Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Adviezen voor mensen die winkelen haten
21 SEP 2015 • Door Djuna Kramer • Meer blogs over Shoppen

Adviezen voor mensen die winkelen haten

 Je wederhelft vraagt je voor de vijfde keer of die blouse mooier is in het wit of in het gebroken wit. Je moet stiekem een traantje wegpinken bij je TL (Te Lelijk)-verlichte spiegelbeeld. Shoppen kan vreselijk zijn. Hier wat tips om het toch te overleven.

1) Zeg als je vriend of vriendin uit de kleedkamer komt ALTIJD dat het leuk staat, dan is je lijdensweg korter. Je wilt niet dat het gaat opvallen, dus leer zoveel mogelijk synoniemen van ‘mooi’ uit je hoofd en wissel ze af (‘goh, bekoorlijk hoor’). NB: wat je ook doet, zegt NIET ‘apart’.

Staat prachtig, schatje.

2) Leer je spijkerbroekmaat uit je hoofd (dat is een random reeks van vier getallen die ze hebben bedacht om je te teisteren). Grijp iets waar je deze getallen in ziet staan en waar geen glitterende Hello Kitty op gestikt zit en koop het zonder passen.

3) Ren zodra je iets beet hebt zo snel mogelijk naar de kassa en beuk iedereen opzij die hetzelfde idee in zijn hoofd gehaald heeft (een paar lessen rugby zijn hierbij geen overbodige luxe).

4) Alternatief: word een ninja en sneak ongezien naar de voorkant van de rij. Als ninja heb je hierbij beschikking over diverse infiltratie- , sabotage- en spionagetechnieken. En werpsterren.

Deze dudes hebben sowieso nooit problemen bij het shoppen.

5) Date een personal shopper (gebruik een datingsite waarbij je op beroep kan zoeken). Die mensen zijn normaal gesproken niet te betalen, maar je nieuwe lover heeft het vast voor je over om zich door de complete nieuwe collectie heen te worstelen.

6) Voor vrouwen: laat bh-shoppen achterwege. Er zijn weinig dingen zo langdradig en omslachtig. In plaats van voor de zoveelste keer vloekend in een pashokje te staan omdat de cup-maten elke week veranderen, kun je daarom nog beter kiezen voor een schelpen-bh á la Ariël. Of deze prachtige sla-bh.

7) Bikinishoppen: zie 6.

8) Voor mannen: hetzelfde geldt voor het aanschaffen van een pak. Bespaar jezelf de frunnikende winkelbediendes met meetlinten en doe het gewoon niet. Als de dresscode van een bruiloft black tie is, kun je dat best letterlijk nemen en een zwarte stropdas dragen boven je gewone kloffie. Voor andere gelegenheden: neem the dude uit The Big Lebowski als stijl-icoon. Rock die badjas, dude.

Vergeet de white Russian niet, om je outfit af te maken.

9) Schoenen uitzoeken: daar gaan we dus al helemáál niet aan beginnen. Voor je het weet sta je twee uur lang te bedenken of je die gympen mét of zonder gouden streepje wilt. Kies daarom één paar schoenen om te dragen en hou je daar de komende decennia aan, wel zo efficiënt. Zorg dat de schoenen zo lelijk mogelijk zijn (dan weet je zeker dat ze nooit uitverkocht raken). Doe vervolgens alsof neongroene crocs gewoon ‘echt jouw ding’ zijn. Of dit fabulous exemplaar.

10) Shop alleen in winkels op de hoek van een winkelstraat. Dat scheelt ploeteren door de consume crazy meute.

11) Stel het moment dat je die helse winkels in moet zo lang mogelijk uit. Hoe? Verlaag je standaarden. Kleren gaan véél langer mee dan je denkt. Allstars die in een soort teenslipper veranderd zijn, kunnen bijvoorbeeld hartstikke hip zijn. Panty’s zonder gaten zijn zó 2011 en mensen die altijd twee dezelfde sokken aan hebben lijden meestal aan OCD.

Prima, toch?

12) Als het moment dan toch daar is dat je look zelfs niet meer te verantwoorden is met ‘zwerver-chique’, verman je dan en…. blijf lekker thuis. Ga achter je computer zitten met een biertje (Euroshopper uiteraard, om je stijl consistent te houden) en klik een nieuwe garderobe bij elkaar. Zónder giechelende tienermeisjes, afkeurend kijkende winkeldames en tranentrekkend lelijke pashokjesverlichting, maar mét CJP-korting. Champagne!

Bij CJP kun je met flinke korting shoppen in de webshops van o.a. America Today, Front Runner, We Fashion, Perry Sport en Accesorize.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.