Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
23 OKT 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Break up-telefoontjes, hersenspoeling en entertainment-injecties: dit weekend beleef jij een rollercoaster van emoties met onze gouden tips.

Vrijdag:

Pokey LaFarge in Patronaat
We zijn ergens in de zuidelijkste staten van de VS. Een oud mannetje zit op zijn veranda met een jachtgeweer naast zich en speelt banjo, uitkijkend over de eindeloze moerassen. Dit beeld verschijnt voor je geestesoog als je naar Pokey LaFarge luistert. Maar dan blijken die oer-Amerikaanse klanken ineens uit een leuke jonge gast te komen. Pokey’s band gebruikt een heel arsenaal aan oldschool instrumenten (banjo, contrabas wasbord) voor hun aanstekelijke ragtime blues. Maar waag het niet hun muziek nostalgisch te noemen: It's not retro music, it's American music that never died.
Patronaat, Haarlem // Aanvang: 20:00 // Korting: € 1,- // Meer info

Als je daar geen zin van krijgt om ragtime te dansen!

Kobe – A soft play
Het Rotterdamse performance collectief Kobe heeft als doel popcultuur te verbinden met de kunstwereld. Van techno tot opera, van klassiek ballet tot gangnam style: alles kun je bij ze tegenkomen. Ze maken performances voor het theater én voor het uitgaansleven, vanavond zie je ze in de Rotterdamse Schouwburg. A soft play gaat over onze collectieve verslaving aan entertainment-injecties: waarom moet onze dag een aaneenrijging van uppers, downers, hypes, en social media zijn? A soft play zet vraagtekens bij deze colourful brainwash, while the world is on fire.
Rotterdamse schouwburg // Aanvang: 22:00 // Korting: € 2,- // Meer Info

Rotterdamse schouwburg CJP Korting
Zo moet het eruit zien als eenhoorns ontploffen.

 Zaterdag:  

Brainwash Festival
Als je lang niet intellectueel uitgedaagd bent, krijg je soms het gevoel dat je brein begint weg te rotten. Eerst heb je er nauwelijks erg in, maar voor je het weet zit je geboeid naar Keeping up with the Kardashians te kijken. Voordat je breinrot in zo’n vergevorderd stadium komt dat je ineens los staat te gaan bij de Toppers, is het tijd actie te ondernemen. Brainwash Festival biedt dé remedie. Massa’s boeiende sprekers zetten je aan het denken over actuele maatschappelijke en persoonlijke kwesties. In de Nes, de gezelligste straat van Amsterdam, zie je o.a. Joris Luyendijk, Stine Jensen, Bas Haring en Tim Fransen. Al na één dag Brainwash-kuur is je brein weer zo goed als nieuw.
De nes, Amsterdam // 13:00 – 01:00 // Korting € 10,- // Meer info

CJP Korting Brainwash Festival
Dit zijn straks jouw idolen als je niet oppast.

Toneelgroep Amsterdam: La Voix Humaine
Niets is zo pijnlijk als het afscheidsgesprek met je ex (tenminste, als je dat netjes IRL doet en niet over Whatsapp). Toch kunnen er ook mooie momenten zijn in al die ellende. Nog één keer samen denken aan hoe verliefd je was in het begin bijvoorbeeld. Of 'bedankt' zeggen voor alle lekkere ontbijtjes door de jaren heen. Daarna kan je weer doorgaan met schreeuwen dat zijn/haar nieuwe liefde een domme snol/pannenkoek is. De rollercoaster van emoties in zo’n gesprek zien we in La Voix Humaine. Deze voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige afscheidsmonoloog van Jean Cocteau, is twee jaar de wereld over gereisd en nu terug in Nederland. Halina Reijn kreeg van New York tot Tokyo kneitergoede recensies voor het stuk, dus grijp je kans het weer te zien in het moederland.
Stadsschouwburg Amsterdam // Aanvang: 20:30 // Korting: € 4,- // Meer info

Ze is een snol zeg ik je!

 Zondag:

Ceramix, Bonnefantenmuseum
Wat hebben Rodin, Ai Wei Wei, Picasso en Matisse gemeen? Als je nu denkt, ‘dat weet ik, die maken allemaal kunst!’; leuk geprobeerd, maar we zoeken een specifieker antwoord. Al deze grote namen hebben zich namelijk bezig gehouden met de nobele kunst van keramiek. Bij dat woord denk je misschien aan een clubje dames van middelbare leeftijd op cursus, maar als geniale kunstenaars in de weer gaan met klei en glazuur zijn de resultaten fenomenaal. Je ziet ze bij Ceramix, in het Bonnenfantenmuseum in Maastricht. Doodsbang dat je per ongeluk een van de werken omstoot? We hebben voor je uitgezocht wat er dan gebeurt.
Bonnefantenmuseum, Maastricht // Geopend van 11:00 – 17:00 // Korting: € 4,50 // Meer info

Ai wei wei Bonnefantenmuseum Maastricht CJP korting
Ai Wei Wei kijkt niet op een vaasje meer of minder.

Film: The Lobster
Actief een nieuwe partner zoeken is bijna altijd zuur. Als je per se niet single wilt zijn, moet je afgrijselijke dingen doen als speeddaten en tinderen. Dat is allemaal al erg genoeg, maar stel je voor dat je door de staat gedwongen wordt een nieuwe vriend(in) te kiezen binnen 45 dagen. Klein detail: als het je niet op tijd lukt verander je in een dier en word je het bos ingejaagd. The Lobster is een bizarre tragikomedie met Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux. Na afloop ben je superdankbaar dat je single mag zijn. Oh, en dat je geen cocker spaniel bent.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het programma // Korting: tot € 2,50 // Meer info

Bedenkt de volgende keer dat je kreeft eet dat het zomaar een ongelukkige single kan zijn geweest.

Nooit meer een saai weekend? Check elke week de weekendagenda voor onze toffe weekendtips, met korting!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.