Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
30 OKT 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Nog steeds aan het peinzen over een goed Halloween-kostuum? Bij onze awesome weekendtips mag je gewoon in je dagelijkse kloffie chillen. Dat scheelt.

Vrijdag

No blues – Rasa Utrecht
Verbroedering tussen Oost en West, dat is precies wat we in deze tijd nodig hebben. En wat werkt er nou meer bonding dan muziek? No Blues maakt arabicana: een mix van oriëntaalse en oer-Amerikaanse invloeden. Extreem relaxte muziek met Engelse en Arabische teksten en de exotische klanken van een Ud. Een whut!? Een ud, het Perzische achterneefje van de luit. Luister hieronder hun nieuwste album Oh Yeah Habibi, trek je cowboylaarzen en djellaba aan (bazenoutfit, sowieso) en op naar Rasa!
Rasa, Utrecht // Aanvang: 20:30 // Korting: € 2,- // Meer info

Multiverse - Australian Dance Theatre
Een dansvoorstelling in 3D, dat klinkt nogal vreemd. Alsof dansers normaal gesproken zo plat als een dubbeltje zijn en zich alleen van rechts naar links kunnen bewegen. Multiverse van het Australian Dance Theatre zou eigenlijk beter 4D kunnen worden genoemd. Of gewoon frickin’ awesome-D. Er wordt gedanst met videokunst en computeranimaties, waardoor spectaculaire vormen door de lucht vliegen. Bovendien mag je een 3D-bril op (tenzij je belachelijk volwassen bent ontplof je bijna van de voorpret zodra die je neus raakt). Check hieronder alvast een voorproefje.
Stadsschouwburg, Groningen // Aanvang: 20:15 // Korting: tot € 14,50 // Meer info

woooooooow-D.

Zaterdag

CJP Serveert LIFF
Films kiezen is en blijft een crime. Weet je nog dat je vroeger úren met je vriendjes in de videotheek stond te discussiëren of het Toy Story of Stuart Little werd? En dat je eerst met z’n allen een top tien maakte van de honderd Dvd’s uit je kast, om daarna nóg twee uur bezig te zijn met de selectie? Filmfestivals leveren evenveel stress op: je wéét dat er geniale films getoond worden, maar welke? Aaaahhh! Geen paniek, wij hebben drie films voor je gekozen op het Leiden Internationaal Film Festival. Zijn wij stiekem best goed in. En in bier en bitterballen uitdelen. 
Kijkhuis, Leiden // Aanvang: 11:00 // € 18,50 met CJP // Meer info

Sfeerimpressie van CJP Serveert met speciaal voor ons geschreven nummer van Gerson Main! 

London Calling - Paradiso
London calling to the underworld, come out of the cupboard, all you boys and girls
. Wie niet weet uit welk nummer dit citaat is, is af. Voor straf moet je dit weekend naar Paradiso, om je kennis van alternatieve muziek wat bij te spijkeren. Mocht je meteen geroepen hebben ‘ja duh, London Calling van The Clash is mijn all-time lievelingsnummer’: jij moet er ook heen, dit past helemaal in jouw straatje. London Calling is hét festival voor spraakmakende nieuwe bands en duurt het hele weekend. Om maar een greep te doen uit eerdere jaren: Foster The People, The Kooks, Florence & The Machine, Editors. Let op: de passepartout-tickets en de dagtickets voor zaterdag zijn al uitverkocht, maar die voor vrijdag en zondag niet.
Paradiso Noord, Amsterdam // Aanvang: 18:30 // Korting: € 2,50 // Meer info

Ook L.A. Priest rockt Paradiso dit weekend.

New Kids on the Gracht -  Boom Chicago
Ze maken al twintig jaar hilarisch improvisatie-theater, hebben een show op Comedy Central en zijn gehuisvest in een megaknus theater aan de Rozengracht in Amsterdam. Wat Boom Chicago verder zo leuk maakt, is dat het gezelschap alleen uit expats bestaat. Niks beter dan een frisse blik op de vastgeroeste gewoontes waar we zelf geen erg meer in hebben. Met je CJP-pas kun je voor € 10,50 minder aanschuiven bij hun kersverse show New Kids on The Gracht.
Boom Chicago, Amsterdam // Aanvang: 20:00 // Korting: € 10,50 // Meer info

Kleur ontketend - Gemeentemuseum Den Haag
‘Ontketend’: best wel een krachtig woord. Denk maar aan die slaaf met een stille ‘D’ in zijn naam, die uitbrak en zijn gijzelnemers keihard strafte voor jarenlang onrecht. Met een vergelijkbare passie scheurde kleur zich rond 1885 los van de werkelijkheid.  ‘Groen gras?’ dachten de Franse godfathers van de vrije kleur, ‘hell no’, wij schilderen het paars. In het gemeentemuseum zie je werk van grootheden als Claude Monet, Henri Matisse, Paul Cézanne en Piet Mondriaan, die lak hadden aan kleurconventies. You go, kleur!
Gemeentemuseum Den Haag // Geopend van 12:00 tot 18:00 // Korting: € 3,50 // Meer info

Django Unchained CJP Korting
Dit is ongeveer hoe bad-ass het woord 'ontketend' is.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.