Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
03 SEP 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Het is koud, het regent en het zware leven is weer begonnen. Gelukkig bestaat er nog zoiets als weekend en zijn wij er om dat ramvol te proppen met culturele hoogtepunten.

Vrijdag:

Fresku - Nooit Meer Terug
Weekend! Voor je gevoel heeft de week grofweg twee millennia geduurd en nu wil je nooit meer terug. De Eindhovense rapper Fresku deelt dit sentiment met je in de titel van zijn nieuwe album Nooit Meer Terug, dat vandaag uitkomt. De eerste single Ik wil maakte ons al nóg harder aan het huilen dan Ali B’s ode aan zijn kindjes bij DWDD en ook de clip waarin Fresku zichzelf wit schminkt om een statement te maken over racisme in Hilversum, maakte veel gevoelens los. De tijd van rappers die heel nodig moeten vertellen hoeveel bitches er achter in hun lambo liggen te wachten is over: lang leve de emotie. De live uitvoering kun je binnenkort met CJP-korting checken in o.a. Burgerweeshuis (25 september),  Doornroosje (19 oktober) en de Nieuwe Nor (11 december met € 4,- korting). Zoals ze in Eindhoven zeggen: woar woagte gij op?
Je favoriete onafhankelijke platenzaak // Verkrijgbaar vanaf vrijdag 04-09 // Meer info

Billy Elliot
Om je weekend eens even flink alle hoeken van de (culturele) kamer te laten zien is het nu tijd for something completely different: Billy Elliot! Neem drie vrienden mee naar het indrukwekkende Circustheater in Den Haag en krijg allemaal 50% korting op de musical waar alle recensenten hun complete voorraad sterren over uitschudden. Terwijl je geniet van het verhaal van een jongetje dat uit een moeilijke situatie komt, maar toch zijn dromen najaagt, denk je weer even terug aan Fresku. Inspirerende jongens toch, die twee. Het is helemaal oké als je hier alweer een traantje wegpinkt, zoveel ontroering op één dag kan niemand droog doorstaan.
Circustheater, Den Haag // Aanvang: 19:30 // Korting: 50 % last-minute // Meer info

Zaterdag:

Valtifest
Heb je soms het gevoel dat je bent geboren in het verkeerde lichaam en voel je je diep van binnen een Maorimexicaan, Frieschfinse Fakir of Pekinese Pygmeeënkoning? Dit is jouw time to shine, want vandaag is het tijd voor Valtifest. Het thema is 'wie je ook tent' en redacteur Martine kroop voor de gelegenheid in een tentje met Joost van Bellen. Dresscode: Folklore Madness. Wees gerust, van het woord ‘overdressed’ hebben ze bij Valtifest nog nooit gehoord. Dus: smeer je in met behanglijm, rol door een berg veren in alle kleuren van de regenboog en VIER HET VEELKLEURIGE LEVEN!
NDSM-werf, Amsterdam // Aanvang: 12:00 // Korting: € 10,- // Meer info

Valtifest Amsterdam CJP korting weekendagenda

Museumnacht Den Haag
Als de laatste acts van Valtifest afgelopen zijn (Joris Voorn en Tom Trago, jaaaa!) ligt er nog een hele nacht voor je. Dus drink je laatste slok bier, pluk de veren van je af en neem al je nieuwe Valti-vrienden mee naar Den Haag om musea af te struinen. Ga bijvoorbeeld naar het Panorama Mesdag, waar de 19e-eeuwse badgasten voor de gelegenheid uit de kleren gaan. In al die musea is live muziek van o.a. radio Noet Noet, Handsome Poets en Ellen ten Damme. Er is zelfs een Burlesque show (misschien toch een paar van die veertjes laten zitten). Ga naar de afterparty in poppodium Paard Van Troje. Met je museumnachtkaartje kun je voor precies € 0,- de hele nacht doordansen. Zo’n bikkel ben je. Als het je bevalt in het paard van Troje kun je er anytime heen met CJP-korting.
Veertig musea in Den Haag // Aanvang: 20:00 //Meer info

Zondag: 

Straight Outta Compton
Gisteren was een heftige dag voor je arme voeten, dus trek de comfortabelste instappers aan die je hebt (ja, je konijnensloffen mogen ook) en plof neer in een heerlijk zachte bioscoopstoel. Tijd om terug te gaan naar de jaren ‘80, toen rappers nog niet huilend over hun kinderen zongen. In plaats daarvan dropte N.W.A (Niggaz Wit Attitudes, je weet zelf) keiharde maatschappijkritiek. Ook als je niet van rap houdt, vertelt deze biopic over N.W.A. een belangrijk verhaal over het leven in Amerikaanse ghetto’s. Een onderwerp dat nog steeds actueel is. Bij de première spraken we een aantal rappers. Onder wie, heb je 'm weer, Fresku. 
Verschillende bioscopen // Aanvang: check het draaischema // Korting: tot € 2,50. // Meer info

Festival Oude Muziek
Naar nieuwe muziek kan je altijd nog luisteren, vandaag is het tijd voor de oudjes. Ga daarom op pad naar het waanzinnig mooie TivoliVredenburg. Vandaag is de laatste dag van het Festival Oude Muziek, met als thema England my England. Na Straight Outta Compton is dat een reis van een paar duizend kilometer en een paar honderd jaar met een cultuurschok waar je 'u' tegen zegt. Dat houdt de geest soepel, zullen we maar zeggen.
TivoliVredenburg, Utrecht // Aanvang: eerste concert 9:30, slotconcert 20:00 // Meer info

Haal met CJP het maximale uit elk weekend en check wekelijks de weekendagenda voor de leukste kortingen. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.