Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
09 OKT 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Het weekend is een sneaky bastard: Als je het niet stevig bij de lurven grijpt, glipt het zó tussen je vingers door. Met onze toffe weekendtips hou jij je weekend grondig in de houdgreep.

Vrijdag:

CJP Serveert Planet Hype – MOTI
Zakken vol chips leegvreten om zoveel mogelijk flippo’s te sparen, een glitterplaatje van Charmander ruilen tegen een zeldzame uitgave van Mewtwo, gogo’s tegen de stoep keilen alsof je leven er vanaf hangt... Ja, er was een tijd dat het epicentrum van rages op het schoolplein lag. Daarna bewogen ze zich heel langzaam – via dat sneaky kreng van een Tamagotchi – naar beeldschermen. Tegenwoordig zijn hypes zo belangrijk dat je zomaar op een sollicitatiegesprek gevraagd kan worden of het jurkje nou blauw-zwart of wit-goud was. Het MOTI in Breda wijdt hun nieuwe tentoonstelling Planet Hype aan alle hypes die ons de afgelopen jaren bezighielden/ afleidden. Laat CJP je vrijdagavond ophypen (om met K-liber te spreken, ken je die nog?) met een rondleiding langs de expo, leuke sprekers ( Tim den Besten, Aynouk Tan en Tinkebell), bier en bitterballen! Dit alles voor slechts € 7,50 . Daar koop je maar anderhalf pakje Pokémonkaarten voor tegenwoordig.
MOTI, Breda // Aanvang: 19:00 // € 7,50 met CJP // Meer info

Planet Hype Moti CJP Serveert
Als poedel in Taiwan hoor je er écht niet meer bij als je geen perfecte cirkel vormt.

Death Alley + De Dood - De Kroepoekfabriek
De dood komt je halen deze vrijdag. Had je ooit gedacht dat zoiets in een kroepoekfabriek zou gebeuren? Tsja, het leven zit vol verrassingen. Heavy is het genre waarin de bands De Dood en Death Alley geplaatst worden door poppodium De Kroepoekfabriek. Een beetje liefhebber van het wat zwaardere muzikale geschut, weet dat goede heavy stuff schaars is in Nederland. Deze bands verdienen het daarom  om gekoesterd te worden. Death Alley kwam omhoog gekropen uit de punkkelders van Amsterdam en heeft net hun eerste album Black Magic Boogieland uitgebracht. De Dood rockt je met absurde Nederlandse teksten en retestrakke riffs. 
De Kroepoekfabriek, Vlaardingen // Aanvang: 21:00 // Korting: 20% aan de kassa // Meer info

Zaterdag:

Uit diep blauw in - Theater Bellevue
Eerst de corruptie in ons bankwezen bestrijden, dan de walvissen redden en vervolgens alle hongerige kinderen van eten voorzien. Dat is ongeveer hoe je toekomstplannen eruit zien als je jong (en dus idealistisch) bent. Daarna wordt je visie vaak wat vertroebeld door zaken als geld en macht. Eva, de hoofdpersoon in het toneelstuk Uit diep blauw, heeft voor een makkelijk leventje gekozen met een rijke vent. Maar dan staat ineens haar pleegbroertje en eerste grote liefde voor hun neus. Hij herinnert Eva aan de liefde en de idealen die ze ooit hadden. Wat nu?
Theater Bellevue, Amsterdam // Aanvang: 12.30 // Korting: € 2,- // Meer info

The Babushka’s of Chernobyl - AFFR filmfestival
Als de grootste nucleaire ramp van de geschiedenis plaatsvindt in je dorp en iedereen geëvacueerd wordt, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Onder het prikkeldraad doorkruipen en doodleuk weer in je oude huis gaan wonen bijvoorbeeld. Lijkt ons een reactie uit de categorie only in Russia en dat is inderdaad waar het gebeurde. Wie waren deze gestoorde waaghalzen? Een groepje oude dames met zenuwen van graniet. De documentaire The Babushka’s of Chernobyl en ruim honderd andere films zie je op het Architecture Film Festival in Rotterdam. Stuk voor stuk met  € 2,- korting.
Lantarenvenster, Rotterdam // Aanvang: 19:45 // Korting: € 2,- // Meer info

Ach joh, kernreactoren ontploffen nou eenmaal af en toe, niet aanstellen.

 Zondag:

The Zulu tapes – Rasa Utrecht
In zijn thuisland Zuid-Afrika is Zuluboy een soapster. Gelukkig hebben soapsterren uit Zuid-Afrika oneindig meer swag dan de onze, want je moet er toch niet aan denken dat Ludo uit GTST ineens rhymes komt droppen. Zuluboy combineert traditionele Zulu-muziek, mashkandi, met hiphop. Vandaag speelt hij voor Afrovibes Festival samen met de psychedelische blues-rockers van DeWolff. Perfect dus als je een grote fan bent van mashkandihiphoppsychedelicblues. Of gewoon een muziekliefhebber die niet bang is voor uitstapjes buiten de gebaande genres.
Rasa, Utrecht // Aanvang: 15:00 // Korting: € 2,- // Meer info

 Alexander, Napoleon en Josephine - een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst
Jongen ontmoet meisje, jongen peert hem om heel Europa te veroveren, meisje chillt met Russische tsaar en legt gigantische kunstcollectie aan, jongen verlaat meisje omdat ze hem geen nakomeling kan schenken. Het lijkt op een standaard romkom, maar het is het liefdesverhaal van Napoleon en Josephine (in extreem grove lijnen). Eén episode uit deze geschiedenis, de vriendschap van de twee met tsaar Alexander I, wordt onder de loep genomen in de Hermitage in Amsterdam. Je kunt daar o.a. Napoleons dodenmasker, een groot deel van Josephine’s kunstverzameling en een lok van Alexanders haar bekijken. Als je van een ijzersterk verhaal houdt, is het de moeite waard je van tevoren te verdiepen in de stormachtige liefde van het beroemdste echtpaar uit de wereldgeschiedenis.
De Hermitage, Amsterdam // Geopend van 10:00 tot 17:00 // Korting: € 3,- // Meer info

Hermitage korting CJP
Onze Nappie was geen pacifist. © State Hermitage Museum, St Petersburg

 Nooit meer een saai weekend? Check elke week onze weekendagenda voor leuke tips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.