Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 43
22 OKT 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 43

Hoe een traumatisch ongeluk met een baksteen en de vrouwelijke versie van ALT-J jouw leven een stukje mooier maken. De luisterlijst is weer mondwaterwaardig met o.a.  Dusty Stray, De jeugd van tegenwoordig en Clean Pete.

Joanna Newsom – Divers (album)

Soms hoor je een stem, zo uniek en jaloersmakend, dat je een stembandenoperatie overweegt. Mocht je dat willen, neem dan een foto van Joanna Newsoms stembanden mee om aan de chirurg te laten zien. Joanna is in haar eentje te omschrijven als de vrouwelijke versie van ALT-J. Haar album Divers staat vol liedjes over liefde, zonder dat het slijmerige exemplaren zijn. Leaving the city, een nummer over rennen met je liefde op een mooie dag, klinkt als Amy Winehouse die is getransformeerd tot een harpspelende engel. Luister dit indie-folk-album als je van jezelf houdt.

Pauw - Macrocosm Microcosm (album)

De jongens zien er een beetje uit zoals je vader vroeger op zijn tienerfoto’s met lang haar. Hoogstwaarschijnlijk kan je pa – als hij toen zo’n toffe hippiedude was – ook van deze muziek genieten. Macrocosm Microcosm klinkt als nostalgie gecombineerd met hypermoderne elektronische invloeden. De week staat al in het teken van back to the future, maar met deze psychedelische muziek kan dat ook op audio-niveau. We kunnen ons voorstellen dat de jongens trots zijn op deze plaat. Zo trots als een… uh, vogel met patserige veren. 

Jeugd van Tegenwoordig – Manon (album)

Morgen komt er een fenomenaal interview met ‘de allerergste artiesten om te interviewen ooit’ online. Gelukkig overleefde redacteur Steven het ternauwernood, met zijn vrouwvriendelijke vragen. Manon staat vol keiharde beats en poëtisch geneuzel. Zakmuitdeheup begint met het keelgeluid van een half-stervende Vjeze en mondt uit in een epileptische aanval voor je heupen. Ze kan me wel schieten zet een fikse telefoonruzie in als intro en net als je je kapot ergert aan de vrouwenimitatie, klapt de beat erin. ‘Gun shot gun shot, ze schiet me neer met de ogen. Ze is een supersharpshooter’. Het nummer Straatmeermin vinden we al vet door de naam, omdat het klinkt als de gangsterversie van Ariel. Agh, Manon. Wij zijn verliefd op elke letter van deze electrohiphoppop-explosie met bizarre woordconstructies.

Clean Pete – Aan het licht (album)

Harmonieën met een zachte ‘g’, dat is Clean Pete. De tweelingzussen Loes en Renee delen naast hun genen ook de liefde voor muziek. Ze spelen gitaar en cello en zingen over te veel eten, liefde en frustratie. Oer-Hollands en poëtisch. Het album Aan het licht is het debuut van deze chica’s. Zet me uit gaat over je persoonlijke stopknop. Echt een track om tijdens me-time te luisteren. Voor iedereen die intens bezig is met kiekjes plaatsen op Instagram, is het lied Leuk voor later een aanrader. Laat jezelf gggggaan en klik onderstaande video aan.

Half moon run – Sun leads me on (album)

Voor alle fans van Mumford & Sons, Kensington en Of Monsters and Men. Ze missen alleen de banjo’s. Fijne rockmuziek, want geladen door de rauwe stem van zanger Devon. Deze Canadese indierockers spelen lekker in op de actualiteit met hun op hardlopen gebaseerde bandnaam. Waar een halve ma(an)rathon vroeger iets was voor hardcore hardlopers, doet tegenwoordig heel partyend Nederland dat gewoon even naast al het festivallen. Voor die sportieve mensen: check Sun leads me on tijdens het trainen.

Dusty Stray – Blood trail (single)

Lekker multicultureel-georiënteerd, die Jonathan Brown, oftewel de man achter deze band. Jonathan is made in Taiwan en opgegroeid in Texas. Hij ontmoette een Belgische vrouw en verhuisde naar België. Ontmoette een Spaanse vrouw en verhuisde naar Spanje. Ontmoette toen een Nederlandse vrouw en verhuisde naar Nederland. Waar hij nu nog woont, al zijn we in afwachting van wat er gebeurt als hij straks een Syrische vrouw tegen het lijf loopt. Op 5 november komt zijn album A tree fell and other songs uit. Alweer zijn vierde plaat vol alt-folk-noir-pop. Ingetogen liedjes over moord, natuurrampen en verloren liefde. Blood trail is gebaseerd op ‘my traumatic childhood experience when I threw a brick at a kid for destroying a thing I made’, aldus de zanger. Bloed heeft nog nooit zo rustgevend geklonken.

Abonneer je op onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.