Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Stadsschouwburg Amsterdam: Als de slaapkamer van de koning
05 OKT 2015 • Door Door Judith Zijp Foto Milan Vermeulen • Meer blogs over Theater

Stadsschouwburg Amsterdam: Als de slaapkamer van de koning

Het podium van de Stadsschouwburg in Amsterdam betreden voelt een beetje alsof je de slaapkamer van Wim-Lex en Máxima binnenstapt.

Welk gevoel we hier precies mee bedoelen? Nou, het semi-ongemakkelijke dat je bekruipt als je op een heilige plek bent. Want dat is precies wat deze schouwburg is. Al sinds forever (oké, sinds 1894) is dit de plek waar je naartoe moet als je toneel en dans van het allerhoogste niveau wilt zien.

Zodoende is dit podium naast een houten verhoging in een crazy mooie zaal dus ook een soort graadmeter voor het niveau van een stuk. Mag je hier staan? Dan kun je als toneelspeler of danser al je andere dromen overboord gooien, want iets hogers dan dit ga je toch niet meer bereiken. Behalve misschien dan de top van de Himalaya, maar dat is een hele andere tak van sport.

Dat gezegd hebbende lijkt het ons een goed idee dat je nu dit magazine als de sodemieter in je tas stopt en de eerste tram/fiets/trein pakt richting Stadsschouwburg Amsterdam. Want ja, wie wil nou niet weten hoe het voelt om in de slaapkamer van Wim-Lex en Max te vertoeven?

Stadsschouwburg Amsterdam CJP korting

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.