Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 39
24 SEP 2015 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 39

Trillende poezen, schudden als een polaroid picture en dubbel d’s in de tent. Het is weer tijd om te likkebaarden! Deze week met als extraatje de exclusieve videorelease van Sofie Letitre.

Sofie Letitre – Home (exclusieve video release)

Op de CJP-redactie stroomt aan de lopende band goede muziek binnen. Zo ook de video Home van Sofie Letitre. Daarmee zweef je met je koptelefoon toch even naar een andere wereld. Een duistere wereld. Beklemmend. Bijna angstaanjagend. Maar oh zo verleidelijk. Pop met elektronische geluiden, afgetopt met Sofie’s donkere stem. Het nummer is geproduceerd door Thijs de Vlieger van de Groningse drum ‘n’ bass-formatie Noisia en Ferdy van der Singel. Een must hear voor fans van Massive Attack, FKA Twigs en James Blake. Je kunt Sofie onder andere live zien op 9 oktober, tijdens haar EP- releaseparty Uncanny valley in de Utrechtse Ekko.

Disclosure – Caracal (album)

Deze dance-broertjes verrasten de wereld dik twee jaar geleden met hun catchy nummers. Hit na hit scoorden ze, waar zowel snobistische muziekfreaks als Jan-de-kantoorman met zijn autoradio lyrisch over waren. Sam Smith heeft zijn wereldfaam mede te danken aan deze twee DNA-delers, door zijn bijdrage aan het nummer Latch. Op het album Caracal werken ze wederom samen. Het liedje Omen - met Sams tegen-het-gecastreerde-aan stemgeluid - is alweer een knaller van een hit. Disclosure’s tweede staat verder vol sterren zoals Gregory Porter, Kwabs en Lion Babe. Leuk feitje: een caracal, in het Nederlandse een karakal, is een combinatie tussen een kat en een hert met oren. Een beetje á la de eyeliner van Amy Winehouse.

A polaroid view – Zilch (album)

Afgelopen zaterdag gebeurde er iets bijzonders in de Amsterdamse Bitterzoet. Een uitgelaten publiek schudde als een polaroid picture. A polaroid view openbaarde die avond hun album Zilch, vol vrolijke indie-pop zoals indie-pop hoort te zijn. Denk: elektronische piepjes en meeklapmomenten. ‘Gegroeid en volwassener’, kondigde vriend-van-de-band en professioneel handdoekdrager Kay Nambiar de mannen aan. De energieke en boyish uitstraling van leadzanger Tom zorgde voor blije gezichten. Zilch betekent trouwens niets. Letterlijk. Het betekent ‘niets’. Nada. Noppes. Gelukkig is het niet niets dat het nummer Away From Here deze week de hoogste binnenkomer is in de Duitse Indie Charts.

Drake & Future – Diamonds dancing (single)

Voor alliteratie- en hiphopliefhebbers is Diamonds dancing een warm bubbelbad waar je sensueel champagne in slurpt. Als je voorheen meezong over ‘chickies met dubbel d’s in de club’, is hier je nieuwe betekenis voor dubbel d. ‘Diamonds on me dancing.’ Voel je het? Zelfs met een H&M-hanger dansend op je borstkasben je een rijk mens. De afsluiting is favoriet. Moeilijke ambient-geluiden met Drakes vervormde woordenstroom, waar we iets uit opmaken over ‘je moeder die zich moet schamen’. Ah, Future en Drake. Het beste van twee werelden. Wat is het toch fijn om te leven in een tijd dat hun gloednieuwe plaat What a time to be alive verkrijgbaar is.

New Order – Music complete (album)

Deze new wave indie-band gaat al een tijdje mee. Net zo lang als het leven van een gemiddelde CJP’er, ongeveer. De band komt voort uit de leden van Joy Division, na de zelfmoord van hun frontman Ian Curtis. Gelukkig maken ze nog steeds fijne nummers. Milieubewust ook. Neem het nummer Plastic. Een experimentele plaat met de langste intro ooit. Zoals je misschien weet stimuleren wij op CJP.nl het NIET KOPEN van plastic wegwerpflesjes. Het is namelijk niet de bedoeling dat je plastic weggooit. We nemen dit zó letterlijk, dat we Plastic van New Order al uren aan het recyclen zijn in onze trilbuisjes. Maar er is meer. Een compleet spectrum van muziek wordt aangeraakt op het album Music Complete.

Chvrches – Every open eye (album)

De band Chvrches kiest ervoor om juist wél een spoor na te laten. In Leave a trace lijken ze een anti-beweging op het ecologische leave no trace-systeem, met samplers en synthesizers. Het trio uit Glasgow bestaat uit zangeres Lauren en de synth-spelende muzikanten Iain en Marin. Clearest Blue is geen advertentie voor een zwangerschapstest, maar dansen op deze plaat kan wel resulteren in de behoefte aan een staafje om op te plassen. Je weet namelijk nooit wat er gebeurt na een avondje zwoel doen op muziek. 13 november staat Chvrches in de Melkweg. Verwacht een spektakel want Chvrches is berucht om hun lichtshow.  

De Jeugd van Tegenwoordig – Manon (video)

Oh my god. OH MY GOD! We tipten deze plaat al direct na de eerste live-versie op Lowlands: Manon. Maar nu is er een video bij gemaakt... vol met katten! Dit is eens wat andere pussy in een hiphopvideo. Vooral die witte is so cutiecutiecutieeeeee. #kattenfilmpjes

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.