Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
LIFF is het nerderigste filmfestival van Nederland
26 OKT 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film Festival

LIFF is het nerderigste filmfestival van Nederland

And we luvs it.

Ken je het Leiden International Film Festival? Niet? Dan mag je je best een beetje gaan schamen. Ze vieren dit jaar namelijk al hun tiende verjaardag en lieten in die tien jaar als eerste in Nederland verschillende indie films in première gaan die later uitgroeiden tot enorme hits. Een kleine greep: 50/50, Drive, Jagten, Argo, Little Miss Sunshine, Whiplash. Dat lijstje verraadt al een beetje wat LIFF zo'n tof festival maakt: de organisatoren houden van films die op het randje van Hollywood en arthouse zitten. Kortom: het perfecte festival voor twintigers met een filminteresse die iets dieper gaat dan Guardians of the Galaxy II. De organisatoren zijn daarnaast ook prettig gestoorde filmnerds. Op een andere manier kunnen we onderstaande dingen niet verklaren.

1. Ze draaiden op #BackToTheFutureDay de eerste twee delen van Back To The Future

In de cultfilm Back To The Future II arriveren Marty McFly en Doc op 21 oktober met hun DeLorean in 2015. Omdat de organisatoren van LIFF, begrijpelijkerwijs, fan zijn, besloten ze een week voor het festival begint de eerste twee delen nog eens op groot scherm te vertonen. Het derde deel draaien ze in 1885, zodra de techniek het toelaat.

2. Ze hebben hun eigen bockbier en noemden het Bock To The Future

Bock To The Future bier Leiden International Film Festival LIFF korting CJP
Bockbier, katten en woordgrappen: beter wordt het leven niet.

3. Zo helpen ze je bij het kiezen van de perfecte film: met gifjes

What is missing LIFF Leiden international Film Festival korting CJP Serveert
Dit is purrrrfect.

Er draaien honderd films op LIFF, dus je gaat geheid dingen missen. Hoe kies je dan de films die perfect bij jou passen? Door een simpele test op deze briljante site: Whatismissing.nl. Naast gifjes komen er ook regenbogen en katten aan te pas. En zo'n blauw-witte grafische rekenmachine van Casio waar je op de middelbare school Snake in programmeerde.

4. LIFF heeft de Nederlandse première van Steve Jobs

Er zijn inmiddels al een stuk of vijf films over Steve Jobs, maar nog geen enkele goede. De bekendste (Jobs uit 2013) dreef volledig op het feit dat Ashton Kutcher erin speelde en flopte gigantisch. Deze nieuwe biopic heeft daarentegen liefst vier troeven: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen en regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionair, 127 Hours). Daar mag je als Apple-nerd best even een enthousiast gilletje voor laten ontsnappen.

5. Ze draaien een sing-a-long versie van Monty Python And The Holy Grail en de Pythons zullen je daarbij toespreken

Oké, Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin, Eric Idle en John Cleese hebben hun praatje opgenomen: ze zullen er helaas niet live bij zijn. Maar toch: je krijgt dus toestemming van de makers zelf om met een hele zaal mee te zingen bij de film die je als stonede puber 18x gezien hebt. 

6. Het geniale Spring Breakers wordt nog een keer vertoond, tijdens een poolparty

Dit feestje is 18+. We weten niet zeker of dat komt doordat er drank geschonken wordt of dat LIFF echt een heel dolle boel verwacht. 

007. De speciale vertoning van de nieuwe Bond-film SPECTRE start om 0:07 exact

Aan de bar worden wodka Martini's geschonken en je kunt er van uitgaan dat men er wel zo nerderig mee omgaat dat er niet in geroerd wordt.

CJP'ers kunnen kaarten bestellen voor een speciaal CJP Serveert-programma op LIFF 2015. Voor € 18,50 krijg je 31 oktober drie topfilms, bier en bitterballen! Met een CJP-pas krijg je bovendien € 1,50 korting per losse film op het festival. Kleine tip: mis vooral Son Of Saul, Le Tout Nouveau Testament, Monster Hunt, Black Mass en Me and Earl and the Dying Girl  niet.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.