienduizend. Als jij dat ergens had liggen rondslingeren, was je nu dit artikel niet aan het lezen. Sterker nog, dan was je waarschijnlijk op het strand aan het chillen op de Malediven. Jouw tijd komt nog wel, maar voor nu kun je zijn foto's lenen bij Kunstuitleen Utrecht. € 12,75 per maand ben je daar normaal gesproken aan kwijt, maar met je CJP-kaart gaat daar nog eens 25% vanaf. Hoofdrekenen is niet ons sterkste vak, maar dat is dus ongeveer, eh, weinig. Ook in bezit van kunstuitleen Utrecht: werken van Karel Appel, Corneille en Herman Brood.

Check de websites van de Affordable Art Fair, We Like Art, Kunstuitleen Veenendaal, Heden Kunstuitleen en Kunstuitleen Utrecht en krijg kunst aan je muur met CJP-korting. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.