Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
7 X RANDOM FUIVEN OM VOOR TE JUICHEN
22 OKT 2015 • Door Martine Bakker en Djuna Kramer • Meer blogs over Shoppen Lifestyle

7 X RANDOM FUIVEN OM VOOR TE JUICHEN

Sinterklaas is –hoewel de pepernoten bij de Appie anders doen vermoeden – nog ver weg. Maar in deze druilerige tijden is wachten tot 5 december zonder ook maar één feestje niet te doen. Om je er doorheen te slepen, zetten wij een paar alternatieve feestdagen op een rij.

CAPS LOCK-DAG

WANNEER? 22 OKTOBER.
WAT? IN EEN WERELD VOL OORLOG, HONGER EN MILIEUVERVUILING BESTAAN ER GELUKKIG NOG MENSEN DIE ZICH DRUK MAKEN OM BELANGRIJKE ZAKEN: CAMPAGNE VOEREN OM DE CAPS LOCK-KNOP VAN HET QWERTY-TOETSENBORDEN TE VERWIJDEREN, BIJVOORBEELD. HET KNOPJE ZOU TE VAAK PER ONGELUK WORDEN INGEDRUKT ÉN ZORGT VOOR BUITENSPORIG VEEL SCHREEUWGEDRAG OP HET WERELDWIJDE WEB. OM AANDACHT TE VRAGEN VOOR DIT FENOMEEN BESTAAT CAPS LOCK-DAG.
HOE VIER JE HET? DOOR DE HELE DAG MET GROTE LETTERS TE TYPEN. Of JE NOU JE BAAS MAILT OF EEN COMMENT SCHRIJFT BIJ JE HAVERMOUT-INSTAGRAMFOTO: GA VOOR GROOT.

Punk voor een dag-dag

Wanneer? 25 oktober.
Wat? Dé dag die volwassenen de kans geeft zich te gedragen als onbegrepen tieners.
Hoe vier je het? Punk is niet dood, en dat ga jij vandaag bewijzen. Luister vandaag alleen naar Joy Division, The Clash of NOFX en WAAG HET NIET te glimlachen. Denk ter inspiratie aan Sid Vicious (van The Sex Pistols) en zijn vriendin Nancy, waarschijnlijk de punkste mensen die ooit rondliepen. Neem het niet te letterlijk: je hoeft geen od’tje te pakken en ook niet te worden neergestoken in de badkamer. Dus: ram een paar veiligheidsspelden door je oor, grijp een kapotte gitaar waar je eindeloos drie akkoorden op blijft raggen, en (hey, ho!) let’s go!

Klerendag CJP korting
Sid & Nancy: Love Kills uit 1986 is de must watch movie van de dag.

Pluchedierenliefhebbers-dag

Wanneer? 28 oktober.
Wat? Een dag in het leven geroepen om je knuffel wat extra tender love and care te geven. Deze dag is voor kinderen gezellig, maar ook voor volwassenen. Zo kunnen furry fandom-aanhangers hun hart ophalen.
Hoe vier je het? Neem je knuffel mee naar je werk, school of de kroeg. Ook leuk: organiseer een gezellig theekransje voor je bacteriële pluisbol. Laat Teddy of Rakker zien hoeveel je om hem/haar geeft door ze te betrekken in het alledaagse leven. Gun ze één dag in het daglicht zonder alleen misbruikt te worden tussen de lakens. Heb je geen vriendje van stof, maar verkleed je je graag  - al dan niet – op erotische wijze in een pluche pak? Vandaag mag het. Ja, ook naar je werk.

Deze docu is uitermate geschikt om vandaag te kijken. Voor je het weet ben je ook een furry!

CJP Klere(n)dag

Wanneer? 29 oktober.
Wat? Een dag waarop je met je CJP-pas minstens 20% korting krijgt in de webshops van America Today, WE Fashion, Front Runner en Perry
Hoe vier je het? Je vindt de wereld koud, donker en stom: soms heb je gewoon echt een kleredag. De beste manier om die te overleven is door thuis te blijven. Bouw een fort van lakens en kussens, hang een bordje met ‘rot op’ op je deur en kruip in je hut. Pak je laptop erbij en shop je ongans aan zachte, warme kleren. Met minstens 20% CJP-korting. All day long en alleen vandaag. Tegen de tijd dat je de buitenwereld weer aandurft ben jij dikker ingepakt dan een Eskimo. Pardon, Inuït.

CJP klere(n)dag korting
Jouw fashion icon vandaag.

Cliché-dag

Wanneer? 3 november.
Wat? Ooit waren deze uitspraken sprankelend en verrassend, maar door overmatig gebruik zijn ze nu helemaal kut. Vandaag is de dag waarop je naar hartenlust afgezaagd uit de hoek mag komen. Spuw die betekenisloze quotes maar over je gesprekspartners uit, dit is een viering van te vaak gebruikte communicatiemiddelen.
Hoe vier je het? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Gebruik vandaag te pas en te onpas voorspelbare praatjes die geen gaatjes vullen. Het is een must om voorspelbaar gedrag te vertonen, want het sleutelwoord vandaag is ‘dooddoener’. Als je op je werk aankomt, benoem je de toestand van het weer en de rol van de weergoden daarin. Als je een date hebt, neem dan een roos mee. Als vrouw doe je semi-moeilijk op het moment dat de rekening op tafel komt en als man hoest je uiteindelijk het bedrag op. Laat bij het afscheid iets vallen, pak het tegelijkertijd op - waarbij jullie handen elkaar raken - en leef nog lang en gelukkig. 

Dit is pas echt een mooie afsluiter van cliché-dag. #SHESAIDYES.

Wereldvrede-dag

Wanneer? 17 november.
Wat? Een dag waarop je doet wat je kunt om wereldvrede een stap dichterbij te brengen. Ooit bedacht door Don Morris uit Miami, die bekend stond als Peaceguy. Don vond dat wereldvrede bij onszelf begint, dus vandaag moeten we vrediger zijn dan een stonede panda.
Hoe vier je het? Schaf een ‘Miss World’-sjerp aan en loop daar de hele dag mee rond (inclusief vastgelijmde Colgate-smile). Bij elke vraag die jou vandaag gesteld wordt, antwoord jij met: ‘I really think we can achieve world peace, if we all try to be nice to each other’. Alternatief: blijf de hele dag rechtop in bed zitten met je geliefde, omringd door bloemen en journalisten. Of rook gewoon een dikke joint, zeg ‘peace out dude’ tegen iedereen die langsloopt en steek de twee bijbehorende vingers op. Mocht je toevallig een kans zien écht iets bij te dragen aan de vrede, vergeet dan al het bovenstaande en doe dat.

Dit is jouw jam vandaag.

Valse bekentenis-dag

Wanneer? 21 november.
Wat? Niemand weet wanneer en waar deze feestdag begon, maar het idee is dat je lekker veel onware dingen opbiecht. Was jij vroeger eensneaky kind dat de Kindertelefoon belde met een verzonnen probleem? Een beetje dat dus, maar dan de hele dag.
Hoe vier je het? ‘Ik moet je wat vertellen: ik was degene die laatst zo’n walgelijke scheet liet. En gisteren heb ik je laatste stroopwafel opgegeten. Oh, en ik ben met je vriendin naar bed geweest’. Deze dag doorkomen zonder blauw oog is een uitdaging, maar je moet wat over hebben voor een goede feestdag. Bedenk dat het ook in je voordeel kan werken, door bijvoorbeeld te doen alsof jij degene was die de brandweer anoniem een levensreddende tip gaf. Of biecht op dat je overdag heel normaal lijkt, maar ’s nachts met een cape om Gotham weet te behoeden voor misdaad.

Met CJP is elke dag een feestje. Toch is Klere(n)dag een van onze lievelings 24-uur in het jaar. CJP’ers krijgen dan minstens 20% CJP-korting op online aankopen bij diverse modemerken. Heb je gelijk iets om aan te trekken voor alle bovenstaande feesten en partijen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.