Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Lowlands 2015: de non-muzikale hoogtepunten
24 AUG 2015 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Festival Muziek

Lowlands 2015: de non-muzikale hoogtepunten

Tame Impala, Caribou, Opgezwolle; als we alle muzikale hoogtepunten van Lowlands 2015 moeten opnoemen, zijn we morgen nog steeds aan het tikken. Dit waren onze meest blije non-muzikale momenten. Wat. Een. Feest.

Het moment dat je die helse trap naar de camping over bent

Lowlands 2015 hoogtepunten festival korting CJP aankomst
Wie heeft er een backpack nodig, als je je ook gewoon een breuk kan sjouwen met een stuk grondzeil?

Het feest kan beginnen, want het supermodel is binnen! #bluesteel

Dat er zo veel zon was dat deze officiële insmeerders onmisbaar waren

Lowlands 2015 Innocent Insmeerders met zonnebrand CJP korting festival
Lekker smerig.

Man, man, man. Lekker weertje hoor. Zo heet als drie jaar geleden werd het gelukkig nooit, maar de zonnebrand was onmisbaar. Het is ons nog steeds een raadsel uit welke wolken dat kleine regenbuitje viel.

Dat donderdag al één groot feest was

Voor het eerst ooit was op donderdag het festivalterrein al open. Even waren we bang dat we de charme van met 10.000 man proberen de 24-uurstent in te komen zouden missen, maar niets bleek minder waar. Wat een gezelligheid, dat mag volgend jaar weer, Lowlands! Het moment dat de ene helft van de Silent Disco Anouks Girl zong en de rest van de tent THUNDERSTRUCK terugschreeuwde zullen we niet snel vergeten.

Wakker worden met een kikker in je tent

Lowlands 2015 hoogtepunten festival korting CJP Kikker in je tent
Deze Lowlands heeft het eigenlijk alleen maar kikkers geregend.

Camping vier bleek bij aankomst overspoeld te zijn met beesten. De wespen vielen nog mee na alle horrorberichten vooraf; het aantal kikkers op het veld was echter Oud-Testamentisch. Zo werden wij, en we zullen niet de enigen zijn geweest, vrijdagochtend wakker terwijl deze jongen ons glazig aan zat te kijken. 

Waar is Michael?

Lowlands 2015 hoogtepunten festival korting CJP michael
Michael?!

Theo is blijkbaar terecht, want heel Lowlands zocht dit jaar naar Michael. Van 's ochtends (veel te) vroeg tot 's ochtends (veel te) vroeg. Er waren ook mensen op zoek naar Els, maar zij was beduidend minder populair.

Dit bord

Lowlands 2015 hoogtepunten festival korting CJP pisbord
Hihi, piemel.

Waarom je precies in de brandnetels zou willen pissen, ontgaat ons even. Waarom het heel erg zou zijn om over een stel brandnetels te zeiken, trouwens ook.

Al die keren dat je jeugdsentiment gerechtvaardigd bleek

Lowlands 2015 hoogtepunten festival korting CJP Fred durst Limp Bizkit
Go ahead and talk shit, about my g-g-generation.

Alle muziek die je vet vond als puber bleek dit jaar gewoon echt goed te zijn. Of je nu drie liter zweet hebt verloren bij Limp Bizkit of het credible hield bij Underworld en Opgezwolle: al die oude helden sloopten hun publiek. Met een extra speciale vermelding voor de Vengaboys, die als verrassing in de nieuwe Oh Mega-tent speelden. Boom boom boom boom!

Drank & Drugs

Het is officieel: Drank & Drugs van Lil' Kleine en Ronnie Flex is het nummer van het jaar. Hoe vaak we hebben gehoord dat 'het geen probleem is als je bitch wil chillen' is niet op twee handen te tellen. En dan hebben we het niet alleen over de gesprekken die we opvingen als mensen elkaar voorstelden even in het gras te gaan zitten. Nee, ook de originele uitvoering hebben we zeker zes keer live gezien. Drie keer tijdens één verrassingsoptreden van Lil' Kleine en Ronnie Flex in de Crazy Town bar, minstens twee keer (maar misschien wel vaker) bij het optreden van New Wave op zondag en tot slot nog één keer bij fokking Major Lazer, waar naast Flex ook Mr. Polska op het podium stond.

N.B. Onze eigen fles 43 ging never nooit op.

De douche bij thuiskomst

Lowlands 2015 hoogtepunten festival korting CJP douche
De Hemel.

Vier dagen afzien en dan in je eigen douche stappen; eigenlijk is dat gevoel het alleen al waard om een kaartje voor Lowlands te kopen. Geniet ervan.

Lowlands 2015 was een fantastische editie en dat komt met name door iedereen die erbij was. CJP zegt dus graag: bedankt allemaal en tot volgend jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.