Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nineties-boybands: leven ze nog?
01 SEP 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Nineties-boybands: leven ze nog?

Gillend tegen het hek geplet. Posters boven je bed (kwijlkwijl). Plakboeken vol met halfnaakte plaatjes (kwijlkwijlkwijl). Meezingen met erotiserende teksten die je niet snapte. Ahh, het leven van een boybandfan was fantastisch. 

Het tijdperk van de boybands is er eentje om nooit te vergeten. Nu zijn we volwassen en laten ons niet meer meeslepen in de liefde voor een idool. Toch? Om nog één keer te zwijmelen: hoe zou het gaan onze favoriete mannen uit de jaren ’90? 

Backstreet Boys (BSB voor intimi)

Wie: een Amerikaanse boyband uit Orlando met A. J. McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson en Brian Littrell.
Van: 1993 tot nu.
Toen: Fuck pindakaas. Stiekem TMF kijken om de pasjes uit Everybody te leren, wie is dáár niet groot mee geworden? De bedenkers van BSB wisten hoe ze looks en popnummers aan de man en vrouw moesten brengen. Zo had je de coole (A.J.), de zanger (Brian), de natte droom van iedere tiener (Nick) de nerd (Howie) en de man die niemand op straat herkent (Kevin). Dé formule voor hysterie: BSB heeft laten zien dat iedereen zijn lichaam kan rocken en dat je geen spelletjes moet spelen met harten.
Nu: Begin 2015 kwam BSB met de documentaire Show ‘Em What You’re Made Of. Facebook-attents voor de screening werden zonder gene op tijdslijnen geplaatst. Recap: Nick had in 2014 een televisieserie House of Carters (leuke woordgrap voor Netflix-kijkers) en we zagen net op Facebook dat hij meedoet aan Dancing With The Stars. Ondertussen is Brian een succesvolle Christelijke zanger, zijn Kevin (wie?) en diezelfde Brian in april dit jaar ingewijd in de Kentucky Music Hall of Fame, heeft Howie heeft een soloalbum en maakt A.J. tracks met de Finse rapper Redrama. 

 

*Nsync

Wie: nog een band uit Orlando (wat zit daar in de lucht? Bloom?) bestaande uit Lance Bass, JC Chasez, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick en Justin Timberlake.
Van: 1995 tot 2002.
Toen: Als *Nsync nu nog bestond, hadden kinderen van hun ouders met CJP-earplugs in het publiek moeten zitten, want hoe hysterisch werden meiden van de geoxideerd krullen van Justin? *Nsync trad op tijdens gigantische events als Academy Awards, de Super Bowl en de Olympische spelen. Daarnaast zongen ze met grootheden als Michael Jackson, Céline Dion, Gloria Estefan en Stevie Wonder.
Nu: De enige met een succesvolle solocarrière goes by the name: Justin (waaauuuiiww) Timberlake. Hij is tegenwoordig zanger, producer, acteur en voor vele vrouwen de sexiest man alive. We raakten hopeloos verdwaald in de krochten van het internet en bezig met haatmail schrijven naar Justins vrouw Jessica Biel, dus zijn even vergeten het leven van de andere dudes voor je uit te pluizen. 

NEWSFLASH: wat we wel ontdekten: het schijnt dat *Nsync en Backstreet Boys een nieuwe manier hebben bedacht om de vrouwtjes wederom hysterisch te laten krijsen. Nee, ze gaan niet de seksspeeltjes-industrie in, maar samen een horrorfilm maken! Yay!

 

Another Level

Wie: een Engelse R&B-boyband met Mark Baron, Dane Bowers, Bobak Kianoush en Wayne Williams.
Van: 1997 tot 2000.
Toen: de hit Freak me, leerde minderjarige hoe ze hun object van verlangen ‘op en neer’ moeten likken en Notting Hill was nooit dezelfde film geweest zonder de soundtrack van Another Level: From the Heart.
Nu: Na een flinke pot googelen, waarbij vooral foto’s van mensen langs kwamen die gestoordheid naar ‘another level’ brengen, ontdekten we dat Another Level probeerde mee te doen aan een Britse tv-serie The Big Reunion. Daar werd eerst wel en toen weer niet een stokje voor gestoken door de schoonpa van Mark. Een superrijke, vrouwonvriendelijke mediamagnaat die Alan Sugar heet. Uiteindelijk deed alleen Dane mee in een supergroup-formatie genaamd 5th Story. De beelden zijn helemaal niet gênant.

 

Boyz II Men

Wie: een voormalig kwintet en nu driemansband uit Amerika met Michael McCary, Nate Morris, Wanya Morris en Shawn Stockman.
Van: 1985 tot nu.
Toen: Vooral tijdens 1992 en 1997 waren deze boyz met een z heel populair. Met a capella klassiekers als End of the Road en One Sweet Day verkochten ze meer dan zestigmiljoen platen. De boys speelden in de Fresh Prince of Bel-Air. Als zichzelf. Dan. Heb. Je. Het. Gemaakt.
Nu: In 2003 vertrok Michael door gezondheidsproblemen uit de band, maar de band stopte niet. Vier jaar laten kwamen de mannen met bekende covers van Motown-nummers en dat werd zo’n succes dat ze maar doorgingen de albumteller nu op elf staat.  In 2012 kregen ze een ster op de Hollywood Walk of Fame en afgelopen september stonden ze zelfs op CJP.nl met een interview. En we weten allemaal: Dan. Heb. Je. Het. Helemáál. Gemaakt. 

 

Take That

Wie: Gary Barlow, Mark Owen, Robbie Williams, Howard Donald en Jason Orange uit Manchester.
Van: 1990 tot 1996, 2005 tot nu.
Toen: Waar we ook interviews van uit ons hoofd leerden, waren de mannen van Take That. Het idee voor deze groep was een Britse tegenhanger van het Amerikaanse New Kids on the Block. De jongens die op een oproep in de krant reageerden werden onder strak regime getraind tot popsterren. In totaal scoren ze acht nummer-één-hits. Robbie stapte op in 1995 door overmatig drank- en drugsgebruik. De band stopte in 1996, wat zorgde telefoontjes van suïcidale fans bij zelfmoordhulplijnen.
Nu: In 2005 was daar een comeback, zonder Robbie Williams, die toen al in hogere sferen zat met solonummers als Angels. In 2010 ging Robbie weer bij de band, maar zong niet mee tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen en eind 2014 stapte ook Jason Orange op. Toen waren er nog drie. 7 oktober staat Take That als trio in de Ziggo Dome. Zin in!

 

K-Ci & JoJo

Wie: de broers Cedric (K-Ci) en Joel (JoJo) Hailey.
Van: 1996 tot nu.
Toen: Uren hebben we voor de radio gezeten met onze bandrecorder om hun nummers op te nemen en vervolgens mee te blèren. In 1996 stapten de broers uit de R&B- groep Jodeci en gingen sensuele serenades maken. Je kunt K-Ci & Jojo horen in 2Pac’s How do you want it. In 1998 behaalden ze hun grootste succes: All My Life. In 2001 gebeurde er een minder harmonieus akkefietje toen K-Ci het concept Jingle Ball ietsje te letterlijk nam en tijdens een gelijknamig concert zijn onderbroek naar beneden trok. Het halve publiek was minderjarig, dus kreeg meneer straf. 
Nu: Na een albumloze periode van twaalf (!) jaar kwamen de boys afgelopen jaar met My Brother’s Keeper. We waren graag getuigen van de comeback, maar de K-Ci en Klojo’s hebben het concert in de Melkweg TWEE KEER afgezegd. 

 

Westlife

Wie: een Ierse boyband bestaande uit Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily en Shane Filan. Brian McFadden was tot 2004 lid.
Van: 1998 tot 2012.
Toen: Westlife werd opgericht door Boyzone-zanger Ronan Keating en getekend Simon Cowell. Wij kende in Nederland vooral Uptown Girl van de radio, maar in Engeland hebben ze 14 nummer-één-hits gehad en staat daarmee in de top 3 van best scorende acts samen met Elvis Presley en The Beatles.
Nu: In 2012 hielden de mannen een afscheidstoer. Shane ging failliet en schreef een autobiografie. Mark werd ontzettend dik en deed in 2014 mee aan een afvalkamp, nu heeft hij zijn eigen festival-cateringbedrijf. Kian is coach in The Voice, Nicky is radio en tv-presentator en Brian was jury in Australia’s Got Talent. 

En zo kwam iedereen op zijn pootjes terecht. 

Als je je wil onderdompelen in nostalgie: CJP geeft korting op platen van vroeger en van nu bij je favoriete platenzaak. We weten dat we niet ALLE bands hebben besproken, denk: Boyzone, 5ife, Hanson, Blue New Kids on the Block en East 17. Van wie zou jij graag willen weten hoe het gaat?

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.