Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nederlands Film Festival: Het beste van eigen bodem
05 OKT 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Film

Nederlands Film Festival: Het beste van eigen bodem

Op het moment dat deze foto werd gemaakt, zat de organisatie nog tot haar nek in het ehm… organiseren. De Nederlandse tegenhangers van de Oscars zijn wanneer je dit leest alweer uitgereikt aan de filmparels van dit jaar.

Dit betekende dat je tijdens je fietstocht door de binnenstad van Utrecht zomaar een schedelbasisfractuur kon oplopen als je tegen een metershoog Gouden Kalf aanfietste. Ja, dit is inderdaad een nogal onwaarschijnlijk scenario. Meer voor de hand liggend is dat je allerlei filmische pareltjes van eigen bodem ontdekte tijdens dit oudste filmfestijn van Nederland. Want het draaide natuurlijk niet allemaal om de uitreiking van de kalveren; het NFF is ook gewoon een festival waar jij als bezoeker de allertofste vaderlandse producties kunt checken. Anno 2015 vallen tv-series, games en andere interactieve projecten trouwens onder deze noemer. 

Dat laatste zorgt ervoor dat het NFF niet alleen het oudste filmfestival van Nederland is, maar ook het meest veelzijdige. Nieuwsgierig naar dit toffe event? Zet dan volgend jaar je fietshelm op (want schedelbasisfracturen zijn stom) en race op z’n Lance Armstrongs naar Utrecht. Misschien dat je onderweg zelfs een kudde loslopende BN’ers spot.

Foto: Milan Vermeulen

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.