Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 44
29 OKT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 44

Hello? De Likkebaardend Lekkere Luisterlijst is weer aangevuld! Met een telefoongesprek tussen Adele en Lionel Richie, welgemeende excuses van Justin Bieber en een Nederlandse hippop-klassieker in wording.

Adele – Hello (Single)

Vier jaar moesten we het stellen zonder nieuwe muziek van Adele, dus toen ze vorige week vrijdag eindelijk weer haar gezicht liet zien met een luid en duidelijk Hello, ontplofte het internet zowat. Vooropgesteld: het is een dijk van een hit, een geweldige ballade volgens het boekje van Adele. Piano’s, tranen en een refrein dat je keihard wil meebrullen; het zit er allemaal in. Maar wat er bij zo’n heerlijk over the top nummer ook inzit, is een enorme potentie tot parodieën. Een fijn voorproefje van het album 25, dat eind november moet verschijnen. De beste is waarschijnlijk bovenstaande mash-up, waarbij het voor eens en altijd duidelijk wordt wie Lionel Richie nu belt. Waarom Adele in 2015 nog een flip phone gebruikt, vraagt u? Het antwoord is simpeler dan je zou willen: de regisseur van de clip vindt dat het anders teveel op een reclame voor de nieuwste iPhone lijkt.

Dazzled Sticks - Dazzled Sticks (Album)

Dazzled-Sticks-Luisterlijst-Likkebaardend-Lekkere-korting-Spotify-CJP
Dit is de reden dat je Dazzled Sticks op vinyl wil hebben.

Zeven weken geleden opende Dazzled Sticks na twee dagen regen en wind de laatste, zonovergoten dag van Into The Great Wid Open-festival. Het was één van de eerste keren dat we de bijzondere samenwerking tussen Dazzled Kid (Tjeerd Bomhof van Voicst, weet je wel) en Sticks (Opgezwolle, Great Minds) konden zien. Liefde op het eerste gezicht, mogen we wel stellen. De zon zal daar absoluut aan hebben bijgedragen, maar nu kunnen we met zekerheid stellen dat de muziek ook gewoon goed was. Dazzled Sticks bracht afgelopen week namelijk vanuit het niets hun debuutalbum uit, tot 4 november helemaal gratis te downloaden op dazzledsticks.nl. Daarna is Dazzled Sticks ook te streamen via Spotify of op vinyl te koop via hun eigen site. Of je nu dowloadt, streamt of een fysiek exemplaar in huis haalt: luister dit. Tjeerds immer catchy melodieën zijn een gouden combinatie met de altijd sterke punchlines van Stickers. De redactiefavoriet tot nu toe? 'Meer Shota's dan Arveladze. Niet Sören Lerby, ik ben Dirty Harry.'

Justin Bieber – Sorry (Single)

Op dezelfde dag dat Adele Hello uitbracht, waren One Direction en Justin Bieber in een heftige strijd verwikkeld om de nummer 1-positie van de Amerikaanse iTunes-chart. Een klassiek geval van: twee honden vechten om een been en een derde ging ermee heen. Maar Adele is de vervelendste niet en gaf Biebs ruimhartig een feature op de remix van haar nieuwe single:

Die single van Bieber verdient echter op zichzelf ook al een plek in deze luisterlijst, want hij is een stuk beter dan je op papier zou verwachten. Wat ons betreft is ‘geproduceerd door Skrillex’ namelijk niet per se een aanbeveling, maar Bieber en Skrillex verrassen na Where Are Ü Now en What Do You Mean opnieuw met een uitstekend volwassen popnummer.

Ritual ft. Delilah - Too Deep (single)

Qua muziek is Too Deep een ideaal nummer voor in de slaapkamer. Een lekker langzaam glijdende beat, waar een zwoele stem expliciete teksten overheen zingt. Kleine disclaimer: wanneer de zanger het refrein inzet, bestaat het gevaar dat je bedpartner in de lach schiet. 'Baby, I've been going too deep, too low.'

Fridolijn - Catching Currents (album)

We kennen Fridolijn van Ladies of the Lowlands en haar voormalige band Finn Silver. Die jazzy popband maakte in 2011 grote indruk met het album Crossing the Rubicon, speelde vervolgens onder andere op North Sea Jazz en werd 'groot in Japan'. Fridolijn vangt op haar solodebuut iets meer van de muziekstromingen folk en moderne pop (hoi, electronica), maar de kern van jazz blijft goed bewaard. In Japan is Catching Currents al uit, morgen kan Nederland er eindelijk van genieten.

Maison du Malheur - Stomping Ground (album)

De kans is groot dat je Maison du Malheur kent als 'die band die festivalweides sloopt met een enorme tuba'. De heren kunnen een aardig feestje bouwen met hun moeras-honky-tonk, maar hebben ook verdomd aardige liedjes in de pen voor in de woonkamer. Stomping Ground is perfect voor de donkere maanden waarin we het even zonder festivalweides moeten stellen. 

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.