Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Museum Boerhaave: Place to be voor sterkwater-fetisjisten
05 OKT 2015 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Expo

Museum Boerhaave: Place to be voor sterkwater-fetisjisten

Even eerlijk: moet jij huilen van blijdschap als je een ongeboren kuiken op sterk water ziet? Of wanneer je dat ene perfect gevormde reageerbuisje tegenkomt? Ja? Dan is Museum Boerhaave in Leiden iets voor jou.

Dit museum is een walhalla voor iedereen die zichzelf fetisjist noemt op genees- en natuurkundig gebied. Niet alleen vind je er een shitload aan in alcohol drijvende overblijfselen van mens en dier, je kunt er ook je hart ophalen als je het warm krijgt van - let’s say - een dwangbuis of een microscoop. Vooral van dat laatste hebben ze er heel, heel, héél erg veel. 

Als we de depotmedewerker mogen geloven, vind je aan de Lange Sint Agenietenstraat 10 te Leiden de grootste  microscopenverzameling ter wereld. We zouden hier nu een flauwe woordgrap kunnen maken met de woorden ‘grote’ en ‘microscopische’ erin, maar dat doen we niet. In plaats daarvan vertellen we je dat deze verzameling veel vermakelijker is dan dat-ie klinkt.

 P.S. Voor de echte freaks of nature: dit museum bezoeken is op eigen risico, want er is geen crisisteam dat je opvangt als je flauwvalt van enthousiasme.

Microscope-mania

Foto's: Milan Vermeulen

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.