Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
18 SEP 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Cancel dat potje bingo met je oma en zeg je buurjongetje dat je dit weekend tóch geen tijd hebt voor Sesamstraat. Deze woeste weekendtips mag je niet overslaan.

Vrijdag:

Nineties Productions: Naar Bukowski
‘Don’t try’, dat is de opwekkende tekst die prijkt op de grafsteen van Charles Bukowski; het Amerikaanse boegbeeld van de Beat-generatie en de schrijver van o.a. Pulp en Love is a Dog from Hell.  Later dit jaar brengt James Franco (insert gillende tienermeisjes hier) een film uit over deze alcoholist met cultstatus, maar dit weekend kun je al genieten van een ode aan de dirty old man in Bellevue Theater. De zes jonge theatermakers van Nineties Productions slingeren je een wereld in vol drank, vrouwen, poëzie en rebellie, met een live soundscape van cello en elektronische muziek. Bottoms up!
Bellevue Theater Amsterdam // Aanvang: 20:30 // Korting: € 1,50 // Meer info

Extreem eloquent, die Charles

Another Kind of Blue: Blue Technology
Voor je verder leest, kijk even dit:

Neem rustig de tijd om je mond weer dicht te duwen en alle vrijgekomen emoties onder controle te krijgen: friggin’  mooi toch? De Nederlandse choreograaf David Middendorp (een naam die Amerikanen blijkbaar met geen mogelijkheid kunnen uitspreken) gooit dans en animatie in een reageerbuis en KABLAM; alles is blauw! Vandaag gaat Blue Technology in première in Den Haag, dus na de jury van America’s Got Talent is het nu aan ons om Middendorphed te worden. Jep, Middendorphed. Ze verzinnen het waar je bijstaat, die Amerikanen.
Zuiderstrandtheater, Den Haag // Aanvang: 20:00 // Korting: € 3,50 // Meer info

Zaterdag:

Keith Haring: The Political Line 
Oortjes in, blik op het oneindige universum van je smartphone, oogcontact koste wat het kost vermijden. Dat is hoe de meesten van ons hun tijd in de metro doorbrengen. Begin jaren tachtig was het nog niet mogelijk je geest als een heremietkreeft af te sluiten van de buitenwereld en ontplooiden mensen een aantal hopeloos verouderde activiteiten in de metro. Om zich heen kijken bijvoorbeeld. Dat was de moeite waard, want je kon als je geluk had intrigerende kunstwerken zien van een activistische jonge artiest. Keith Haring heette ‘ie. Ga zijn werk vanaf dit weekend bewonderen in Rotterdam en waan je heel even in het tijdperk toen mensen nog uit hun doppen keken.
Kunsthal Rotterdam // Geopend van 10:00 tot 17:00 // Korting € 6,- // Meer info

Keith Haring Kunsthal Rotterdam CJP korting
Underground.

As Elephants Are - Metropool Hengelo
Dik? Grijs? Lief? Flaporig? Ontzettend slim? Hoe de *** zijn die olifanten dan!? Vanavond krijg je het antwoord in het Metropool, de glazen kolos van Hengelo. Hint: ze rocken in ieder geval hard, onze slurfdragende vrienden. Mocht je de dikhuiden uit London gemist hebben dit weekend; 22 september stampen ze ook Paradiso plat. Luister hieronder hun muziek, en leer hier meer over olifanten.
Metropool Hengelo // Aanvang: 20:30 // Korting: € 4,- // Meer info

 Zondag:

Documentaire: The Wolfpack 
Wat zou jij doen als je zes jongens met haar tot aan hun middel, gekleed in Reservoir Dogs-achtige outfits over een perron zag dwalen? Je schouders ophalen en doorgaan met Candy Crush spelen op je telefoon? Documentairemaakster Crystal Moselle koos ervoor achter ze aan te rennen en een praatje aan te knopen. Op wat voor cinematografisch goud ze gestuit was begon haar pas na een paar gesprekken te dagen (daar volgde ongetwijfeld een compleet uitzinnige vreugdedans op). The Wolfpack vertelt het bizarre verhaal van zes broers en een zusje uit New York die van hun vader nooit het huis uit mochten (één keer per jaar als ze geluk hadden). Gevolg: een obsessie met films waarnaast zelfs Tarantino een complete noob lijkt.
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema // Korting: tot € 2,50 // Meer info

Goud, zeg ik je!

Sherry Sunday - Inspired by Billie Holiday
Waar we eerst nog doodgegooid werden met zaken als Pinksteren en Hemelvaart, is er in deze herfstige tijden niet veel te vieren. Gelukkig laten we ons niet kisten en verzinnen we gewoon zelf een reden voor een fissa. Bijvoorbeeld het feit dat Eleanora Fagan dit jaar honderd zou zijn geworden. Wie? Nou, Lady Day, de koningin van de jazz: Billie Holiday. 44 werd ze maar, deze pittige schoonheid, die opgroeide op de straten van Baltimore. Zondag neemt de zeer getalenteerde Sherry Dyanne ons met een ode aan Billie mee terug naar de hoogtijdagen van de jazz. Met een beetje verbeelding is het alsof ze er zelf bij is en kun je het haar persoonlijk vertellen: Happy birthday, Mrs. Holiday!  
North Sea Jazz Club, Amsterdam // Aanvang: 13:30 // Korting: € 2,50 // Meer info

Nooit meer een saai weekend! Check elke week CJP's weekendagenda voor leuke kortingen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.