Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
11 SEP 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Je kunt dit dit weekend drie dagen lang in je onderbroek op de bank gaan liggen. Op maandag zul je jezelf dan waarschijnlijk best hard voor je kop slaan. Vermijd die fysieke en mentale pijn en go culture crazy met onze weekendtips.

Vrijdag:

Ellen Auerbach: Berlijn • Tel Aviv • New York. Een fotografische wereldreis  
Het is 1929. In New York crasht de beurs, in Hollywood worden de allereerste Oscars gehouden, over Nederland vliegt voor het eerst een zeppelin. Ondertussen opent in Berlijn een jonge Joodse vrouw een kleine fotostudio, samen met een vriendin. Dat zo’n move nogal vreemd gevonden werd voor een vrouw boeide Ellen Auerbach niet, ze had haar passie gevonden. Ze bleef fotograferen: zelfs toen ze door de oorlog moest uitwijken naar Palestina en ook toen ze verder trok naar New York. Bewonder het werk van deze onverschrokken globetrotter in Museum de Fundatie en lees hier waarom Ellen hipper was dan wij allemaal bij elkaar. Ja, ook jij, hoe mooi die fixie ook is waarmee je naar de microbrouwerij rijdt. 
Museum de Fundatie, Zwolle  // Geopend van 11:00 tot 17:00 // Korting: € 3,- // Meer info

Ellen Auerbach CJP korting museum de fundatie Zwolle
Was für eine bazenfrau hè?

Con Brio - Doornroosje, Nijmegen
Con Brio, dat is hoe je in Italië vraagt om extra brie op je broodje, toch? Neen: Con Brio is dansen alsof je heupen van rubber zijn, de soul voelen tot diep in je soul en harder funken dan James Brown. Luister hier naar Kiss the sun, de debuut-ep van deze jongens uit San Fran, en op naar Doornroosje!
Doornroosje, Nijmegen // Aanvang: 21:00 // Korting: 20% // Meer info

Zaterdag:

24 uur cultuur- Rotterdam
Soms ben je even zó arm dat je niet eens meer weet hoe een briefje van twintig euro er ook weer uitzag. Geeft niks, want op 24 uur cultuur in Rotterdam kan je dit weekend voor nop je lol op. Op het plein voor de Rotterdamse schouwburg wordt er flink rondgedarteld met o.a. Rotterdam danst, pop-up tango-optredens en Hatha yoga. Bird is the word, want die programmeren vandaag de feestelijke brassband Gallowstreet op het podium in de zomerhofstraat. Kijk hier voor de rest van het riante programma. En hé… als de zon straks weer de enige is die voor niks opgaat krijg je in ieder geval een fijne CJP-korting op het grootste deel van de 010-hotspots waar je vandaag langs bent gekomen.
Heel Rotterdam // Zaterdag 17:00 tot zondag 17:00 // Korting: verschilt per plaats // Meer info

Reëel risico: culturele kortsluiting

The bodyguard: de musical
Geef toe, je zingt onder de douche. Specifieker: je zingt liedjes onder de douche die niet per se salonfähig zijn en waarvan je alleen in de veilige omgeving van je badkamer durft toe te geven dat je ze fantastisch vindt. I will always love you, van Whitney Houston bijvoorbeeld. En Feel the heat with somebody, van Whitney Houston. En Queen of the night, van eh, juist, Whitney Houston. En nu we toch bezig zijn kan je ook meteen toegeven dat je de film The Bodyguard geweldig vond. En dat je dolgraag naar de musicalversie wilt. Wij zeggen: doe het gewoon, yolo.
Beatrix Theater, Utrecht // Aanvang: 20:00 // Korting: 50% last minute // Meer info

Wat een toeval: Whitney klinkt hier precies als jij onder de douche!

Zondag:

Michelangelo Antonioni – Il maestro del cinema moderno
Vandaag is het tijd voor een indrukwekkende regisseur met een indrukwekkende naam: Michelangelo Antonioni (ongetwijfeld Mickey A. voor vrienden). Hij begaf zich diep in de krochten van de menselijke ziel en trok daaruit grensverleggende films tevoorschijn. Mocht je denken, ‘Antoniowie? Die ken ik nie’ , hebben we hier voor je uiteengezet waarom  het zeer de moeite waard is je korting op deze tentoonstelling te gaan innen.

Ga om 13.30 uur ook naar zijn eerste film in kleur, Il deserto rosso. Om de kleuren intens genoeg te krijgen bewerkte de beste man zelfs bomen en grasvelden met een verfkwast. Dat is pas toewijding, vind je oni?
Filmmuseum Eye, Amsterdam // Geopend van 10:00 tot 22:00 // Korting: 4,50 // Meer info

Bimpop special edition: Taxiwars
België is een land van extremen: aan de ene kant drie huppelende roze dames met staartjes op het hoofd die op zoek zijn naar drie andere huppelende roze dames met staartjes op het hoofd. Aan de andere kant (godzijdank) twee ontzettend muzikaal begaafde heren die lekkere punky jazz maken. Het donkere stemgeluid van Tom Barman ken je misschien al van de Antwerpse band dEUS. Zijn partner in crime Robin Verheyen wordt gezien als een van de beste saxofonisten in Europa. Vanavond spelen ze bij Bimpop in het Bimhuis met hun net opgerichte band Taxiwars. Fijn voor jazzfanaten, rock- of punkliefhebbers en mensen met een zwak voor Vlaamse mannen (die zachte g is zó erotisch!).
Bimhuis, Amsterdam // Aanvang: 20:30 // Korting: € 3,- // Meer info

Amai, wat is da schoon hè?

Check elk weekend de weekendagenda voor een zorgeloos weekend vol cultuur en korting. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.