Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
25 SEP 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Bitterballen eten met filmfanaten in Utrecht, rondspringen op ska in Haarlem, Hiphop-moves busten in Amsterdam: met onze tips wordt jouw weekend  één groot cultuuravontuur. 

Vrijdag:

New for Now - Rijksmuseum
Gniffelen om foto’s uit de jaren tachtig is heerlijk. Wat een stel getoupeerde poedels! En wat is in godsnaam de deal met die beenwarmers? Nu lachen we nog, maar dat zal ons snel vergaan als onze kinderen over twintig jaar foto’s van ons in hun klauwen krijgen. ‘Wat een belachelijk strakke broek had papa aan! En wáárom had mama pastelroze haar!’ Terwijl ze gierend van het lachen over de grond rollen, wordt het moeilijk om uit te leggen dat je écht heel hip was. Tsja, mode verandert. Hoe snel precies kun je gaan ontdekken in het Rijksmuseum. Daar zijn kostuum- en modeprenten van de afgelopen vierhonderd jaar te zien in de tentoonstelling New for Now, die tot volgende week te zien is. Neem, terwijl je grinnikend naar een dame met een jurk als een slagroomtaart kijkt, even een momentje om dankbaar te zijn dat het nog lang geen 2035 is.
Rijksmuseum, Amsterdam // Geopend van 9:00 tot 17:00 // Korting: 50% // Meer info

Pijnlijk...(afbeelding: eatliver.com)

Kamagurka - Vliegangst op de Pechstrook
‘Ik ben eraan verslaafd mensen te laten zien hoe absurd de wereld is,’ zei Kamagurka eerder in een interview met Vrij Nederland. Als we de strips, kunstwerken en toneelvoorstellingen van de Vlaamse kunstenaar moeten geloven is onze wereld inderdaad behóórlijk bizar. Laat Kamagurka je voorstellingsvermogen vanavond flink uitrekken, tot de pechstrook een compleet logische plek lijkt om overvallen te worden door vliegangst.
Odeon de Spiegel, Zwolle // 20:30 // Korting: € 5,- // Meer info 

Zaterdag:

CJP Serveert NFF
Biertje? Bitterbal? Vijf steengoede korte films, Q&A’s met de regisseurs en een grappig mini-college erbij? Zaterdag bedienen wij je op je wenken op het Nederlands Film Festival in het gezellige Louis Hardlooper Complex in Utrecht. Wie weet sta jij halverwege je twaalfde bitterbal te kletsen met een van de Gouden Kalf-winnaars van dit jaar! Check hier het Facebook-event en attend die shizzle!
Louis Hardlooper Complex, Utrecht // 11:30-18:00 // 18,50 met CJP // Meer info

CJP serveert NFF Hotwax
Hotwax

 The Slackers
Heel leuk, al die singer-songwriters, techno en hippe elektronische indie, maar soms is het even tijd om lekker in de rondte te springen op ska (skanken, voor experts). Vandaag kun je alle opgekropte emoties van de afgelopen week eruit bouncen bij The Slackers in Patronaat. ‘Jamaicaanse Rock-’n-Roll’, noemen deze jongens uit New York de muziek die ze alweer 23 jaar maken. Hun geluid is energiek en upbeat, maar niet snoeihard, dus je hoeft niet bang te zijn in een levensgevaarlijke pitfight gesleept te worden. Voorprogramma: Boss Capone en Giant Tiger Hooch. Ter voorbereiding kun je hier leren skanken.
Patronaat, Haarlem // Aanvang: 19:30 // Korting: € 1,- // Meer info

Zondag:

 Première Sneeuwwitje - Noord Nederlands Toneel
Sneeuwwitje: wat een doodsaaie chick was dat eigenlijk. Altijd aan het schoonmaken met die dwergen, altijd smetteloos, braaf aan het wachten tot die prins eindelijk eens aan kwam kakken. Het werd tijd dat iemand eens wat peper in haar roomblanke achterste stopte. Dat is precies wat het Noord Nederlands Toneel gedaan heeft in hun nieuwe voorstelling Sneeuwwitje, waarvoor ze samenwerkten met dansgezelschap Club Guy & Roni. Onze appeletende vriendin wordt wakker in de echte wereld van vandaag en moet daarmee zien te dealen, met de nodige ontsporing tot gevolg…
De Stadsschouwburg, Groningen // Aanvang: 16:00 // Korting: tot € 9,50 // Meer info

Eindelijk komt ze eens los.

Solid Ground Movement: Boost
Denk jij bij het horen van ‘hiphopdans’ nog aan de tijden dat je in de club stond te schuren op Sean Paul’s Get Busy? Dan wordt het tijd om je associatie met het woord weer eens up te daten. Hoe leuk het destijds ook was om Smirnoff ice te drinken terwijl je aan een vreemdeling vastgeplakt zat; hiphopdans is véél meer dan dat. Hiphopschool Solid Ground Movement viert vandaag hun tiende verjaardag in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Ze doen dat samen met andere topdansers uit Nederland en de Franse hiphopmaster Bouziane Bouteldja, die je hier zijn ding kan zien doen. Achteraf is er een jamsessie, dus je kan zelf ook nog even shinen. Als je durft.
Tolhuistuin, Amsterdam // Aanvang: 19:00 // Korting € 5,- // Meer info

Check elke week CJP's weekendagenda voor de leukste weekendtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.