Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Quiz: ben jij geschikt voor de buitenbioscoop?
18 AUG 2015 • Door Faye Heijnis • Meer blogs over Film

Quiz: ben jij geschikt voor de buitenbioscoop?

Binnen neerploffen in het rode pluche of buiten filmische hoogstandjes verorberen? We helpen je uit dit zomerse dilemma. Met een dik Amsterdams accent: 'Ieder noadeel heb se voordeel.'

In de zomer trekken de filmprojectoren en -doeken naar buiten en springen filmevenementen in de openlucht als paddenstoelen uit de grond. Maar is buiten film kijken wel wat voor jou? Beter om dat te weten voordat je met een gezicht op onweer tussen de aanwezige filmfans zit. Oh well. Onderwerp jezelf eerst maar eens aan de ben-ik-een-openlucht-of-overdekte-bioscoop-type-quiz voor het doorslaggevende antwoord.  

1. Hoe vind jij het om te huilen bij films?
A) Heerlijk. Laat die emoties lekker gaan, tranen wegvegen is tijdverspilling.
B) Ik háát het om na de film op een wasbeer te lijken. Ook gruwel ik van de snotterige geluiden die andere jankballen maken.  

Eh, probeerde je nou door je beeldscherm heen te happen?

2. Je moet kiezen: popcorn of een dure maar goddelijke tempehburger bij de film?
A) Heerlijk traditioneel: popcorn. Avondeten doe ik thuis wel en ik ben geen rijke tata. 
B) Ugh, ik ben dat bioscoopvreten helemaal zat. Dan maar poen uitgeven aan luxueuzer eten.

3. Wat doe jij als je met een filmpubliek zit dat volop praat en hoest tijdens de film?  
A) Tot op zekere hoogte vind ik dat goed. Als het te hard gaat, vraag ik of ze alsjeblieft iets zachter willen doen. Een beetje maar hoor. Wat geouwehoer tijdens de film is geen ramp.  
B) Ik verklaar ze de oorlog. Naast op Legoblokjes stappen met blote voeten vind ik dit het verschrikkelijkste dat er bestaat. Als de film draait moet je gewoon muisstil zijn. Anders sms ik graag ‘overlast’ naar een bepaald servicenummer. 

Herriefilter én met modieus licht. Gaf een mooi resultaat op Roffa Mon Amour (zie header).

4. Hoe panisch ben jij voor insecten?
A) Hoezo, zit er een wesp op me? WAAR? WAAR!??!?!
B) Als er een mug op mijn arm zit, wacht ik net zolang tot hij wat van mijn bloed naar binnen heeft geslurpt. Dat is de natuur en daar heb ik alles voor over.

5. Einzelgänger of altijd in voor een praatje?
A) Als ik naar de bioscoop ga, hoef ik in ieder geval niemand te spreken. Het boeit me niet hoe onbekenden de film vonden. Ik ben gewoon met m’n date of vrienden. Kssstt.
B) Na afloop van de film bespreek ik graag met iedereen na wat we zojuist gezien hebben. ‘Hoe vond jij z’n blik toen-ie dat pistool pakte? De zoen had echt wel wat spannender gekund, vind je niet? Nog een biertje doen?’    

6. Hoe laat pak jij het liefst een film?
A) Uiterlijk 21:00 uur. Anders vind ik het te laat worden en is de kans groot dat je me hoort snurken. Ik ben veel te snel moe. 
B) Zo laat mogelijk. Ik ben een nachtdier. Hoe later het is, hoe beter ik de film in me opneem.

7. Hoe graag neem jij je hond of ander huisdier mee naar de film?
A) Wat is dat nou weer voor vraag? Gewoon niet. Mijn beesten blijven lekker thuis.
B) Ohhhh het liefst neem ik Poekie/Spike/Gigi overal mee naar toe. Pech voor alle dierenhatende aanstellers.

'Hoezee, ik mocht mee!'

8. Op een schaal van 1 tot 10: hoe leuk vind jij een randprogrammering bij een film?
A) Randprogrammering my ass. Een 0. Ik kom gewoon voor de film en niet die bombarie eromheen.
B) 10! Te leuk om bijvoorbeeld een dansles te volgen met een brandende zon voordat je een film kijkt, of de regisseur wat vragen te stellen tijdens een Q&A.

9. Hoe belangrijk vind jij het uitzicht vanaf je bioscoopstoel?
A) Zolang ik het scherm goed kan zien, ben ik tevreden. De rest leidt alleen maar af.
B) Ik vind het tof om voordat de film begint de zonsondergang live te aanschouwen.    

De meeste A’s?
Blijf maar lekker binnen. Jij bent een overdekte bioscoop-type in hart en nieren. De voordelen: eten en drinken zijn beschermd tegen al het vliegende beestgeweld buiten, de film begint stipt op tijd, je kunt altijd pinnen voor consumpties en ploft neer op een heerlijk comfortabele stoel. Gelukkig voor jou krijg je met je CJP-pas korting op heul veul bioscopen en filmfestivals in Nederland.  

De meeste B’s?
Wow. Baan je snel een weg naar buiten, voordat de popcorn door de lucht vliegt en er een scheur in het doek zit bij een onschuldig filmtheater. Jij bent een openluchtbioscoop-type pur sang. De voordelen: je ploft met culinaire hoogstandjes voor de film neer, eventuele tranen waaien vanzelf droog en dankzij de koptelefoons is gehoest en gepraat no problemo meer. Na de zomer zal je toch echt weer naar binnen moeten gaan, want al klappertandend film kijken is natuurlijk geen optie. Kom op: overdekte bioscopen zijn ook te gek. Lees de voordelen hierboven maar.  

Als je de meeste A’s hebt, raden we je tóch aan om eens uit je comfort zone te stappen. CJP Exclusief: Een dag in ’t jaar op dinsdag 25 augustus is daar de perfecte gelegenheid voor. Bij café Pllek aan het IJ in Amsterdam kijk je met een stel gezellige CJP’ers deze dromerige Nederlandse film, waarbij regisseur Margot Schaap ook aanwezig is. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.