Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
02 OKT 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Snak jij naar een weekendje weg? Jammer, want daar heb je helemaal geen tijd voor. Dan mis je namelijk al onze fantastische cultuurtips, en dat zou doodzonde zijn.

Vrijdag:

Circus Treurdier: De Zwarte Doos
Creperen, de pijp uit gaan, expireren, het loodje leggen, opgenomen worden in God’s oneindige glorie. Hoeveel mooie synoniemen je er ook voor verzint, sterven is meestal een dodelijk ernstige aangelegenheid. Theatergezelschap Circus Treurdier had er een broertje dood aan dat magere Hein altijd zo serieus genomen werd. Daarom maakten ze het hilarische, maar toch ontroerende stuk De Zwarte Doos. Zittend in een compleet zwarte ruimte, trekt de dood in allerlei gedaantes aan je voorbij. Als Pakistaanse rozenverkoper bijvoorbeeld, of als een reeds lang overleden operazanger die  zijn sterfelijkheid nog steeds niet kan verkroppen. Begeleid door topmusici en getalenteerde acteurs komen we overal terecht: van de oertijd, tot een wc-brillenwinkel, tot aan de gouden hemelpoort. Om je dood te lachen.
Amsterdam Studio’s // Aanvang: 20:00 of 23:30 // Korting: € 4,- // Meer info

The Cosmic Carnival – Nieuwe Nor
Aliens van de planeet Kqworff verkleed als aliens van de planeet Ghwuegg, die lam van de chemische space-drank intergalactische schlagers aan het blèren zijn. Is dat wat je voor je ziet bij het horen van ‘The Cosmic Carnival’? In dat geval: bedankt voor dit kijkje in je bizarre fantasie, maar dat is niet waar we je heen sturen deze vrijdag. The Cosmic Carnival maakt een mix van indie-folk, gospel-rock & reggae-pop en won in 2009 de Grote Prijs van Nederland (waar je dit jaar overigens ook heen kunt). Hoe klinken al die genres door elkaar dan in godsnaam? Heel erg lekker, luister maar.
De Nieuwe Nor, Heerlen // Aanvang: 20:30 // Korting: € 2,- // Meer info

Zaterdag:

Paradise Trips
Op busreizen gebeuren altijd de meest waanzinnige dingen. Denk maar eens (vol nostalgie) terug aan de kinderen uit de serie The Magic Schoolbus. Elke keer dat ze in dat ding stapten, waren ze plotseling in een vulkaan, onder water, of in iemands brein. Ze kwamen zelfs een keer midden in een dikke darm terecht (beetje jammer was dat). De film Paradise Trips vertelt het verhaal van een minstens even epische busreis: de bijna gepensioneerde Vlaamse buschauffeur Mario is gewend aan rustige bejaardenreisjes en moet ineens een hele zooi hippies naar een psychedelisch festival in Kroatië brengen. Dat blijkt tricky bus-iness.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het programma // Korting: tot € 2,50 // Meer info

Ons Mario heeft het niet makkelijk met zijn space-kadetten.

Oscillations - Sugar Factory 
Heb je de psychedelische smaak te pakken na Paradise Trips? Dan zou je wat LSD kunnen gaan regelen, maar je kan ook naar Oscillations in The Sugar Factory in Amsterdam. Daar bestormen drie psychedelische bands het podium dit weekend: Forever Pavot, Radar Men From The Moon en Soft Walls. Aangezien dit soort psych-avonden niet vaak gehouden worden, is dit dé kans om mee te gaan op een trippy avontuur.
Sugar Factory, Amsterdam // Aanvang: 20:00 // Korting 2,50 // Meer info

Zondag:

Weekend van de wetenschap
Trek je labjas aan en gooi wat stofjes in een erlenmeyer: het weekend van de wetenschap is hier! Reageerbuizen en ontploffingen zijn natuurlijk een achterhaald stereotype van wetenschap, ontsproten aan ontwetende alfa-breinen. Het weekend van de wetenschap gaat over veel meer. Je kunt backstage bij meer dan tweehonderd organisaties waar echt alles te vinden is: van virtual reality tot duurzame energie, van 3d-printers tot schilderijrestauratie. Plekken waar leuke dingen te doen zijn met CJP-korting zijn o.a. het Rijksmuseum, het Mauritshuis en Bodyworlds Amsterdam. Check het hele programma hier en lets get scientific! 
Verschillende locaties door heel Nederland // Korting: verschilt per locatie // Meer info

Weekend van de wetenschap CJP korting
Wetenschap kan blijkbaar ook nogal harig en creepy zijn.

Global Imaginations - Museum de Lakenhal
Als je dertig jaar geleden een lange reis ging maken, riep je ‘de mazzel!’ tegen je ouders en konden ze in de komende maanden hooguit één krakerig telefoontje verwachten. Nu is het doodnormaal om vanuit een internetcafé in Cambodja even je moeder te appen of ze drie euro kan overmaken, omdat je je curry niet kunt betalen. De wereld is hard op weg één groot dorp te worden. Voor de tentoonstelling Global Imaginations hebben twintig gevestigde kunstenaars uit dat hele dorp nagedacht over globalisatie, tradities en het vervagen van grenzen.
Museum de Lakenhal, Leiden // Open van 10:00 tot 18:00 // Meer info

CJP Korting de lakenhal
Door Tsang-Kin Wah, Foto: Marc de Haan

Nooit meer een saai weekend? check elke week onze weekendagenda voor leuke tips mét korting.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.