Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 42
15 OKT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 42

Hé, psst. Een half jaar gratis Spotify premium winnen? De Luisterlijst passeert deze week de magische grens van 24 uur, dus we trakteren naast zes (nieuwe) hits ook op een dikke winactie!

Beach House – Majorette, One Thing en She’s So lovely (singles)

Wacht even, horen we je denken, nu al drie nieuwe nummers van Beach House? Hun nieuwe album, Depression Cherry, is toch pas net een maand oud? Jep, dat klopt. Dit zijn drie volledig nieuwe singles en wat nog vreemder is: aanstaande vrijdag komt de rest van het nieuwe, nieuwe album Thank Your Lucky Stars al uit. De band zegt op hun Facebook-pagina over de verrassende actie: 'It was recorded at the same time as Depression Cherry, but for us, it's very much a different record. All of its songs were written after the DC songs. Along the way we realized that we didn't want it to be released in the traditional manner. Mainly, we just wanted our listeners to hear it first.' Een statement dat wat ons betreft weinig verklaart, maar who cares als je ondertussen naar One Thing kunt luisteren? De singles staan vooralsnog alleen op de site van de band zelf, maar komen in de loop van de week ook naar Spotify.

De Likt – Ja Dat Bedoel Ik (single)

De Likt klinkt als de bastaardzoon van Hans Teeuwen en De Jeugd van Tegenwoordig, als dat Rotterdamse havenarbeiders waren geweest. Je zou de frontman van het trio, Simon, dan ook kunnen kennen van de Kenny B.-parodie Praat Rotterdams Met Me. Toen dat afgelopen mei een enorme hit was op YouTube, was het titelloze album van De Likt net twee weken oud. Hij krijgt een paar positieve recensies, maar blijft zonder uitgebrachte singles toch een beetje onder de radar hangen. Laten we hopen dat deze video daar verandering in brengt. Ze hebben in ieder geval het nummer met de meeste hitpotentie gekozen, maar of iedereen de ongemakkelijke weirdheid zal trekken is een tweede. Wij vinden het in ieder geval steengoed.

Deerhunter – Fading Frontier (album)

Misschien komt het omdat hij in de aanloop naar de opnames van dit album een zwaar auto-ongeluk kreeg en lang moest revalideren, maar Deerhunter-frontman Bradford Cox is klaar met vechten. Waar voorganger Monomania vaak boos klonk, klinkt Fading Frontier beduidend relaxter. Of zoals hij zelf zegt: 'Ik ben 33, ik hoef niemand meer iets te bewijzen. De enige reden om nu een plaat te maken is om die plaat te maken.' Bradford leeft dus gewoon zijn leven en schrijft daar bloedmooie popliedjes over. Elke keer dat je ze hoort geven ze weer nieuwe details prijs.

Glen Faria - Zij Weet Het (single)

In de eerste écht koude week van dit najaar zijn we erg blij met de nieuwe single van Glen Faria, alias MC Fit. Zijn Zij Weet Het is je broodnodige warme deken, helemaal als je de in Zuid-Afrika opgenomen clip erbij kijkt. Prachtige, rustige beelden van een nagloeiend landschap en daaronder dan dat al even fijne warme bad van gloeiende elektronica. Ga er even goed voor zitten, want 'na alles heb je dit verdiend.'

Nothing But Thieves – Nothing But Thieves (album)

Wie alleen al de eerste minuut van successingle Trip Switch hoort, heeft meteen door dat Nothing But Thieves een band is die in potentie enorm kan worden. Het is een alternatieve rockband die flirt met grooves en zanglijnen zoals we die kennen van zangeressen als Lorde. Een stadionpopvariant op Royal Blood, zonder dat het inboet aan geloofwaardigheid. Sterker, Nothing But Thieves is over het algemeen muzikaal een stuk spannender dan dat duo. Dat ze al in het voorprogramma van Arcade Fire en George Ezra stonden verbaast ons dan ook niet, al zouden ze ook niet misstaan als opener voor Muse. 18 november staat de band op eigen kracht in de Bitterzoet in Amsterdam, waarschijnlijk je laatste kans om ze op zo'n klein podium te zien. Bovenstaande vijf nummers zijn een voorproefje, het officiële album staat vrijdag pas op Spotify.

Secret Rendezvous – Homie. Lover. Friend (single)

Bij de redactie van CJP kun je weinig meer fout doen als je een single vernoemt naar een 22 jaar oud nummer van R. Kellz. Zeker als het zo fijn uitgevoerd is als bovenstaand exemplaar. We kunnen dus alleen maar toejuichen dat Secret Rendezvous vorige week gebombardeerd werd tot Serious Talent op 3FM. Deze Nederlandse band willen we vaker tegenkomen, maar dan niet meer in het geniep. 

Hoera! De Likkebaardend Lekkere Luisterlijst is vandaag de grens van 24 uur gepasseerd en dat vieren we met een mooie winactie. Een heel mooie: we verloten 3x een half jaar Spotify Premium onder onze trouwe volgers! Klik hier om mee te doen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.