Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
16 OKT 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Heb je kaartjes voor ADE dit weekend? Ticketswappen die handel, want met onze awesome cultuurtips ga je veel harder.

Vrijdag:

My Baby - Burgerweeshuis Deventer
Ze zijn keihard op weg om everybody’s baby te worden. Nee, we zijn hier niemand aan het uitmaken voor afgelikte boterham, we hebben het over een heel vette band die als een speer gaat: My Baby, uit Amsterdam. Ze maken tribal indie funk delta trance (bandomschrijvingen met minder dan vijf genres zijn zó 2013) en hebben gespeeld op een hele rits grote festivals in binnen- en buitenland. Ga ze zien in het Burgerweeshuis, maar wees gewaarschuwd als je een bezitterig type bent: je baby heeft ook andere bewonderaars...
Burgerweeshuis, Deventer // Aanvang: 21:00 // Korting € 2,- // Meer info

Oh, baby!

Spicy Classics – Natlab Eindhoven
Liefhebbers van pittig eten weten het: die shit is verslavend. Wat begint met een lepeltje sambal manis bij je nasi eindigt met een hele pot XXX-spicy Madame Jeannette-smurrie bij je ontbijt. Zelfs met een paar groene pepers in je zak - zodat je altijd wat te snacken hebt - ben je nog niet tevreden. Uiteindelijk wil je álles spicy. Zelfs je muziek moet de stoom uit je oren doen komen. Voed vanavond naar hartenlust je verslaving, want enabler philharmonie zuidnederland maakt Vivaldi’s Vier Jaargetijden extra pikant. Jonge muzikanten, sounddesigners en filmmakers werken samen voor deze hete avond. Ben je meer van de neutraal gekruide kost: dit is niks voor jou, no offence.
Natlab, Eindoven // Aanvang: 20:30 // Gratis drankje met je CJP-pas // Meer info

 Zaterdag:

Dutch Design Week - CJP-route
CJP stuurt je dit weekend van het kastje naar de muur. Maar het kastje is wél ontworpen door de crème de la crème van Nederlandse designers en aan de muur wordt nog veel meer awesome design tentoongesteld. Onderweg kom je o.a. langs ethisch verantwoorde smartphones en schoenen waarin zelfs de Spice Girls hun enkels zouden breken. Alles, maar dan ook alles wat met design te maken heeft, kom je tegen op de Dutch Design Week in Eindhoven. CJP heeft een route voor je uitgestippeld die prima te lopen is, maar voor de lazy bastards onder ons zijn er design rides: gepimpte taxi’s waar je gratis in mag stappen. Eindhoven de innovatiefsteeeuuuh!
Verschillende locaties in Eindhoven // 11:00 - 21:00 // Korting: € 2,50 // Meer info

DDW Korting CJP
Kom dat even mooi uit, ik zocht net schoenen voor bij mijn nieuwe cirkelvormige jurkje.

De Tweeling – DeLaMar Theater
Mary Kate en Ashley Olsen zijn ’s werelds allerberoemdste…. snollen! Nee grapje, tweelingzussen natuurlijk. Daarna komt Linsday Lohan en die andere Lindsday Lohan in The Parent Trap en op de derde plek Louise en Martine Fokkens a.k.a. de Ouwehoeren. Maar zoek je tweelingzussen in de iets meer cultureel verantwoorde hoek, kom je al snel bij Lotte en Anna uit Tessa de Loo’s prijswinnende boek De Tweeling. Dat vertelt het tragische verhaal van een tweeling die jong uit elkaar gehaald wordt en de oorlog daardoor van twee verschillende kanten meemaakt. De musical De Tweeling brengt de zussen opnieuw tot leven, op de muziek van Ilse de Lange en JB Meijers. Met je CJP-pas zie je twee zussen voor de prijs van één, want als je het DeLaMar zaterdag even een belletje geeft, krijg je 50% lastminute-korting.
DeLaMar Theater, Amsterdam // Aanvang: 15:00 of 20:00 // Korting: 50% lastminute // Meer info

Just the two of us, we can make it if we tryhyyyy.

Zondag:

The walk
Als je de trailer van deze film kunt kijken zonder onbedaarlijk te rillen over je hele lichaam, ben je one tough cookie. Wij kunnen het in ieder geval niet en geloof ons: we hebben heel wat afgehakte hoofden, zombies en plotseling in de spiegel opduikende geesten gezien. In films dan hè. Maar wat Joseph Gordon-Levitt hier uitspookt - met een best aardig Frans accent - is ECHT gebeurd. Philippe Petit heet de vent die het een prima idee vond een eindje te gaan wandelen op een touw tussen de toppen van de Twin Towers. ‘Vierhonderd meter hoogte? Pas de problème’ riep hij, en liep op zijn dooie gemak de eeuwige roem tegemoet. Hoe het zo hoog gekomen is, zie je in The Walk. Oh ja: neem iemand mee om je aan vast te klampen, want elke duizelingwekkende centimeter die Philippe aflegt is in 3D.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het programma // Korting: tot € 2,50 // Meer info

Let's get high, mes amis.

Horst P. Horst | photographer of style
Mensen die pochen over hun hippe vrienden zijn zwaar vermoeiend. Oké, je staat overal op de gastenlijst en chillt altijd achter de dj-booth, maar je vriendenkring is peanuts vergeleken met die van Horst P. Horst. De grootste modefotograaf van de vorige eeuw had namelijk matties als Coco Chanel, Marlène Dietrich en Salvador Dalí. Hij hield zijn handen zestig jaar lang stevig om zijn camera geklemd: van shoots voor Vogue in de jaren dertig, dwars door de modewereld van de swinging sixties, tot het best gelezen issue van Life-magazine van 1980. In 1990 imiteerde zelfs Madonna een foto van Horst in haar mode-ode Vogue. Neem even de tijd het bijbehorende dansje te doen – die drang is onmogelijk te onderdrukken – en daarna: op naar Rotterdam!
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // Geopend van 11:00 tot 17:00 // Korting: € 3,- // Meer info

Horst P horst Nederlands Fotomuseum CJP korting
Strike a pose.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.