Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardende Lekkere Luisterlijst Week 36
03 SEP 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Likkebaardende Lekkere Luisterlijst Week 36

We kunnen het zelf ook nog nauwelijks geloven, maar Miley Cyrus staat deze week in de Lekkerste Luisterlijst van Nederland. Dat én nog vijf verrassingen.

Miley Cyrus – Dooo it (single)

Hadden we ooit verwacht een nummer van Miley Cyrus op te nemen in de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst? Nee. Maar aan de andere kant is zo'n beetje alles wat Miley Cyrus doet een totale verrassing. Google één keer 'Miley Cyrus outfit' en je snapt wat we bedoelen. Zo ging het ook met haar nieuwe album, Miley Cyrus and Her Dead Petz, dat ze uitbracht terwijl ze op het podium stond bij de MTV VMA's. Verrassing! De hele plaat is hier te beluisteren en staat vol samenwerkingen die je ook al niet direct verwacht bij het kindsterretje-gone-bad: indieband The Flaming Lips (met wie Miley op zich wel nog een orale fixatie gemeen heeft) en underground-ster Ariel Pink bijvoorbeeld. De reden dat we hier niet het hele album in de lijst opnemen, is dat de 22 nummers een beetje voelen alsof je de kledingkast van Miley binnenwandelt: totale chaos. Een prettig gestoorde chaos, dat wel.

Le Le - Flapped Sadly In Our Faces (album)

Zaad is sexy tegenwoordig, maar zo sexy als bij Le Le was het nog nooit. Broeierige teksten over sesamzaad (At the Healthclub) worden nog broeieriger op de warme beats die glijden zoals alleen Fransen dat kunnen. Alleen is Le Le natuurlijk niet Frans; kaaskoppen Faberyayo, Rimer London en Piet Parra zijn hooguit bourgondisch te noemen. Sterker nog, er is op de nieuwste release van het trippende trio zelfs geen Frans woord meer te bekennen. De voertaal is nu Engels en dat zou wel eens kunnen betekenen dat dit album een stuk verder gaat reiken dan Amsterdam, London of Parijs. Of zou de rest van de wereld nog niet klaar zijn voor deze weirdness?

Zak Abel - One Hand In The Future (EP)

Eén hand in de toekomst, maar ook één been stevig in het verleden. Zo kun je de One Hand In The Future EP van Zak Abel het best typeren. Zijn stem en ritmegevoel doen je denken aan grootheden uit de soul en funk, maar de beat waar hij overheen zingt zijn dan weer volledig bij de tijd. Het klinkt een beetje fout, zeker op papier, maar het is wel heel goed fout. Dit is een repeatplaat en het zou ons verbazen als we Zak Abel de komende tijd niet op de radio gaan horen. 

A Polaroid View - Away From Here (single)

De nieuwe single van A Polaroid View heeft net als de spaceshuttle uit de clip even tijd nodig om op gang te komen. Maar als het refrein er dan eindelijk inknalt, heb je zin om alle overtollige ballast van je af te werpen en de band te volgen naar welke bestemming dan ook. Fijn spaceplaatje.  

Ella Eyre – Feline (album)

Al sinds we Ella Eyre afgelopen april interviewden over waar haar liefde voor leeuwen vandaan kwam, kijken we uit naar dit album. Uiteraard heeft de zangeres met de wilde manen ook haar album een kattentint gegeven; Feline is Engels voor 'kat'. Op het album staan de hits die we al van haar kennen (o.a. Comeback, If I Go, Together), maar liefst acht van de achttien nummers zijn eerder al eens uitgebracht. Toch is Feline een aanrader, omdat het mooi gebalanceerde plaat is: er staan weinig slechte nummers op. Je kunt hem veilig van begin tot eind opzetten als je aan het werk bent. Mits je baas het niet al te erg vindt dat je af en toe opstaat om een dansje te doen.

Bombay (single)

Begin dit jaar veranderde de Nederlands band Bombay Show Pig hun geniale naam in het minder googlebare Bombay. Een verlies, als je het ons vraagt. Van de week werd bekend dat drumster Linda van Leeuwen, naast gitarist Mathias Janmaat oprichter van de band, niet langer meer in de band zit. Absoluut een verlies, want Linda was live een fenomeen. Daarnaast was Bombay op het vorige album Vulture/Provider nog een duo, maar inmiddels met een bassist uitgebreid tot een trio. Onze grondhouding was dus erg sceptisch toen we hun nieuwe single opzetten, maar we moeten gelukkig bekennen dat dat nergens voor nodig was. Dolly doesn't want to face the facts is minder venijnig dan je van Bombay gewend bent, maar zeker een aanwinst voor het canon der Nederlandse muziek. Laten we hopen dat nu Bombay iets toegankelijker klinkt, het grotere publiek ze ook wat beter weet te vinden. Al dan niet via Google.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.