Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Langste Leden: Annemiek Lely
09 SEP 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Lifestyle Theater

CJP's Langste Leden: Annemiek Lely

Wij waren op ons zestiende vooral bezig met schoppen tegen de wereld en dronken worden van drie Breezers perzik. Annemiek werd CJP-lid, hoewel ze ook al CKV-bonnen kreeg. Wáárom?

Ha Annemiek, je bent nu 25 en al negen jaar lid van CJP. Dit betekent dat je op je zestiende een CJP-pas kocht, in een tijd dat je op die leeftijd nog legaal mocht drinken. Hoezo was er naast jongens en Breezers plek voor cultuur in je leven?
'Ik heb hem niet zelf gekocht toen, maar gekregen van school. De Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn was zo vriendelijk om hem cadeau te doen aan haar leerlingen, terwijl we ook gewoon al CKV-bonnen kregen waarmee je korting kreeg op de verplichte buitenschoolse cultuuractiviteiten. Ik vond het te gek, omdat ik toen voor het eerst doorhad dat ik ook zelf naar het theater kon. Zonder ouders. Kaartjes waren ineens betaalbaar en ik bedacht dat ik dus niet per se met de rest van de familie mee hoefde, maar gewoon mijn eigen voorstellingen kon kiezen.' 

Waar koos de zestienjarige Annemiek voor?
'Grease, de musical was de eerste voorstelling waar ik mijn CJP-pas voor gebruikte. Ik was toen nog een grote musicalfan. Bijna elke musical die in 2006/2007 uitkwam heb ik wel gezien, denk ik. Tarzan, Ciske de Rat, Evita en natuurlijk Les Miserables. Daar ben ik acht keer naartoe gegaan, elke keer met CJP-korting.'

Goed nieuws voor Annemiek: dit najaar komt er weer een Grease, de musical naar Nederland.

Sodejakkes, acht keer?! Dan heb je je pas er wel dubbel en dwars uit. Wat vonden je CKV-leraren ervan dat je alleen maar musicalverslagen inleverde?
'Dat zat wel snor: op een gegeven moment stond ik een tien gemiddeld voor mijn verslagen. Eén ervan werd zelfs later als lesmateriaal gebruikt. Ik verloor mezelf een beetje in die verslagen, met name als het over theater ging. Maar ik ging ook wel naar het museum en naar Shakespeare hoor. CKV was simpelweg mijn beste vak, voor andere vakken haalde ik bij lange na niet zulke cijfers. Maar ik ben Theaterwetenschappen gaan studeren, dus dat pakte allemaal goed uit. Ik ben nu bezig mijn master af te ronden en ga binnenkort stage lopen op de dramaturgie-afdeling van Toneelgroep Amsterdam.'

Zo zo, prestigieuze plek hoor. En dat heb je dus allemaal te danken aan CJP...
'Oh, zeker! Nou ja, laten we zeggen: 'mede mogelijk gemaakt door CJP'.'

Doe je ook nog wat anders met je CJP-pas?
'Ik vind het heel jammer dat De Slegte failliet is, want daar ging ik vaak boeken halen met 10% korting. Ik weet dat er ook winkels zijn, zoals America Today, waar korting geldt, maar daar vergeet ik altijd mijn pas te laten zien. Verder pak ik vaak een euro korting mee op de film en ging ik dit jaar gratis naar theaterfestival de Parade: dat bestond 25 jaar en met mijn CJP-pas als bewijs mocht ik als 25-jarige gratis naar binnen. En ik heb mijn vriend vorig jaar voor zijn afstuderen een CJP-pas cadeau gegeven. Hij zei altijd dat 'ie zo'n pas niet nodig had, omdat hij al studentenkorting kreeg. Nu gaat hij ermee naar klassieke concerten en gebruikt hij de pas als we samen weer eens naar het theater gaan. Wat toch zeker één keer per maand is.'

Jij moet echt al honderden euro's bespaard hebben door de jaren heen! En je bent pas 25, dus je mag nog vijf jaar. Ga je de veertien jaar lidmaatschap halen, denk je?
´Zeker weten, het zal nog zwaar worden om afscheid te nemen over een paar jaar.´

Is jouw leven ook volledig veranderd door CJP? Of wil je gewoon even tof doen met hoe lang je al lid bent? Laat het ons weten in de comments!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.