Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De klapperrrrrs van dit theaterseizoen
03 SEP 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Theater

De klapperrrrrs van dit theaterseizoen

In september staan alle theaterdeuren weer wagenwijd open voor het nieuwe seizoen. Welke voorstellingen zijn écht de moeite waard? Dit worden volgens ons de hoogtepunten dit jaar.

Madame Butterfly - Nationale Reisopera
Première: 3 september

Als er één opera is waarbij je je zakdoek niet moet vergeten, dan is het Puccini’s meesterwerk Madame Butterfly wel. Als haar man na jaren op zee terugkeert bij madame Butterfly, blijkt hij geen uitzondering op de mariniersregel; meneer Pinkerton neemt gewoon zijn schatje uit een ander stadje mee. Erger nog, de twee zijn getrouwd en eisen nu madame Butterfly’s  kind op. Zoals je van een Italiaanse componist mag verwachten, loopt dat nogal dramatisch af. Vergeet je zakdoek niet.

Blue Technology – Another Kind Of Blue
Première: 18 september

Vier dansvoorstellingen voor de prijs van één: Blue Technology is een vierluik met technologie als rode draad. Of blauwe draad, eigenlijk. Daar kunnen we van alles over gaan uitleggen, maar om een goed idee te krijgen van dit visuele spektakel is het toch echt beter als je even bovenstaande video bekijkt. Klik! 

Sneeuwwitje - Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni
Première: 27 september

Sneeuwwitje is dwars door haar wekker heen geslapen en wordt wakker in onze tijd. Ze is nog net zo bloedmooi als in het originele sprookje, maar misschien iets minder onschuldig. Sneeuwwitje (Charlie Chan Dagelet) kijkt tegenwoordig liever YouTube dan dat ze dansend met een stel hertjes de was opvouwt. Zou dat komen doordat giftige apples alomtegenwoordig zijn anno 2015? 

Bloedverwanten - Kemna Theater
Première: 27 september

bloedverwanten-theater tips 2015 korting CJP
Een bloemetje meenemen naar een confrontatie met de directeur van een bloemenbedrijf, goed idee.

De succesvolle serie van AVROTROS wordt vertaald naar het theater. Anton de Winter (Derek de Lint) vergeet steeds vaker dingen en is dus minder geschikt om het familiebedrijf De Winter Flowers te leiden. Hij weigert echter de overdrachtspapieren te tekenen en trekt zich terug in zijn vakantiehuis om een boek te schrijven. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en de familie (Henriëtte Tol, Tanja Jess en Saskia Temmink) komt gewoon naar het huis toe. Confrontaties galore!

De Zwarte Doos - Circus Treurdier
Première: 26 september

Circus Treurdier wil de dood uit haar verdomhoekje halen met een gezellige avond vol absurdistische grappen over het zwartste onderwerp dat er is. Als het ook maar enigszins lijkt op de Treurteevee-sketches lijkt die we deze zomer bij de VPRO zagen, dan komt dat helemaal goed.

De Stille Kracht – Toneelgroep Amsterdam
Première: 1 oktober

stille kracht toneelgroep amsterdam theater tips 2015 korting CJP
It's a jungle out there.

Een meesterwerk van Louis Couperus, geregisseerd door Ivo van Hove met onder andere Mingus Dagelet, Jip van den Dool, Gaite Jansen, Halina Reijn en Gijs Scholten van Aschat op de planken: als dit geen theaterhoogstandje wordt, dan weten wij het ook niet meer. Het verhaal in het kort: Otto van Oudwijck, een bestuurder in de Oost, leeft om de kolonie welvaart te brengen. Want dat kunnen de oosterlingen niet zelf, zo denkt hij. Met dat superioriteitsgevoel brengt hij zichzelf en zijn familie in gevaar, wanneer hij een lokale bestuurder ontslaat wegens wangedrag. Ondertussen verdrijft zijn vrouw Leonie met Jan en alleman de verveling. Gezelligheid.

Ventoux – Bos Theaterproducties
Première: 7 oktober

ventoux theater tips korting CJP 2015
Benieuwd of ze ook de berg naar het theater komen brengen.

Na een bestseller van een boek en een film, gaan we er even vanuit dat je het verhaal achter Ventoux inmiddels kent. Zo niet: dan gaan we niks verklappen. Zo wel: veel plezier met wederom een andere manier om te genieten van dit fantastische verhaal over mannenvriendschap.

Mariken in de tuin der Lusten – OPERA2DAY
Première: 11 oktober

‘De schouwburg is eigenlijk te klein’, zegt scenograaf Herbert Janse in bovenstaand voorproefje op de opera Mariken in de tuin der Lusten. Dat belooft wat. Nu hadden we ook niet anders verwacht: Mariken wordt verliefd op de duivel en geeft zich met hem in Antwerpen zeven jaar lang over aan moord en lust. Een stukje openluchttoneel opent haar ogen en Mariken probeert te ontsnappen aan de zonde, maar de manier waarop dat gaat is allesbehalve prettig.

Fresh Young Gods – Oostpool
Première: 24 oktober

Het eerste deel van Joeri Vos’ satirische trilogie Goede Bedoelingen, De Onrendabelen, zagen we de onderkant van de samenleving vechten tegen een multinational. Het stuk werd zeer goed ontvangen door pers en publiek, dus de verwachtingen zijn hoog. In Fresh Young Gods komen namelijk de mannen met de dure horloges om de hoek kijken. Zijn zij hun mega-salarissen waard wanneer het een keertje (heel erg) tegenzit? Kunnen ze een dreigende oorlog voorkomen?

LEEF! – Solo Stories
Première: 2 februari 2016

LEEF! theater tips 2015 korting CJP
Mens, durf te leven.

Het duurt nog even voor LEEF! in het theater te zien is, maar we wilden je er toch alvast op attenderen. De kaarten voor deze monoloog kunnen namelijk hard gaan. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant. Laura (in de voorstelling gespeeld door Jaime Grant van o.a. Flikken) kreeg op jonge leeftijd kanker en leek na allerlei zware behandelingen genezen. Maar de ziekte kwam terug en toen besloot ze van behandeling af te zien. Ze leeft nu alsof elke dag haar eerste is. Haar indrukwekkende verhaal is veelbesproken in praatprogramma’s, vandaar dat er enige haast bij is als je kaarten wil kopen.

Op al deze theatervoorstellingen krijg je korting met een CJP-pas. Je voordeel verschilt echter per theater, dus kijk altijd van tevoren even op de site welke voorwaarden er precies van toepassing zijn.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.